Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 10

Po antausio Jonavoje J.Zdovcas teigė: „Jei esame protingi, po šio pralaimėjimo prabusime“

Sekmadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ (22-3) krepšininkų viešnagė Jonavoje baigėsi netikėtumu – Lietuvos čempionai po pratęsimo 97:100 nesulaikė įsisiautėjusių Virginijaus Šeškaus treniruojamų „CBet“ (14-13) krepšininkų. Po pralaimėjimo žalgiriečių strategas Jure Zdovcas vylėsi, kad ši nesėkmė turėtų prabudinti jo auklėtinius.
Jure Zdovcas
Jure Zdovcas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Sveikinu varžovų trenerį ir visą Jonavos komandą su pergale. Tikėjausi sunkių rungtynių, nes po Eurolygos kažkiek pradingo mūsų žaidėjų susitelkimas. Rungtynių pabaigoje varžovus labiau lydėjo sėkmė – jie pataikė tritaškį su pražanga, bet tai nesvarbu, tai nėra mūsų pasiteisinimas. Jeigu esame protingi, po šio pralaimėjimo prabusime“, – rungtynes reziumavo slovėnas.

Visų rungtynių metu žalgiriečiai nesurado absoliučiai jokių priešnuodžių varžovų lyderiams Emmanueliui Lacomte'ui ir Juanui Palaciosui, kurie kartu sudėjus pelnė net 62 taškus iš visų komandos 100.

37-erių veteranas iš Kolumbijos ant parketo praleido beveik 39 minutes ir surinko 29 taškus, tačiau pasak J.Zdovco, asmeninė kauniečių gynyba prieš šį aukštaūgį nebuvo bloga – krepšininkas tiesiog pataikė daug nelengvų metimų.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LKL: Jonavos „CBet“ – Kauno „Žalgiris“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LKL: Jonavos „CBet“ – Kauno „Žalgiris“

„Juanas pataikė ir nemažai sunkių metimų. Po rungtynių kalbėjome su treneriais, kad gal vienintelį sykį jis buvo paliktas visiškai laisvas, visi kiti metimai buvo sunkiose situacijose „vienas prieš vieną“. Prieš jį nežaidėme pakankamai fiziškai, neatėjo ir tiek reikiamos pagalbos. Abu varžovų lyderiai sužaidė puikias rungtynes.“

„Žalgirio“ vairininkas patvirtino, kad Joffrey Lauvergne'as ir toliau negali rungtyniauti dėl šonkaulių sumušimo: „Jis vis dar jaučia skausmą ir nusprendė, kad šiandien nežais. Bet tai nėra mūsų pasiteisinimas ir mes turėtume tokias rungtynes laimėti ir be jo.“

„Betsafe-LKL“ čempionai po trečiojo pralaimėjimo šiame sezone turnyrinėje lentelėje nukrito į antrą poziciją, sostą užleisdami Vilniaus „Rytui“.

VIDEO: V. Šeškus: „Be sėkmės prieš tokią komandą niekada nelaimėsi“
VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „CBet“ - „Žalgiris“ [2022-04-10]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas