Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmoje treniruotėje – gausios žalgiriečių pajėgos: „Sunkiai sutelpame į aikštelę“

Trečiadienį į „Žalgirio“ arenos treniruočių salę pirmą kartą susirinko visa 2024–2025 m. sezonui suburta Kauno „Žalgirio“ komanda.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / zalgiris.lt

Žalgiriečiai pirmąją treniruotės dalį, kuri truko apie valandą, paskyrė fiziniams pratimams, o iškart po to paėmė kamuolį į rankas ir daugiau nei valandą dirbo pradėdami statyti būsimo sezono žaidimo pamatus.

Po treniruotės apie pirmąją treniruotę įspūdžiais su „Žalgiris TV“ dalijosi fizinio rengimo treneris Justinas Grainys bei žalgiriečiai Edgaras Ulanovas ir Brady Manekas.

„Kaip visada – pirmoje treniruotėje visi stengiasi, atlieka pratimus, gal tik vėliau gali pamatyti kažkokius niuansus. Dar neakcentavome didelių pastangų. Tai yra kaip ir pirma įvadinė treniruotė, gal ir neįvadinė, kadangi visi jau dirbo, bet, kaip patys matėte, mūsų pasiruošimas yra šiek tiek kitoks – iškart integruojame krepšinį. Viskas vyksta tolygiai, progresyviai. Tad šiandien dar nereikėjo tų maksimalių pastangų, kad matytume, kas geresnis, kas greitesnis, kas stipresnis. Bet įvadinė dalis praėjo puikiai“, – kalbėjo J.Grainys.

Vienas iš „Žalgirio“ trenerių štabo atstovų pabrėžė, kad trenerių kolektyvas praleidžia daug laiko diskutuodamas, kaip toliau organizuoti treniruočių procesą.

„Turime pamiršti, kad reikia išskirti atskirai fizinį rengimą ir krepšinį. Krūvis turi būti derinamas per krepšinio treniruotes. Fizinis pasirengimas – kaip papildoma dalis. Negalime daryti dviejų skirtingų dalykų. Per krepšinį mes stengiamės įvedinėti į fizinę formą. Labai daug diskutuojame, šnekame su treneriais, kaip viskas turi atrodyti, kokie intervalai. Visa tai sprendžiame kartu“, – aiškino specialistas.

Komandos kapitonas E.Ulanovas pradeda jau 10-ąjį sezoną su „Žalgiriu“. Kaunietis nesureikšmino ilgai vykusios pirmosios treniruotės trukmės ir išskyrė matytą norą dirbti komandos draugų akyse.

„Daug tų pradžių jau turėjau, tad kažkaip visko per daug nesureikšminu. Tiesiog treneris šiandien suteikė daug informacijos, kuri bus naudinga artėjančiomis savaitėmis pasiruošime. Kadangi sportuojame vieną kartą per dieną, tos dvi valandos su trupučiu nėra daug – tik viena treniruotė. Šiaip viskas gerai, matyti, kad žaidėjų akys pirmose treniruotėse dega. Galbūt net reikia kartais stabdyti, daugiau kantrybės, įsiklausimo į detales, į trenerio pastabas. Po truputį tobulinsime, ką reikia, dirbsime ties tuo, ko nori treneriai“, – tikino E.Ulanovas.

zalgiris.lt/Kauno „Žalgiris“
zalgiris.lt/Kauno „Žalgiris“

Pirmoje treniruotėje plušo ne tik visi pagrindinės sudėties žaidėjai (išskyrus po operacijos atsigaunantį Tomą Dimšą), bet ir grupė jaunimo komandos žaidėjų: Dovydas Buika, Mantas Juzėnas, Nedas Raupelis ir Aleksas Bieliauskas.

„Dabar turime ir jaunų žmonių, kurie padeda mums. Treniruotėje atrodė, kad yra labai daug žmonių, turime didelį trenerių štabą. Atrodo, sunkiai sutelpame į krepšinio aikštelę. Bet viskas gerai. Svarbiausia, kad visi pailsėję ir pasiilgę, jaučiasi pozityvi energija ir didelis noras. Tas svarbiausia. Konkurencija yra sveikintina ir viso sezono metu ji bus nemaža. Manau, tai kels kiekvieno asmeninį lygį ir norą tobulėti bei stiprins komandą“, – teigė E.Ulanovas.

zalgiris.lt/Brady Manekas
zalgiris.lt/Brady Manekas

Antrą sezoną su „Žalgiriu“ pasitinkantis amerikietis Brady Manekas liko patenkintas komandos darbu pirmoje treniruotėje.

„Treniruotė buvo ilga. Buvo daug mokymosi. Bandymo suprasti, kur kiekvienas turi atsidurti aikštėje. Bandymo išsiaiškinti dalykus. Net neabejoju, kad sugebėsime nuo to tinkamai atsispirti artimiausiomis dienomis. Kaip bebūtų, pirmoji diena buvo labai gera. Buvo daug energijos. Labai smagu, – aiškino B.Manekas. – Jaučiuosi gerai. Buvome mokomi daug dalykų. Daug kalbėjimo. Daug greito žaidimo dalykų. Buvo gerai. Manau, kad visi turėjome gerą dieną.“

Žalgiriečiai pasiruošimo cikle pirmąsias draugiškas rungtynes žais Kaune rugsėjo 4 ir 8 d. Dvikovas tiesiogiai transliuos „Žalgiris Insider“. Rugsėjo 9-15 d. komandos laukia pasiruošimo sezonui stovykla Turkijoje, kur bus sužaistos dar trejos draugiškos rungtynės.

VIDEO: Preparing for the Season: Žalgiris' First Practice

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai