Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 04

Po chirurgo skalpeliu gulęs D.Adomaitis: „Po keturių mėnesių vėl žaisiu paplūdimio tinklinį“

Artėjantį sezoną be klubo pasitinkantis buvęs Lietuvos rinktinės ir Vilniaus „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis laisvą laiką išnaudojo įsisenėjusių sveikatos problemų gydymui. Ketvirtadienį 46-erių specialistui buvo atliktos net trys kelio operacijos.

Buvusį Lietuvos rinktinės strategą pastatyti ant kojų ėmėsi rinktinės specialistai – gydytojai Rimtautas Gudas ir Vytenis Trumpickas bei kineziterapeutas Petras Mikučionis.

Tai planinė operacija, kurios metu darbo ieškančiam strategui atlikta menisko bei kelio girnelės vagos valymo procedūra. Vis dėlto operacijos metu chirurgai pastebėjo ir dalinį kremzlės susidėvėjimą, tad teko atstatyti ir tai.

Dabar trenerio laukia dvi savaites trunkantys specialūs reabilitacijos pratimai ir pastovus kelio šaldymas ledais namuose, o tuomet – dar 2-3 savaičių darbas su kineziterapeutu P.Mikučioniu.

„Po 3-4 mėnesių vėl žaisiu pliažo tinklinį“, – 15min šyptelėjęs apie savo sveikatos būklę sakė D.Adomaitis.

asm. archyvas/Dainius Adomaitis
asm. archyvas/Dainius Adomaitis

Tai palankus metas treneriui tvarkytis sveikatos problemas, nes sezoną D.Adomaitis pasitinka be klubo. Pastaruosius dvejus metus jis dirbo Vilniaus „Ryte“, o nuo 2016-ųjų iki 2019-ųjų metų vadovavo Lietuvos rinktinei.

Tarpsezoniu jis buvo atsidūręs „Monaco“, Belgrado „Partizan“ ir Bambergo „Brose“ klubų akiračiuose, tačiau susitarimas pasiektas nebuvo.

Įpėdinio į Barseloną išvykusiam Šarūnui Jasikevičiui ieškojęs Kauno „Žalgiris“ D.Adomaičio kandidatūros nesvarstė.

Per pastaruosius dvejus metus Vilniuje strategas su „Rytu“ iškovojo Karaliaus Mindaugo taurę, dukart pateko į LKL finalą, atvedė vilniečius į Europos taurės atkrintamąsias, o kartą iki šio pasiekimo jam pritrūko vienos pergalės.

D.Adomaičio vedama Lietuvos rinktinė 2017-aisiais krito Europos čempionato aštuntfinalyje, o arbitrų klaidomis pažymėtame 2019-ųjų pasaulio čempionate lietuviai nepateko į ketvirtfinalį.

Praeityje specialistas dar yra vadovavęs Slupsko „Czarni“, Vloclaveko „Awnil“, Utenos „Juventus“ bei Klaipėdos „Neptūno“ ekipoms.

VIDEO: „urBONUSas“: Dainius Adomaitis – legendų pamokos, Šaro kelrodis ir neįgyvendinta „Ryto“ vizija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas