Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 30

Po FNTT reido iš „Šiaulių“ klubo rėmėjų gretų traukiasi „Šiaulių plento“ įmonių grupė

Antradienį Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) atliko kratas ir dokumentų poėmius Šiaulių krepšinio klube „Šiauliai“. 15min šaltinių žiniomis, atliekamas tyrimas dėl 200 tūkst. eurų paramos panaudojimo.
LKL: „Lietuvos rytas“ – „Šiauliai“
„Šiauliai“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

15min šaltinių žiniomis, antradienį FNTT pareigūnai atvyko į krepšinio klubo „Šiauliai“ administraciją, kur buvo atliekamos kratos ir dokumentų poėmiai.

Trečiadienį klubas savo interneto svetainėje išplatino pranešimą, kuriame teigiama, jog po šios pareigūnų atakos iš rėmėjų gretų traukiasi „Šiaulių plento“ įmonių grupė.

Pateikiame netaisytą „Šiaulių“ klubo pareiškimą:

„Šiaulių plento“ įmonių grupė beveik tris dešimtmečius rėmė krepšinį. Šiauliečių kelininkų iniciatyva 1994 m. buvo įkurtas pergalėmis tiek miestą, tiek Lietuvą garsinęs „Šiaulių“ krepšinio klubas.

Žinoma, ne kiekvienas sezonas buvo vainikuotas trofėjais. Tačiau „Šiaulių plento“ bendrovės vadovai niekada nenusisuko nuo krepšinio komandos, ją išlaikė ir per visą pasaulį drebinusius ekonomikos sunkmečius.

Labai didelis iššūkis buvo ir šis sezonas, nes rėmėjų gretos tapo dar retesnės. Tačiau kelininkai nusprendė suremti pečius, kad Šiaulių miestas neišnyktų iš krepšinio pasaulio žemėlapio. Buvo nuspręsta atjauninti ir per kelis sezonus naujoms pergalėms subrandinti komandą.

Deja, pastarieji įvykiai privertė pakeisti šią nuostatą. Antradienį surengta FNTT pareigūnų ataka ir viešai drėbti kaltinimai, kad krepšinio klube neva netinkamai panaudojama „Šiaulių plento“ įmonių grupės skirta parama, galutinai išsėmė ilgamečių rėmėjų kantrybės taurę.

Nėra abejonių, kad jėgos struktūrų mesti kaltinimai subliūkš, – krepšiniui skirtos labdaros panaudojimas buvo skaidrus. Tačiau dėl nesibaigiančio puolimo „Šiaulių plento“ įmonių grupė nusprendė nuo šių metų gruodžio 1-osios trauktis iš krepšinio klubo „Šiauliai“ rėmėjų.

Tai nereiškia, kad kelininkai atsižada įsipareigojimų bankams, kurie sunkioje finansinėje atsidūrusiam krepšinio klubui yra suteikę kreditų. Šie įsipareigojimai bus įvykdyti, bet tolimesnės labdaros krepšiniui eilutėje dedamas taškas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai