Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 13

Po istorinės „Lietkabelio“ pergalės ramybe dvelkęs N.Čanakas akcentavo du dalykus

Panevėžio „Lietkabelis“ po ketverių metų pertraukos grįžta į Karaliaus Mindaugo taurės finalą. Nenado Čanako auklėtiniai „Cido“ arenoje vykusiame pusfinalyje 84:73 įveikė Utenos „Juventus“ krepšininkus. Po pergalės treneris Nenadas Čanakas išlaikė ramybė bei užsiminė, ką reikia gerinti, norint pasiekti pergalę finale.

„Cido“ arenos parketą nušvietęs rekordinio dydžio LED ekranas, uždara erdvė bei sirgalių nebuvimas atėmė iš Panevėžio „Lietkabelio“ namų aikštelės pranašumą, tačiau nesutrukdė pakartoti 2017-aisiais užfiksuoto istorinio pasiekimo.

Aukštaitijos klubas po ketverių metų pertraukos sugrįžo ant pagrindinės Karaliaus Mindaugo taurės scenos, kurioje lauks Kauno „Žalgirio“ ir Klaipėdos „Neptūno“ poros nugalėtojo.

„Tai buvo svarbiausias sezono mūšis. Pradėjome susikaustę, prametėme visus metimus, nejautėme žaidimo ritmo. Bet kitoje pusėje rodėme gerą energiją besigindami“, – po dvikovos kalbėjo Nenadas Čanakas.

Solidžią gynybą demonstravęs „Lietkabelis“ iš žaidimo išjungė pagrindinius „Juventus“ puolimo variklius – Vaidą Kariniauską ir Bryantą Crawfordą.

Abu „Juventus“ įžaidėjai kartu pelnė 12 taškų, tačiau pataikė vos 4 metimus iš 14, atliko 11 rezultatyvių perdavimų, bet suklydo 4 kartus. Kartu V.Kariniauskas ir B.Crawfordas užfiksavo 11 naudingumo balų.

„Labai spaudėme kamuolį. Gerai gynėmės situacijose „du prieš du“. Dėl to Kupšas pelnė daug lengvų taškų iš po krepšio, tačiau tai leido mums sustabdyti jų gynėjus“, – aiškino Panevėžio komandos vairininkas iš Serbijos.

Nenado Čanako kariauna mačo eigą kontroliuoti ėmė su serbo Džordžes Gagičiaus įžengimu į aikštelę, kai šeimininkai spurtavo 12:2.

Gabrieliaus Maldūno taškai ir Vyteno Lipkevičiaus du baudų metimai leido „Lietkabeliui“ iškart po ilgosios pertraukos įgyti net 20 taškų pranašumą.

Nors uteniškiai parodė stuburą ir dvikovos pabaigoje priartėjo per 5 taškus, bet dvikovą uždarė Vytenio Lipkevičiaus tritaškis.

Solidžiai „Lietkabelio“ gretose žaidė Kyle'as Vinalesas, pelnęs 14 taškų, atkovojęs 7 ir perėmęs 4 kamuolius, atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 19 naudingumo balų.

„Jis žaidė kaip tikras lyderis ir kaip tikras įžaidėjas, – amerikiečio žaidimą komentavo N.Čanakas. – Kyle'ui nerūpėjo taškai, jam rūpėjo komanda. Nenoriu išskirti kažkokio žaidėjo, nes tai buvo komandos pergalė. Visi davė kažką. Nusprendžiau sumažinti rotaciją iki aštuonių, nes rungtynės buvo labai svarbios. Visi žaidėjai gerai sureagavo.“

Kovoje dėl titulo sekmadienį panevėžiečių lauks Kauno „Žalgirio“ ir Klaipėdos „Neptūno“ poros nugalėtoja. Lemiamo mūšio laikas – 17.50 val.

„Turime išlaikyti energiją ir tiksliau atakuoti krepšį“, – apie finalo rungtynes sakė „Lietkabelio“ treneris.

VIDEO: Citadele KMT rungtynių apžvalga: „Juventus“ - „Lietkabelis“ [2021-02-13]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas