Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 24

Pirmosios „Lietkabelio“ rungtynės su žiūrovais: „Tai – suteikia energijos“

Lietuvoje nuo pirmadienio leidus organizuoti nedidelius renginius, į pirmąsias varžybas su žiūrovais šeštadienio vakarą „Cido“ arenoje rinkosi ir krepšinio sirgaliai. Aikštelėje – Panevėžio „Lietkabelis“ ir Kėdainių „Nevėžis-Optibet“.
KMT ketvirtfinalis: „Lietkebelis“ - „CBet“
KMT ketvirtfinalis: „Lietkebelis“ - „CBet“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tik su medicininėmis kaukėmis

Renginių organizatoriai įpareigojami užtikrinti, kad „žiūrovai ir dalyviai (išskyrus atlikėjus ar sportininkus) bei renginį aptarnaujantis personalas viso renginio metu dėvėtų medicinines kaukes ar respiratorius, kurie priglunda prie veido ir visiškai dengia nosį ir burną“. Kaukių leidžiama nedėvėti neįgaliesiems, jeigu tai kenkia jų sveikatos būklei, bei vaikams.

Generalinis „Cido“ arenos direktorius Tomas Inčikas teigė, kad arenos personalas pirmosioms varžyboms po ilgo laiko tarpo su žiūrovais, tikrai pasiruošė.

„Žiūrovų srautai padalinti, sektoriai atskirti, kad kuo mažiau būtų kontaktuojama. Visiems patekusiems į areną buvo matuojama kūno temperatūra, visi privalo dėvėti veidą dengiančias kaukes. Taip pat, prevenciškai, FPP2 kaukes dalinome nemokamai. Arenoje, vien pirmo aukšto viešose erdvėse, papildomai įrengta 20 dezinfekavimo stotelių. Viso, per rungtynes, 150 žiūrovų aptarnavo 10 apsaugos ir 5 administracijos darbuotojai, kurie užtikrino, kad būtų laikomasi taisyklių bei suteikė visą reikiamą informaciją ir pagalbą sirgaliams. Pagal reikalavimus, renginio vietoje draudžiama prekiauti maistu“, – naujienų portalui JP sakė T.Inčikas.

Iki 150 žiūrovų

Kaip jau anksčiau nusprendė Vyriausybė, žmonių skaičius renginiuose negalės viršyti 150. Jie galės laukti ne didesnėmis kaip dviejų asmenų grupėmis viduje ar penkių asmenų grupėmis lauke, nebent tai vienos šeimos nariai, bus privalu laikytis bent dviejų metrų atstumo.

Tarp sėdinčių žiūrovų turės būti išlaikytas dviejų metrų atstumas arba paliktos laisvos dvi sėdimos vietos. Gretimas sėdimas vietas gali užimti ne daugiau kaip du asmenys, kartu atėję į renginį. Tokiu atveju, pagal nustatytą tvarką, žiūrovai turėtų būti sodinami „2+2“ principu, kai vienoje eilėje dvi sėdimos vietos yra užimtos, dvi sėdimos vietos – laisvos. Be to, laisvos turės būti prieš žiūrovą ir už jo esančios vietos. Renginio organizatoriai privalo užtikrinti atstumo tarp sėdimų vietų kontrolę viso renginio metu.

Sirgaliai – suteikia energijos

Krepšinio klubo „Lietkabelis“ marketingo vadovas Lukas Grabauskas atviravo, kad komandos žaidėjai po tokių žinių, apie atlaisvėjusius renginius, jaučia emocinį pakilimą. „Žaidėjai patenkinti, kad po ilgo laiko vėl gali žaisti prie fanų. To tikrai pasiilgome“, – sakė L.Grabauskas.

Pasak jo, sirgaliai tribūnose – suteikia energijos ir drąsos. „Sirgaliai duoda papildomą impulsą – tai ypač svarbu namų komandai. Jaudulio nėra, tik džiaugsmas, kad sirgaliai pagaliau grįžo į tribūnas“, – teigė marketingo vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas