Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Plačią rotaciją išskyręs A.Trinchieri: „Tai gali padėti išlaikyti aukštą energijos lygį“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pasiruošimą naujajam sezonui pradėjo užtikrinta pergale rezultatu 89:57 prieš Utenos „Uniclub Casino – Juventus“. Po susitikimo kauniečių strategas Andrea Trinchieri pasidžiaugė rotacijos galimybėmis, tačiau išskyrė ir taisytinus dalykus.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Per pirmuosius du kėlinius net 31 taško persvarą susikūrę žalgiriečiai po pertraukos į aikštę žengė kiek atsipalaidavę – trečiąjį ketvirtį pralaimėjo rezultatu 13:20, o pastabų dėl tokio savo auklėtinių bangavimo turėjimo ir specialistas iš Italijos.

„Svarbiausia, kad išvengėme traumų, jog pasidalinome minutes ir turėjome labai gerą pirmąją rungtynių pusę – ritmas, intensyvumas, energija. Trečiasis kėlinys buvo labai blogas, o ketvirtasis – neblogas. Tai ir yra dalykai, ties kuriais dar turime dirbti. Turime tapti stabiliais visų keturių kėlinių metu ir žaistume savo krepšinį visas 40 minučių“, – kalbėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris.

Pirmose sezono draugiškose rungtynėse A.Trinchieri panaudojo visus 12 registruotų krepšininkų, kurie žaidė nuo 9 iki 20 minučių ir visi pasižymėjo taškais.

„Didelė rotacija gali mums padėti išlaikyti aukštą energijos lygį. Man patiko tai, kad kuomet, pavyzdžiui, Lukas Lekavičius ir Laurynas Birutis sužaidė prastesnę atkarpą, jie tęsė žaidimą ir galiausiai surado gerų epizodų. Tai buvo tarsi oficialios rungtynės, kiekvienas turi būti pasiruošęs pasirodyti. Tai man labai patinka – kuomet išeidami galime pakeisti rungtynių eigą“, – detalizavo strategas.

Antrąsias kontrolines rungtynes Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sužais jau sekmadienį, kuomet priims Rimo Kurtinaičio treniruojamos Baku „Sabah“ komandos iššūkį.

Pirmadienį A.Trinchieri kariauna išskris į Turkiją, kur lauks trejos draugiškos rungtynės su Bursos „Tofas“, Stambulo „Anadolu Efes“ ir Berlyno ALBA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas