Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 20

Po LKL mačo V.Šeškus kritikavo atsarginius, o G.Žibėnas – žiniasklaidą

Vienintelėse Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse sekmadienį Vilniaus „Rytas“ įveikė Jonavos „CBet“, o po mačo treneriai išsakė įdomių minčių spaudos konferencijoje.
Virginijus Šeškus ir Giedrius Žibėnas
Virginijus Šeškus ir Giedrius Žibėnas / I.Gelūno ir T.Biliūno nuotr,

Spurtavę ketvirtajame kėlinyje 30:10 Vilniaus krepšininkai iškovojo pergalę 91:67 Jonavoje prieš tris kėlinius aktyviai besipriešinusius šeimininkus.

„Rytas“ atsigavo po skaudžios nesėkmės praėjusį antradienį, kai Vilniuje 64:83 pralaimėjo Tenerifės „Lenovo“ komandai ir prarado viltis patekti į FIBA Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas.

Tai buvo rungtynėse, kuriose vilniečiai nebuvo darniu kolektyvu, o atakų lyderis Ivanas Buva net rengėsi palikti aikštę antrajame kėlinyje, tik liko sustabdytas komandos sporto direktoriaus Donato Zavacko.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ivanas Buva
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ivanas Buva

Krepšinio užkulisiuose netyla kalbos apie sudėtingą kroato charakterį, bet „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas sekmadienį tvirtino, kad gandus sukuria žiniasklaidos atstovai.

„Žiniasklaida sukuria tai, kas jai patogu. Nemačiau nė vieno žiniasklaidos atstovo, kuris būtų su mumis komandoje, rūbinėje, kelionėse. Tai paliekame šį klausimą žiniasklaidai, iš kur ji tai sukuria“, – dėstė G.Žibėnas.

Kaip ir dauguma klubų, „Rytas“ neįsileidžia žurnalistų į komandos treniruotes, rūbinę ar komandos autobusą – bendravimui būna skirta tik keliolika minučių prieš svarbiausias rungtynes Vilniuje, kai „Rytui“ įprastai prireikia žiniasklaidos dėmesio, kad pagerintų bilietų prekybą.

Lemiamas FIBA Čempionų lygos „Ryto“ rungtynes praėjusį antradienį stebėjo tik kiek daugiau nei 2 tūkst. žiūrovų, kurie ir patys matė, kaip aikštėje nesutaria sostinės krepšininkai.

„Koks nors nepasitenkinimas, lengvas konfliktėlis būna kiekvienoje komandoje, tik „Rytas“ yra po padidinamuoju stiklu, o tai nėra keista“, – komentavo G.Žibėnas.

Sekmadienį paklaustas, ar I.Buva liks iki sezono pabaigos, jis patikino: „Be abejonės.“

„Ryto“ treneris teigė, kad jo komandai pavyko atsigauti po smūgio Čempionų lygoje, nors nebuvo paprasta.

„Visoms komandoms sunku, kodėl kalbame tik apie „Rytą“? Visi žaidėjai nori laimėti. Mes – nesame išimtis. Šiandien buvo svarbu žaidėjų reakcija, bet jie parodė, kad yra profesionalai, pastovėjo vienas už kitą, dalinosi kamuoliu“, – kalbėjo G.Žibėnas.

Jis teigė, kad perlaužti mačą Jonavoje padėjo gynyba: „Su gera energija, geru susitelkimu įėjome į rungtynes. Jonava tris kėlinius žaidė gerai, bet antrojoje rungtynių pusėje jie įmetė tik 26 taškus, o tai buvo mūsų raktas į pergalę. Mes išėmėme Lecomte iš žaidimo, neleidome Šeškui centruoti, neleidome žaisti pikenpopo Juanui Palaciosui.“

VIDEO: V.Šeškus: „Mūsų atsarginiai neduoda naudos“

V.Šeškus laukia naujoko

Jonavos komandos treneris Virginijus Šeškus akcentavo, kad trūko atsarginių žaidėjų indėlio.

Starto penketo žaidėjai surinko dviženkles taškų sumas, tačiau iš kitų tik Lachlanas Andersonas pridėjo 7 taškus. Kiti atsarginiai nepelnė nė taško.

„Šį mėnesį visas rungtynes žaidėme su pirmojo ketverto komandomis: „Žalgiriu“, „Rytu“, „Lietkabeliu“ ir „Rytu“. Išskyrus rungtynes su „Lietkabeliu“, su visais kovojome, – dėstė V.Šeškus. – Tačiau mūsų atsarginiai nieko neduoda. Šiandien atsarginiai pelnė gal 5 taškus, o „Ryto“ – 33. Be to, mes metame apie 30 tritaškių – daug jų metame laisvi, šiandien tik trys buvo sudėtingesni. Tačiau reikia pataikyti.

Mes tikrai gerai žaidėme tris kėlinius, bet paskui per kelias minutes subyrame. Bet pagrindiniai žaidėjai ketvirtajame kėlinyje jau būna žaidę 30 minučių – matosi jų nuovargis.“

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „CBet“ - „Rytas“ [2022-03-20]

V.Šeškus patvirtino, kad laukia naujoko iš Kyjivo komandos.

„Tai – komandinis žaidėjas. Jis padės gynyboje. O kai reikės ir pataikys, nes jo pataikymas neprastas. Jis žaidė Suomijoje, paskui pas Ainarą Bagatskį – jis nėra nesigaudantis. Šiuo metu bet koks žaidėjas mums padėtų, – sakė V.Šeškus, šalia kurio per rungtynes sėdėjo traumą patyręs ir bent mėnesį žaisti negalėsiantis Laimonas Kisielius. – Kiti metai tikriausiai bus sunkūs, galvojau pataupyti pinigus, bet kai susižeidė Kisielius, nebuvo išeities. Ateina žmogus, kuris žaidė Kyjive, FIBA taurės varžybose, sakė, kad neblogas bičiukas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas