Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po LKL starto – N.Čanako nerimas dėl „Lietkabelio“ formos ir naujoko traumos

Šeštadienį pakilo 32-ojo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono uždanga. Pirmosiose rungtynėse Panevėžyje vietos „7bet-Lietkabelis“ susikovė su Mažeikių „M Basket-Delamode“ ekipa.

Rungtynės buvo labai įtemptos ir „ant popieriaus“ pajėgesni panevėžiečiai tik paskutinėmis sekundėmis palaužė kuklią Mažeikių komandą (82:78).

Po mačo „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas buvo susirūpinęs.

„Šios rungtynės parodo, kur mes dabar esame, kokį pasiruošimo laikotarpį turėjome, mes esame labai toli nuo ten, kur norime būti. Aš galiu pasakyti, kad mums trūko stipresnių priešininkų pasiruošimo metu. Tai ką mes parodėme šiose rungtynėse, akivaizdu, kad turime dirbi itin daug, jei norime būti konkurencingi ir pasiekti savo tikslus. Vienintelis geras dalykas apie šias rungtynes – pergalė“, – sakė N.Čanakas.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „7bet-Lietkabelis“ - „M Basket-Delamode“ [2024-09-21]

– Treneri, ar esate patenkintas sudėtimi, kurią subūrėte vasarą?

– Taip, sudėtimi esame patenkinti, tačiau taip, kaip žaidžiame kartu nėra priimtina. Mes pasikvietėme gerus žaidėjus, kurių norėjome, tačiau šiuo metu žaidimas netinkina ir mano darbas yra tai sutvarkyti. Šios rungtynėse trūko atsakomybės, susikaupimo ir daugelio kitų dalykų, kuriuos privalome išgyvendinti.

– Kokia yra Justino Briggso situacija, kuriam lūžo delnikaulis?

– Nėra gera, paskutinę treniruotę prieš rungtynes jam skilo kairės rankos delno kaulas. Pirmadienį bus atlikti papildomi tyrimai ir žinosime daugiau detalių.

Tuo metu Panevėžio ekipai nervus patampęs Virginijus Šeškus buvo pozityvus.

„Jei atvirai, esu patenkintas šiomis rungtynėmis. Treneris niekada negali džiaugtis po pralaimėtų rungtynių, tačiau lyginant, kaip žaidėme pasirengimo laikotarpyje ir šiandien negaliu turėti didelių priekaištų. Bendrai vertinant, kovojome iki galo, gynyboje daugelyje situacijų darėme gerus dalykus ir dėkoju vyrams už kovą“, – sakė prieniškis.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga- „7bet-Lietkabelis“ - „M Basket-Delamode“ [2024-09-21]

– Kodėl komanda tiek dažnai klydo (17 klaidų)?

– Pirmiausia, kai turėjome traumuotus žaidėjus į treniruotes kvietėme vaikus, kuriuos statydavome į gynybą ir trūko fiziškumo, intensyvumo ir kai nėra tokio agresyvumo, atrodydavo, kad viskas gaunasi. Tačiau rungtynių metu, prieš fiziškai atrodantį Lietkabelį visos problemos pasirodo.

– Ar buvo susitarimas atakuoti Mantą Rubštavičių?

– Taip, bandėme apie tai kalbėtis su Donatu Sabeckiu, tačiau neturime gerai nugara į žaidžiančio gynėjo. Kaip bebūtų, Mantas Rubštavičus neturi tokio stipraus kūno, bandėme ruoštis, tačiau ne viskas pavyksta.

– Prieš rungtynes pranešėte apie naujoko A.J.Englisho atvykimą. Koks tai žaidėjas ir ko iš jo tikitės?

– Jį pasikviesti norėjome jau ankščiau, tačiau mus stabdė jo mažas sužaistų rungtynių skaičius praėjusiame sezone. Bendravome su Virginijumi Sirvydžiu, tai A.J.Englishas buvo tas žaidėjas, kuris ištraukė komandą iš paskutinės vietos. Mes neturime tokio žaidėjo, kuris ir pats galėtų užsibaigti atakas ir įtraukti komandos draugus.

– Turite tik vieną stiprų centrą – Giedrių Staniulį. Ar klubas ketina stiprinti šią poziciją?

– Ne, iškarto galiu pasakyti, kad ne. Turime dar Tomą Zdanavičių, kuris gali padėti.

– Treneri, ar pats asmeniškai ketinate ieškoti papildomų rėmėjų?

– Aš visą gyvenimą ieškau. Žmonės jau man nekelia, nes žino, kad pinigų prašysiu. Matyt mano tokia gyvenimo paskirtis, ieškoti ir prisidėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas