Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 13

Pirmą MVP atsiėmęs A.Butkevičius stūmė dėmesį nuo savęs: „Svarbiau komandinė pergalė“

Arnas Butkevičius teištarė kelis žodžius ant scenos, kai jam į rankas buvo įduotas gražuolis naudingiausio Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalo serijos žaidėjo trofėjus. Kuklusis Vilniaus „Ryto“ kapitonas paklodę nuo savęs stūmė ir per vieną šlovingiausių savo individualių karjeros momentų.
Arnas Butkevičius
Arnas Butkevičius / Lukas Balandis / BNS nuotr.

LKL apdovanojimų ceremonijos vedėjai ilgai tempė prieš paskelbdami finalo MVP, nors jis daugeliui buvo aiškus.

Penktą sezoną sostinės klube užbaigęs A.Butkevičius jau ne pirmą sezoną yra daugiausiai uždirbantis „Ryto“ krepšininkas, bet savo atlyginimą jis atidirbo su kaupu kaldinant svarbiausią Vilniaus klubo laimėjimą per 12 metų.

Su komandos draugais LKL finale 4-1 Panevėžio „Lietkabelį“ nubloškęs A.Butkevičius mažiau pastebimas buvo tik pirmajame serijos mače, kurį „Rytas“ pralaimėjo, bet vėliau tapo neabejotinu komandos vedliu tiek statistiškai, tiek psichologiškai.

11 taškų, 5,6 atkovoto kamuolio, 3 rezultatyvūs perdavimai, 1,6 perimto kamuolio ir 15,6 naudingumo balo – tokius rodiklius LKL finale fiksavo A.Butkevičius, tapęs jubiliejiniu 20-uoju krepšininku, iškovojusiu naudingiausio finalo žaidėjo prizą.

Suprasti akimirksniu: visi LKL finalo MVP laimėtojai

  • Po 2 kartus: Gintaras Einikis, Arvydas Macijauskas, Tanoka Beardas, Paulius Jankūnas, Edgaras Ulanovas;
  • Po kartą: Rimas Kurtinaitis, Eurelijus Žukauskas, Ramūnas Šiškauskas, Mindaugas Timinskas, Andrius Šležas, Marcusas Brownas, Chuckas Eidsonas, Martynas Gecevičius, Tomas Delininkaitis, Mindaugas Kuzminskas, Artūras Milaknis, Jerome'as Randle'as, Brandonas Daviesas, Thomasas Walkupas, Arnas Butkevičius.

„Esu prieš tai kartą patekęs į simbolinį penketą, bet kiek atsimenu, jokio MVP dar nebuvau laimėjęs“, – po apdovanojimų ceremonijos dar nenusiėmęs čempioniškos „Ryto“ kepuraitės į savo karjerą retrospektyviai žvelgė A.Butkevičius, ieškodamas, ar kada dar iki šiol buvo tapęs naudingiausiu turnyro ar finalo krepšininku.

Vis dėlto MVP trofėjus A.Butkevičiaus nepakeitė – jis laurus nuo savęs krovė ant komandos draugų.

„Svarbiau komandinė pergalė, – sakė „Ryto“ kapitonas. – Jei nebūtų jos, nebūtų ir MVP apdovanojimo. Man atrodo, kad kiti komandos draugai lygiai taip pat nusipelnė, bet apdovanojimą reikia kažkam atiduoti. Kaip vedėjas pasakė, statistiškai naudingiausias, bet ne vien statistika yra krepšinyje. Tikrai buvo žaidėjų, kurie ir pataikė svarbius metimus, ir padarė labai matomų dalykų, įnešė savo indėlį. Turėjome bent keletą kandidatų, kurie buvo lygiai taip pat nusipelnę, kaip ir aš.“

Ir išties, „Ryto“ gretose žaidėjų, pretendavusių į finalo MVP taurę, buvo bent keli.

Nors tarp jų kiek išsiskyrė A.Butkevičius, naudingi buvo ir Margiris Normantas (finale vid. 12 taškų ir 12 naudingumo balų), Lukas Uleckas (vid. 11,8 taško ir 12,2 naudingumo balo), Speedy Smithas (vid. 9,6 taško ir 11,8 naudingumo balo) bei Gytis Radzevičius (vid. 8 taškai ir 11,2 naudingumo balo).

Ką apie komandą pasako faktas, kad iš jos MVP kandidatų galima sudaryti starto penketą?

„Tą ir pasako, kad mes žaidėme komandiškai, – 15min atsakė A.Butkevičius. – Komandiškai žaisdami mes laimėjome ir finalą. Manau, kad sezono metu mums kartais pritrūkdavo komandinio žaidimo. Tada mes pradėdavome strigti, norėdavome išspręsti kažką individualiai ir įklimpdavome. Manau, kad tas komandinis žaidimas ir buvo lemtingas faktorius finale, kad mes sugebėjome visi padėti savo individualius pasirodymus į šoną ir susikaupti ties titulo iškovojimu.“

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Arnas Butkevičius
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Arnas Butkevičius

Be A.Butkevičiaus, LKL apdovanojimų ceremonijoje trofėjų atsiėmė ir kitas „Ryto“ narys – Giedrius Žibėnas.

Vilniečių strategas dar prieš kelerius metus dirbo Indonezijoje, o dabar Lietuvos krepšinio elito akivaizdoje gavo LKL metų trenerio prizą.

Svarbus 38-erių specialistas buvo ir finalo serijoje.

„Treneris visą laiką buvo mūsų psichologinis lyderis, kuris matydamas, kaip kiekvienas žaidėjas reaguoja, su tuo puikiai susitvarkydavo, – sakė A.Butkevičius. – Kažką reikėdavo pakelti, kažką nuraminti. Jis ir visas jo štabas priėmė puikius sprendimus finale – tiek taktiniais dalykais, tiek su komandos psichologija. Čia tikrai didelis trenerių nuopelnas.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./2021-2022 m. sezono „Betsafe-LKL“ čempionato uždarymo ir apdovanojimų įteikimo ceremonija
Lukas Balandis / BNS nuotr./2021-2022 m. sezono „Betsafe-LKL“ čempionato uždarymo ir apdovanojimų įteikimo ceremonija

„Ryto“ kapitonas kol kas nežino, ar tęs karjerą Vilniuje, kuriame rungtyniauja nuo 2017 m. gruodžio.

„Labai dalykiškai šnekėjomės, jokių konkrečių pasiūlymų. Čia agento darbas, esu tuos sprendimus atidavęs į jo rankas. Kai bus konkretūs pasiūlymai, tada sėsime ir spręsime. Kol kas viskas kalbų lygmenyje“, – sakė puolėjas.

O su kuo dabar naujai iškeptam LKL čempionui ir finalo serijos naudingiausiam žaidėjui norisi švęsti labiausiai?

„Su žmona labiausiai. Norisi važiuoti namo ir pradėti atostogas“, – atsakė A.Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas