Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 19

Po pertraukos pabudęs „Žalgiris“ susitvarkė su Alytaus „Dzūkija“

Dvi labai skirtingas puses sužaidęs Kauno „Žalgiris“ (12-1) antrą kartą juokauti su dzūkais nusiteikęs nebuvo. Lietuvos čempionai namuose 78:70 (14:19, 18:15, 31:13, 15:23) įveikė Alytaus „Dzūkiją“ (5-7) ir iškovojo užtikrintą pergalę.
Marekas Blaževičius
Marekas Blaževičius / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Pirmajame šių ekipų susirėmime pačioje sezono pradžioje kauniečiams iš Alytaus pavyko išnešti sveiką kailį tik po pratęsimo – tąkart „Žalgiris“ triumfavo 105:100.

Dzūkai savo oponentams į gerkles įsikibo ir „Žalgirio“ arenoje –po spurto 9:0 pirmajame kėlinyje susikrovė 8 taškų pranašumą (17:9).

Apsnūdę kauniečiai pamažu pradėjo tirpdyti deficitą, tačiau klampioje pirmoje rungtynių dalyje taip į priekį išsiveržti ir nesugebėjo – į pertrauką patraukė atsilikdami 2 taškais (32:34).

Pertraukos metu Jure Zdovcui pagaliau pavyko išbudinti savo auklėtinius, kurie trečiajame kėlinyje dominavo – ketvirtį laimėjo 31:13 ir išsprendė visus svarbiausius rungtynių klausimus.

Ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ susikrovė rekordinę 21 taško persvarą, bet susitikimo pabaigoje svečiams iš Alytaus pavyko deficitą nukirpti iki vienženklio.

Kauniečių strategas šiame mače nesinaudojo tik Janio Strelnieko paslaugomis, o kitiems rungtynėms registruotiems krepšininkams, išskyrus Zoraną Dragičių, rungtynių laikas buvo padalintas nuo 14 iki 25 minučių.

Šeimininkus į priekį vedė 15 taškų surinkęs Edgaras Ulanovas. Dviženklį taškų skaičių taip pat rinko Karolis Lukošiūnas ir Tyleris Cavanaugh.

Žalgiriečiams šiame mače gerai sekėsi spręsti Mindaugo Lukauskio klausimą – antrą jaunystę šiemet išgyvenantis 42-ejų veteranas pataikė tik 2 metimus iš 8, surinko 6 taškus ir 7 naudingumo balus.

Kauno ekipos jau šį trečiadienį laukia dar vienas mūšis Eurolygoje – į laikinąją sostinę atvyksta Milano „Olimpia“.

Kauno „Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 15 (7 atk. kam.), Karolis Lukošiūnas 13, Tyleris Cavanaugh 12 (6 atk. kam.), Mantas Kalnietis (9 rez. perd.) ir Marekas Blaževičius po 7, Artūras Milaknis, Tai Websteris, Lukas Lekavičius (6 rez. perd.) ir Nielsas Giffey (6 atk. kam.) po 5, Joshas Nebo 4.

Alytaus „Dzūkija“: Joshua Newkirkas (4 rez. perd.) 22, Aleksandaras Aranitovičius (8 atk. kam., 4 rez. perd., 20 naud. bal.) 16, Justas Furmanavičius 8.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Žalgiris“ - „Dzūkija“ [2021-12-19]
Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas