Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Magro po pirmojo „Wolves“ kluptelėjimo: „Pralaimėjimai užknisa, bet kartais jie – naudingi“

Vilniaus „Wolves Twinsbet“ ekipai nepavyko pergalingai startuoti Europos taurės turnyre. „Vilkai“ namuose 69:80 krito prieš buvusio žalgiriečio Tylerio Cavanaugh vedamą Stambulo „Bahčešehir“ ekipą.

„Nesame patenkinti rungtynėmis, – po mačo sakė vyr. treneris Alessandro Magro. – Bet tai yra tik pirmosios rungtynės. Tai yra maratonas, ne sprintas. Turime sutvarkyti daug dalykų. Turime būti geresni gynyboje. Praleidome daug lengvų taškų. Negalėjome bėgti tiek, kiek norėjome, nes varžovai pelnė taškus beveik kiekvienoje atakoje. Žinau, kad turime dirbti ir susilipdyti. Mes niekada nepralaimime, jei nepraleidžiame pamokos. Svarbu suprasti, ką turime padaryti, kad būtume geresni. Neturime laiko pergalvoti šį mačą, nes rytoj treniruojamės, o šeštadienį turime Europos taurės lygio rungtynes prieš „Lietkabelį.“

„Wolves“ mačą pradėjo pakiliai ir antrojo kėlinio pradžioje turėjo 6 taškų pranašumą (29:23), tačiau netrukus įkrito į duobę, sugėrė spurtą 6:19 ir atsidūrė besivejančiųjų vaidmenyje (35:42).

Ir tokių duobių buvo ne viena: kai atrodė, kad vilniečiai ketvirtajame jau kvėpuoja varžovams į nugaras (62:65), per likusias 5,5 minutės pelnė vos 8 taškus ir sugėrė pralaimėjimą (69:80). Per antrąją mačo pusę „Wolves“ surinko tiek pat taškų, kiek per pirmąjį kėlinį – 26.

Gal visgi pagrindinė problema buvo puolime?

„Ne, visada galvoju priešingai, – sakė strategas. – Jeigu nori išvesti komandą į pergalę, energijos turi semtis iš darbo gynyboje. Kai apsigini, turi daugiau laisvės puolime, o jei jie viską sumeta, jauti spaudimą pelnyti taškus. Aišku, mes strigome abiejose aikštelės pusėse. Nežaidėme gerų rungtynių, žinome tai. Svarbu tai suprasti. Žinome, kad turime būti geresni, bet labiausiai esu susirūpinęs dėl gynybos.“

– Kas buvo jūsų galvoje, kai Andrew Andrewsas pasisuko čiurną ir raitėsi iš skausmo?

– Aš tikėjausi nesportinės pražangos. Nieko negalvojau. Čia ne tinklinis, o krepšinis. Kontaktas yra žaidimo dalis. Esu laimingas, kad jis negavo rimtos traumos.

– Anthony Cowanas pelnė 15 iš 18 savo taškų pirmajame kėlinyje. Vėliau gyvenimą apsunkino oponentai?

– Tai buvo pirmas kartas šiame sezone, kai susidūrėme su tokio lygio gynyba. Mačo pradžioje jis priėmė tinkamus sprendimus. Jis buvo vienas iš dviejų mūsų žaidėjų, kuris šiandien metė baudas. Tai yra statistikos komponentas, kurį turiu parodyti žaidėjams. Turime būti agresyvesni, ypač gynyboje. Antroje mačo pusėje Anthony buvo labiau pavargęs.

– Tai yra pirmasis pralaimėjimas šiame sezone. Kiek keičiasi jūsų tonas kalbant su žaidėjais po pralaimėjimo, lyginant su pergale?

– Pralaimėjimai yra proceso dalis. Aišku, stengsimės pralaimėti kiek galima mažiau. Pralaimėjimai užknisa, bet kartais jie yra naudingi. Jeigu jauti, kad tau reikia padirbėti daugiau, kartais reikia pralaimėti. Mums to reikėjo, mes to nusipelnėme. Reikia nuo to atsispirti. Šioje organizacijoje mes nieko nekaltiname, nesibadome pirštais, liekame vienas kumštis ir suprantame, ką mums reikia padaryti, kad būtume geresni.

– Kokios reakcijos tikitės iš komandos po šio pralaimėjimo?

– Aš tikiuosi, kad mes galime parodyti kitokią energiją ir atsidavimą gynyboje. Vienu metu buvo šioks toks chaosas ir nemačiau blogo požiūrio iš savo žaidėjų. Žinau, kad visi esame vienoje linijoje. Būna blogų vakarų.

– Mano akimis, buvo kvestionuotinų Tre'shawno Thurmano gynybinių epizodų, kalbant apie jo pastangas. Kaip jums atrodė jo gynyba?

– Jis padarė klaidų, kaip ir visi. Stengsimės persikrauti ir eiti į kitas rungtynes ir klysti kiek galima mažiau.

– Šalia savęs turite buvusį „Wolves“ vyr. trenerį Nedą Pacevičių. Kiek naudingas yra jo prisidėjimas prie komandos?

– Myliu savo trenerių štabą. Jis – labai brangus. Šį sezoną turėsime daug rungtynių ir Nedui yra duotas pasitikėjimas ruoštis skirtingoms rungtynėms. Kaip treneris, noriu suteikti daug atsakomybės asistentams. Aišku, aš priimsiu lemiamą sprendimą ir kontroliuosiu žaidėjus, bet aš pasidalinu savo sprendimais su visais.

– Puolimas vietomis buvo sustojęs, bet ketvirtajame kėlinyje sėkmingai kelis kartus išnaudojote Mareką Blaževičių. Ar planuojate jį išnaudoti daugiau ateityje?

– Taip, suradome Marekui kelias neblogas situacijas paeiliui. Marekas yra žaidėjas, kuris dirba labai sunkiai. Esu tikras, kad jis bus vis geresnis. Jis – labai svarbus žaidėjas mums. Manau, kad viskas prasideda nuo valios ir kamuolio judėjimo. Prametėme kelis gerus metimus judindami kamuolį, kai turėjome šansą atsitiesti. Dažnai prisimename tik vieną ataką, kuri gali pakeisti rungtynių eigą. Bet tuo metu keliskart apsigynėme, bet taip pat keliskart negalėjome pataikyti į krepšį. Kalbant apie Mareką, jis mums labai daug padės. Esu labai patenkintas tuo, kaip žaidėjai dirba treniruotėse. Tikiuosi, kad kitą kartą būsime labiau pasiruošę.

– Vaidas Kariniauskas sužaidė tik 3 minutes. Kokia buvo idėja pralaikyti jį ant suolo visas rungtynes?

– Cowano ir Andrewso tandeme mačiau didesnius šansus pelnyti taškus. Kaip treneris, tu priimi sprendimus. Kai laimi – sprendimai geri, kai pralaimi – jie blogi. Visi turi būti pasiruošę žaisti. Turime ilgą sezoną su daug rungtynių. Visi bus naudingi. Vaidas padarė puikų darbą ir turi būti visuomet pasiruošęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas