Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 28

Piktas Dainius Adomaitis pasigedo savo vyrų tikėjimo ir įgėlė lygai dėl S.Galdiko

Vilniaus „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis mano, kad jo krepšininkai „Žalgirio“ arenoje parodė mažiau nei galėjo. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijoje iki trijų pergalių jo vyrai atsilieka 0:1, kai antradienį pirmajame mače 64:79 krito Kaune prieš „Žalgirį“.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

D.Adomaitis nėra daugiausiai triukšmaujantis treneris, bet šįkart, prabėgus porai minučių po finalinės sirenos, „Ryto“ persirengimo kambarys griaudėjo, kai Vilniaus komandos treneris žėrė priekaištus savo žaidėjams.

Visa tai vyko už uždarų durų, bet dalį nuoskaudos treneris perteikė ir spaudos konferencijoje.

„Jei nori laimėti prieš „Žalgirį“, turi labai tikėti tuo, ką darai. Pirmiausia reikia tikėti, kad galime. Šiandien buvo momentų, kai netikėjome, – pareiškė D.Adomaitis. – Pradžioje rungtynių padarėme daug taktinių klaidų, žaisdami prieš jų įžaidėjus, paleidome metikus – Marių Grigonį ir Leo Westermanną. Praleidome jų draiverius. Tai labiausiai ir liūdina – pradžioje buvo nedrausmingi gynyboje, paskui buvo geresnių momentų. Tikiuosi, kad kad kitose rungtynėse iškart žengsime labiau tikėdami.“

D.Adomaičio komanda ne iškart nusimetė LKL finalo įtampos skraistę ir prisitaikė prie kito lygio varžovų.

Po pusfinalio kovų pavargęs Arciomas Parachouskis bandė prisitaikyti prie pakitusių greičių – net ir po krepšiu gavęs kamuolį sprendimus jis priėmė per lėtai ir buvo apdovanotas buvusio „Ryto“ vidurio puolėjo Antano Kavaliausko bloku (beje, baltarusis atsikeršijo A.Kavaliauskui rungtynių pabaigoje).

D.J.Seeley žaidime trūko ugnies, o jo tiesioginis oponentas Marius Grigonis per pusę kėlinio surinko 10 taškų.

Pavieniai tritaškiai Vilniaus komandą gelbėjo menkai ir jau 13-ą min. „Rytas“ atsiliko 13 taškų (19:32).

Bet Martynas Echodas, kurį puikiai po krepšiu vis surasdavo Derekas Needhamas, ir A.Parachouskis įsibėgėjo antrajame kėlinyje. Iki pertraukos jie drauge pelnė 18 taškų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas ir Artsiomas Parakhouski
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas ir Artsiomas Parakhouski

Kai trečiojo kėlinio pradžioje taškų sąskaitą tritaškiais atsidarė D.Needhamas ir Margiris Normantas, „Rytas“ atsidūrė visai arti šeimininkų (43:47)

Tačiau Vilniaus krepšininkų jėgos slopo – Arnas Butkevičius ir Eimantas Bendžius kovėsi beveik be pauzių, nes bendra rotacija buvo trumpa – D.J.Seeley antrojoje rungtynių dalyje nebepakilo nuo suolo, o Deividą Sirvydį atkrintamosiose varžybose D.Adomaitis ilgai laiko ant suolo – antradienį 18-metis aikštėje pasirodė tik 33-iąją minutę.

„Ryto“ procentai – 48 dvitaškių ir 26 tritaškių – buvo per maži, kad komanda prilygtų „Žalgiriui“.

„Žalgiriui“ septyni žaidėjai pelnė bent po 8 taškus, o „Rytui“ – tik keturi.

Pabandyti atstatyti pusiausvyrą LKL finalo serijoje „Rytas“ bandys ketvirtadienį, kai finalas persikels į Vilniaus „Siemens“ areną.

– Treneri, kodėl šįkart tiek mažai žaidė D.J.Seeley, kaip „Žalgiris“ išmušė jį iš ritmo? – po mačo buvo paklaustas D.Adomaitis.

– Pavyko agresyvesniu žaidimu. O nežaidė, nes toks buvo daktaro sprendimas – tas dalykas, dėl kurio jis kentėjo anksčiau, paaštrėjo. Tai čiurnos trauma.

Bet yra jaunimo, jei D.J. negalės žaisti, kiti turės šansą.

– D.J.Seeley pakeitusio Margirio Normanto žaidimas padėjo prisivyti „Žalgirį“ trečiajame kėlinyje. Kaip vertinate šio jauno gynėjo žaidimą?

– Taip būna su jaunais žaidėjais. Vienas jo įžengimas buvo geras, kitas – blogas. Gynyboje jis gali atstovėti prieš visus varžovus, bet puolime sunkiau. O su Deiviu (D.Sirvydžiu) yra atvirkščiai. Iš dviejų reikėtų padaryti vieną (šypteli).

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Margiris Normantas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Margiris Normantas

– Kodėl antrojoje rungtynių dalyje mažiau žaidė Martynas Echodas?

– Greitai pasirinko pražangų. Gal reikėjo rizikuoti ir leisti jam žaisti su keturiomis pražangomis. Nes su juo atrodėme visai gerai. Atkovojome 19 kamuolių puolime, tai labai geras rezultatas žaidžiant su tokia komanda, kaip „Žalgiris“.

– „Žalgiris“ rungtynes baigė su 27 metimais iš toli (pataikė 12). Tai buvo jūsų taktikos dalis?

– Dar labiau patiktų, kad išmestų 40, bet tik ne L.Westermannas.

– Eimantas Bendžius ir Arnas Butkevičius žaidė ilgai šįkart. Kokią tai įtaką gali turėti antrajame mače?

– Manau, kad ne. Tai sezono pabaiga, žaidžiame kas antrą dieną, bet yra atstatomosios treniruotės, masažai. Žaisti kas dvi dienas yra visiškai geras ritmas, juk tai finalas, emocijos.

Faktas, kad norėtųsi geresnės rotacijos, bet taip žaidžiame jau seniai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martynas Echodas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martynas Echodas

– Kaip vertinate, kad pusfinalio rungtynėse Martynui Echodui galva smogęs Simas Galdikas gavo tik vieno mačo diskvalifikaciją?

– Poelgis – kvailas. Emocijos, rungtynių svarba turbūt padarė savo, visko gali nutikti, bet nemanau, kad tai teisingas lygos sprendimas. Peržiūrėjus tą epizodą, galiu pasakyti, kad Echodui pasibaigė dar visai laimingai.

Gal jis ir nėra švariausias žaidėjas, nes lipa ant lentos, stengiasi. Aš gal esu šališkas, ginu savo žaidėją. Bet man keista girdėti „Neptūno“ atstovų pasiteisinimus – gal mes stebėjome kitas rungtynes?

Tai – precedentas. Gal dabar galva dažniau daužysime? Gal visi kiti sugalvos ir ims daužytis, nes prasižengęs žaidėjas praleis tik vienerias rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento