Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 03

Po įspūdingos pergalės – „Ryto“ sirgalių skanduotė „Wolves“ ir G.Žibėno mintys

Vilniaus „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas liko patenkintas, kaip jo krepšininkai pranoko Salonikų PAOK ne tik ūgiu, bet ir kovingumu antradienio vakarą 85:62 laimėtose FIBA Čempionų lygos rungtynėse, bet pabrėžė, kad darbas padarytas ne visas.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Užkurtas gynėjų pusšimčio taškų ir neįtikėtinos kovos dėl kamuolių Vilniaus „Rytas“ žengė platų žingsnį link FIBA Čempionų lygos šešioliktuko.

Marcusas Fosteris ir Margiris Normantas pelnė po 14 taškų, Benedekas Varadi surinko 11, Elvaras Fridrikssonas įmetė 10, o visa „Ryto“ komanda net 45:25 kovoje dėl kamuolių pranoko Salonikų PAOK komandą ir gali patekti į Čempionų lygos Top16 etapą po savaitės, jei bent kiek panašiai sužais ir Graikijoje.

„Šįkart žaidėme labai vieningai, o kai tai pavyksta, parodėme, kad galime laimėti prieš bet ką“, – pareiškė kovoje po lenta ir įspūdingais dėjimais išsiskyręs Jarvis Williamsas.

„Man labai svarbu, kad kontroliavome emocijas, ko nepavyko per kelias pastarąsias rungtynes, – pabrėžė Vilniaus komandos treneris Giedrius Žibėnas. – Labai svarbu, kad tai komandinė pergalė, visi įdėjo didelį indėlį gynyboje.“

Suprasti akimirksniu

  • FIBA Čempionų lygoje po pirmojo etapo grupėse 2 ir 3 vietas užėmusios komandos kovoja iki dviejų pergalių įkrintamosiose varžybose, kurių nugalėtojai iškops į antrąjį grupių etapą.
  • „Ryto“ ir PAOK antrasis mačas vyks sausio 11 dieną Salonikuose, o jei prireiks trečios lemiamos akistatos, ji vyks sausio 17 dieną Vilniuje.

Įspūdinga ataka, per kurią Elvaras Fridrikssonas pakabino kamuolį J.Williamso dėjimui, prasidėjusiose rungtynėse 183 cm ūgio islandas aistringu žaidimu užkūrė „Rytą“ veržliam startui (16:9).

„Paminėsiu visus gynėjus. Vienas rungtynių planas – agresyvūs mūsų gynėjai, kad jie atakuotų varžovų aukštaūgius, taip mes sukūrėme ir alley'up situacijų. Galėjome ir daugiau. Elvaras mūsų variklis, bet dar galėjo būti perdavimų į kraštus. Be to, puolimo nepuošia 19 klaidų“, – kalbėjo G.Žibėnas.

Prieš tris dešimtmečius Europos krepšinyje rimta jėga buvęs, o šį sezoną ketvirtas Graikijoje žengiantis PAOK klubas pasiūlė kietą kovą – Gytis Radzevičius prisėdo su kraujuojančia alkūne, dar keli „Ryto“ žaidėjai išbandė grindų tvirtumą dėl šiurkščių pražangų.

Tačiau Vilniaus krepšininkai ir patys nuoširdžiai dirbo gynyboje, pristabdę du iš trijų Salonikų komandos lyderių: Jannicką Frankie ir Jayleną Handsą. Trečiasis PAOK svarbus gynėjas Jalenas Riley, prieš kelerius metus Palangos „Kuršiams“ atstovavęs amerikietis, žaidė rezultatyviau (17 taškų) ir net įsivėlė į žodžių mūšį su vilniečių treneriais.

„Tai buvo ginčas dėl iššūkio taisyklės“, – po mačo paaiškino J.Riley.

„Mes paklausėme, ar jis sąžiningas, – apie ginčytino momento situaciją sakė G.Žibėnas. – Teisėjai peržiūrėjo epizodą, po kurio paaiškėjo, kad jis yra sąžiningas.“

J.Riley nusileisti neketino ir „Ryto“ gynėjai.

Etatinis „Ryto“ lyderis M.Fosteris dar iki pertraukos pelnė 11 taškų, E.Fridrikssonas – 10, o pustrečio tūkstančio žiūrovų su garsiuoju treneriu Jonu Kazlausku pirmoje eilėje pripildyta „Jeep“ arena jau antrojo kėlinio pabaigoje džiaugėsi 16 taškų persvara (43:27).

Kai trečiajame kėlinyje taškų pelnymo nuotaika užsikrėtė ir M.Normantas, vilniečiai dar labiau nutolo (65:42) ir gražiais epizodais lepindami sirgalius įsirašė pergalę.

G.Žibėno treniruojama komanda gali laimėti įkrintamųjų varžybų seriją po savaitės Graikijoje. Bet ten lengvų rungtynių nesitiki niekas.

„Šįkart jie kontroliavo tempą ir žaidė stipriai gynyboje. Laimėjo sąžiningai, – sakė PAOK treneris Aristeidis Lykogiannis. – Mums trūko kelių traumuotų žaidėjų, bet tikiuosi, kad būsime geriau pasirengę kitą savaitę Graikijoje ir mes dar pasimatysime čia.“

„Žinome, kaip ten bus sunku. Jų komanda bus įsižeidusi, – sakė G.Žibėnas. – Šansai ten 50 prieš 50. Tai labai stipri komanda, neapsigaukite. Šiandien mes sužaidėme labai gerai, bet man labai patiko, kad rūbinėje nebuvo jokio atsipalaidavimo, tuo pasireiškia branda, kurios mums kartais trūksta.“

O iki tol laukia principinė dvikova „Betsafe-LKL“ čempionate, kur šeštadienį „Rytas“ priims Alytaus „Wolves“.

Mintyse jau – „Wolves“

„Sostinėje vilkas tik vienas“, – antradienio vakarą užtraukė „Ryto“ sirgaliai lyg repetuodami prieš šeštadienį, kai prieš jų klubo senąjį simbolį – Geležinį vilką stos verslininko Gedimino Žiemelio suburti „Vilkai“, po šio sezono irgi žaisiantys „Avia Solutions“ arenoje.

Ar G.Žibėnui patiko nauja skanduotė?

„Tai jų metodai ir mes nesikišame. Jie kuria išskirtinę atmosferą“, – sakė „Ryto“ treneris.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Salonikų PAOK
Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Salonikų PAOK

Ką jis galvoja apie naujus didelius „Wolves“ pirkinius – Jeffery Taylorą ir Ericą Bucknerį, ir ar dėl to nenorėtų labiau sustiprinti savo komandos sudėties?

„Analizuosime jų žaidimą tik rytoj, matome garsias pavardes. Jie ir taip buvo stiprūs, dabar dar labiau sustiprėjo, – apie „Wolves“ sakė G.Žibėnas. – Mes žiūrime į save. Naujus metus pradėjome tokiu pareiškimu, ką matėte šiandien. Norime, kad žaidimo bangavimas baigtųsi, o tokį mentalitetą nusineštume į kitas rungtynes.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas