Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 13

Po nesėkmės – Ž.Urbono apmaudas dėl neišnaudoto šanso: „Varžovų ikrai stipresni“

Istorinis Utenos „Juventus“ žygis Karaliaus Mindaugo taurėje baigėsi pusfinalyje. Žydrūno Urbono auklėtiniai 20 taškų deficitą sumažino iki 5, bet perlaužti rungtynių nesugebėjo ir Panevėžio „Lietkabeliui“ nusileido 73:84. „Varžovų ikrai stipresni, mes sužaidėme vos 60-70 proc. savo galimybių“, – po mačo sakė „Juventus“ treneris.

Vilniaus „Rytą“ ketvirtfinalyje išmetusiam uteniškiams sukurti dar nematyto įrašo klubo istorijoje nepavyko. Sekmadienį „Juventus“ susikaus su Kauno „Žalgirio“ ir Klaipėdos „Neptūno“ poros pralaimėtoju dėl galimybės pakartoti 2017-ųjų pasiekimą – parsivežti į Uteną KMT bronzos apdovanojimus.

„Rungtynės prasidėjo taip, kaip ir tikėjomis – fiziškumu. Tai „Lietkabelis“ tai turi ir pademonstravo. Jų ikrai stipresni, – vaizdžiai po pralaimėjimo sakė Žydrūnas Urbonas. – Žaidėjai žinojo tai, bet kai kuriems krepšininkams buvo sunku susitvarkyti su psichologija. Labai gaila, kad tai žinodami mes atidavėme lentą. Varžovai pelnė 16 taškų iš antrųjų šansų. Tai didžiuliai skaičiai, didžiulė prabanga. Žinojome ir akcentavome tai. Net kai sugrįžome į rungtynes, sumažinome deficitą iki 5 taškų, jie metė nesąmonę ir nusiėmė kamuolį. Labai gaila neišnaudotos galimybės. Kažkas iš mūsų gal sudegė. Žmonės žaidžia, stengiasi, priekaištų neturiu. Jie padarė didelį darbą, bet gaila, šiandien nesužaidėme ties maksimaliomis galimybėmis.“

Kovą dėl kamuolių „Lietkabelis“ laimėjo 39:29. Po varžovų krepšiu Panevėžio komandos aukštaūgiai nusiėmė 13 kamuolių.

„Juventus“ komandos problemos prasidėjo dar pirmajame kėlinyje, kai į aikštelę žengė „Lietkabelio“ vidurio puolėjas Džordže Gagičius, o aikštelės šeimininkai spurtavo 12:2.

Vieninteliu „Juventus“ šviesuliu buvęs Mindaugas Kupšas dar antrojo kėlinio pabaigoje prasižengė ketvirtąjį kartą, tuo metu jį keitęs atsarginis vidurio puolėjas Vaidas Čepukaitis trečios pražangos susilaukė iškart po ilgosios pertraukos.

Atsiradusia erdve po varžovų krepšiu puikiai pasinaudojo Gabrielius Maldūnas, trečiąjį kėlinį pradėjęs pelnydamas tris dvitaškius iš eilės. Vytenis Lipkevičius pridėjo du baudų metimus, o „Lietkabelis“ pabėgo per 20 taškų.

Gyvybės ženklus „Juventus“ parodė 35ąją mačo minutę, kai pelnė 10 taškų be atsako ir ėmė kvėpuoti varžovams į nugarą: 70:75. Vis dėlto kitoje aikštelės pusėje 26 naudingumo balus surinkęs M.Kupšas prasižengė penktąjį kartą, tritaškį dūrė V.Lipkevičius, po dvitaškį pridėjo Dž.Gagičius ir G.Maldūnas. Mačo likimas tapo aiškus.

VIDEO: Citadele KMT rungtynių apžvalga: „Juventus“ - „Lietkabelis“ [2021-02-13]

Rungtynės nesusiklostė „Juventus“ lyderiui Vaidui Kariniauskui, kuris pelnė 9 taškus ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus, tačiau didžiąją dalį antroje mačo pusėje, kai „Lietkabelis“ jau buvo pabėgęs į priekį.

„Vaidas žino, kad yra vienas mūsų lyderių, am tenka nešti naštą, – sakė Ž.Urbonas. – Gal persistengė, nes seniai žaidė tokios svarbios rungtynėse. Bet aš juo visiškai pasitikiu. Tiesiog persistengė. Žaidžia nugara prieš didelį, tik numesk kamuolį Kupšui ir bus dėjimas, bet gavo stogą. Jo dzūkiškas karštumas paėmė viršų, taip prarado kelias situacijas. Mes buvome rungtynėse, bet pralaimėjome kovoje dėl kamuolių. Negaliu sakyti, kad jie kažką darė labai logiškai ar turėjo geras situacijas. Tiesiog mesdavo, o mes nesusirinkome kamuolių. Tame tarpe ir Vaidas. Jam reikėjo padėti su kamuolių paėmimu. Trys kamuoliai nėra blogai, bet tai nėra tie skaičiai. Jis šiandien sužaidė vidutiniškai, sutinku. Mes šiandien žaidėme vos 60-70 proc. savo galimybių. Gaila neišnaudoto potencialo. Savo darė nuovargėlis ir įtampėlė.“

Kova dėl trečiosios vietos – sekmadienį 14.45 val. „Juventus“ treneris kitame pusfinalyje laimėti palinkėjo Kauno „Žalgiriui“.

„Gerai būtų, kad „Žalgiris“ nepralaimėtų šiandien ir netektų ryt žaisti dėl trečios vietos prieš piktus žalgiriečius. Linkiu baltai žaliems nepralaimėti“, – šyptelėjęs sakė Ž.Urbonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas