Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 28

Po chaotiško starto nusiraminęs J.Valančiūnas žarstė komplimentus L.Lekavičiui

„Ramiai!“ – pratrūkęs surėkė Jonas Valančiūnas, prieky savęs išvydęs dar vieną chaotišką saviškių ataką. Rinktinės centrą sunervino rungtynių startas, kai lenkai maudė tarp savų kojų besipynusias ir prie snaiperių vėlavusias Lietuvos krepšinio žvaigždes. Bet netrukus tas pats Jonas galingais dėjimais taranavo lenkų krepšį ir visu svoriu lenkė rezultatą į lietuvių pusę.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

J.Valančiūnas ypač gražiai žiūrėjosi duete su Luku Lekavičiumi, kai mažylis labai dosniai vaišino vidurio puolėją kamuolio įmetimais po krepšiu. „Toronto Raptors“ atstovas smaginosi lankstydamas „Ergo“ arenos lanką.

Jam šiek tiek trūko žaidimo pojūčio – sykį nuostabiai prasiskynęs kelią krepšio link, du mėnesius rungtynių nežaidęs centras tiesiog neįkrovė kamuolio iš viršaus lygioje vietoje.

Bet kai visa nacionalinė komanda apsiprato ankštoje Gdansko arenoje, reikalai labai greitai ėmė taisytis.

11 taškų, 7 atkovoti kamuoliai, 3 rezultatyvūs perdavimai ir 3 blokai per 24 minutes padėjo Lietuvai numalšinti Lenkijos pasipriešinimą 79:61.

Paskutinėmis minutėmis JV sėdėdamas atsarginių suolo gale galėjo ramiai stebėti, kaip jo bendražygiai įtvirtino gan užtikrintą pergalę.

„Pradžia buvo tikrai nelengva. Jautėsi, kad trūksta susižaidimo. Tų trijų dienų neužteko įeiti į žaidimo ritmą. Bet rungtynių eigoje taisėme klaidas. Žiūrėjome, ką darėme ne taip gynyboje. Pasitaisėme. Rungtynės nebuvo idealios, bet rezultatas džiugina“, – po pergalės pasakojo Jonas Valančiūnas.

– Kokias pagrindines žaidimo korekcijas reikėjo daryti po prastos rungtynių pradžios?

– Praleidom tų tritaškių. Galbūt iš stipriosios pusės pagalba buvo truputį didoka. Prastai gynėmės pikenpopą su Lampe, nes jis ištampė gynybą. Bet padarėme išvadas ir antroje pusėje buvo geriau.

– Rezultatas tenkina, o ar žaidimo kokybė taip pat?

– Laimėjome rungtynes. Ko daugiau norėti?

Žaidimas tikrai nebuvo idealus. Yra tik trys dienos. Turite suprasti – per tris dienas negali susižaisti.

Bet stengėmės, kovojome – kova buvo tikrai gera. Nenusileidome nei fiziškai, nei žaidimo aspektais. Laimėjome ir dabar turime tą padaryti darsyk Budapešte.

– Kiek svarbus buvo Luko Lekavičiaus įėjimas į žaidimą?

– Lukas tikrai įnešė energijos, aštrumo mūsų žaidimui. Jis yra puikiai besiveržiantis žaidėjas. Tais prasiveržimais jis keliskart užaštrino žaidimą. Mes žinome jo stiprybes – jis padarė tai, ko iš jo laukėme. Jis palengvino visiems žaidimą.

VIDEO: J.Valančiūnas: nenorėkit – tik tris dienas dirbom

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai