Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
18:59

Pirmoji Kurčio rinktinė: kokią sudėtį suburs naujieji komandos generolai?

Naujieji Lietuvos vyrų rinktinės generolai pasitinka pirmąjį ir itin svarbų iššūkį – jau po mažiau nei mėnesio šalies nacionalinė komanda žūtbūtiniuose Europos čempionato atrankos mūšiuose susikaus su Šiaurės Makedonijos atstovais. Rimo Kurtinaičio sudarytas štabas jau pluša ties galimos sudėties projekcija, o 15min pamodeliavo, kokią Lietuvos rinktinę išvysime Skopjėje ir Klaipėdoje vyksiančiuose mačuose.

Trečiadienį rengtoje spaudos konferencijoje Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Mindaugas Balčiūnas pristatė naujai įdiegtos vyrų programos vadovą Liną Kleizą, kuris su naujai paskirtu rinktinės generolu Rimu Kurtinaičiu bandys nutraukti dešimtmetį trunkantį medalių badą, bet pirmasis uždavinys – egzaminas Senojo žemyno pirmenybių atrankoje.

Tris medalius praeityje su Lietuvos rinktine iškovojęs, o pastaruosius trejus metus 15min laidoje PIKENROLAS itin ryškiai matytas 39-erių metų L.Kleiza su naujuoju rinktinės vairininku R.Kurtinaičiu bei oficialiai patvirtintais asistentais Tomu Pačėsu ir Mantu Šerniumi kibo į darbus dėliojant artėjančio atrankos lango komandos kontūrus.

„Lietuvos rinktinė – ne vaikų darželis. Atvažiuoti turi visi ir visi turi būti nusiteikę tik vienam tikslui – laimėjimui, – užtikrintai spaudos konferencijoje dėstė legendinis šalies krepšininkas. – Dabar svarbiausi yra langai. Tolimesnę rinktinės strategiją dėlioti yra sunku. Visas fokusas dabar – į artimiausią langą. Jis laukia jau greitai, reikia laimėti ir patekti į Europos čempionatą.“

Lapkričio 21-ąją dieną Lietuvos komanda Skopjėje susikaus su Šiaurės Makedoniją, kurią po trijų dienų priims Klaipėdoje.

L.Kleiza atskleidė, jog šiame lange R.Kurtinaičio dispozicijoje gali būti ir Eurolygos žaidėjas. Tai – Andrea Trinchieri rotacijos paraštėje Kauno „Žalgiryje“ iki Tyrone'o Wallace'o išvykimo buvęs Lukas Lekavičius.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Lukas Lekavičius
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Lukas Lekavičius

L.Lekavičius – mažiausiai žaidžiantis „Žalgirio“ lietuvis Eurolygos turnyre (vid. beveik 8 min.), nuo kurio artimiausias vietinis žaidėjas Laurynas Birutis (vid. kiek daugiau 14 min.) atitolęs stipriai.

Klausimas, kuris itin koreliuoja su galimu 180 cm ūgio krepšininko žaidimu rinktinėje – ar šalies flagmanas spės per šį mėnesį ne tik tuštokoje rinkoje sužvejoti, bet ir į komandos žaidimą įlieti naujoką, jog galėtų L.Lekavičių išsiųsti į rinktinę?

„Bandome suderinti. Kol kas – labai pozityvu ir realu“, – apie L.Lekavičiaus galimybes žaisti artimiausiame atrankos lange sakė L.Kleiza.

Jei viena pozicija yra rezervuota vienuoliktąjį sezoną Eurolygoje žaidžiančiam žemiausiam „Žalgirio“ žaidėjui, tai kaip atrodys likusi R.Kurtinaičio renkamos Lietuvos rinktinės sudėtis?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento