Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po LKF perversmo NKL prezidentu tapęs A.Čėsna reiškia palaikymą M.Balčiūnui

Naujasis Nacionalinės krepšinio lygos („7bet-NKL“) prezidentas Arvydas Čėsna – šias pareigas gavęs po LKF įvykdyto perversmo – prieš artėjančius šalies krepšinio galvos rinkimus viešai išreiškė savo palaikymą Mindaugui Balčiūnui.

„Artėjant LKF prezidento rinkimams, vertinu kandidatų kompetencijas, patirtį ir jų turimą įdirbį. Kiekvienas NKL klubas yra federacijos narys, turintis teisę spręsti ir balsuoti dėl naujojo prezidento. Taip veikia demokratija ir mes privalome gerbti tokias taisykles.

Aš, kaip lygos vadovas, taip pat turiu savo nuomonę ir ją išreikšiu balsuodamas rugsėjo 17 dieną. Iš esmės, pasisakau už LKF veiklos tęstinumą, man imponuoja Mindaugo Balčiūno pozityvumas ir darbštumas, demonstruojamas profesionalios vadybos, asmenybės bruožų standartas, sprendimų priėmimo logika bei jo pateikiama Lietuvos krepšinio artimiausios ateities vizija.

Lietuvos krepšinio bendruomenei linkiu laikytis rinkiminės etikos ir tarpusavio pagarbos vienas kitam dalyvaujant rinkimuose ir sprendžiant Lietuvos krepšinio ateitį“, – nklyga.lt cituoja A.Čėsną.

ltu.basketball nuotr./Arvydas Čėsna
ltu.basketball nuotr./Arvydas Čėsna

„Nors NKL prezidentu tapau tik prieš mėnesį, tačiau krepšinyje nesu naujokas. Asmeniškai pažįstu Arvydą Sabonį, Šarūną Marčiulionį ir kitus žinomus krepšininkus, esu ilgametis krepšinio sporto rėmėjas, krepšiniu gyvena ir mano šeima. Sutikęs vadovauti Nacionalinei krepšinio lygai, pirmiausia noriu atnešti į ją aukštus veiklos standartus ir sukurti žiūrovams patrauklų krepšinio produktą, kuriame augtų ir krepšinio žaidėjai bei treneriai“, – teigė naujasis „7bet-NKL“ prezidentas.

Antrosios šalies krepšinio lygos vadovu jis tapo po šią vasarą LKF įvykdyto perversmo.

Pasibaigus sezonui NKL klubai iš pradžių išsirinko kitą prezidentą – pasitraukusį Šarūną Kliokį pakeitė Modestas Valiuševičius.

Vis dėlto jau kitą dieną LKF prabilo apie užmojus nuversti naująją valdžią. 15min žiniomis, LKF gen. sekretorius Mindaugas Balčiūnas rinkimuose palaikė kitą kandidatą – Arvydą Čėsną.

Modestas Valiuševičius
Modestas Valiuševičius

M.Valiuševičius galiausiai atsistatydino pats, buvo inicijuoti ir lygos pokyčiai, tačiau LKF savo plano nekeitė – sutartis su „Nacionaline krepšinio lyga“ buvo nutraukta, o antrosios šalies krepšinio lygos valdymą perėmė federacija.

Galiausiai NKL į prezidento postą sėdo A.Čėsna.

Viešai skelbtas LKF ir M.Balčiūno motyvas – sutartų rungtynių bėdos.

Verta pažymėti, kad šiemet kratos buvo atliktos legendinės šalies komandos Kauno r. „Atleto“ žaidėjų namuose, o 15min kalbintas kovos su sutartomis varžybomis pareigūnas neslėpė, kad įtarimų yra daugiau, tačiau apie pritaikytas bausmes vis dar nėra jokių pranešimų.

Priminsime, kad daug aistrų ir diskusijų keliantys LKF prezidento rinkimai vyks jau kitą savaitę – rugsėjo 17 dieną.

Juose 150 balso teisę turinčių asmenų rinksis iš dviejų kandidatų – dabartinio LKF gen. sekretoriaus M.Balčiūno ir iššūkį jam metusio legendinio šalies krepšininko Roberto Javtoko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi