Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 04

Po pirmos pergalės M.Kuzminskas apie D.Sabonį: „Tokį norėtų turėti kiekviena komanda“

Lietuvos rinktinė pirmą kartą pasirodė savų žiūrovų akivaizdoje ir jų nenuvylė – kontrolinėse rungtynėse Klaipėdoje mūsų šalies krepšininkai 80:60 įveikė Suomijos komandą. Daugiausia taškų šiame mače pelnė Domantas Sabonis, įmetęs 11. „Tokį žaidėją norėtų turėti kiekviena komanda“, – sakė Mindaugas Kuzminskas.
Mindaugas Kuzminskas
Rungtynių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

D.Sabonis buvo rezultatyviausias sekmadienio vakarą „Švyturio“ arenoje, o pagal +/ – rodiklį geriausias buvo M.Kuzminskas.

Jam būnant aikštėje lietuviai pelnė 17 taškų daugiau nei varžovai ir galiausiai pasiekė užtikrintą pergalę stebinti 5 tūkst. sirgalių, tarp kurių buvo ir aktorius Rolandas Kazlas, ir Lietuvos futbolo federacijos viceprezidentas Arūnas Pukelis-Švinius.

„Geras jausmas sužaisti rungtynes Lietuvoje – to pasiilgome tiek mes, tiek sirgaliai. Gerai, kad laimėjome“, – džiaugėsi M.Kuzminskas, pats per 16 minučių pelnęs 6 taškus.

Klaipėdoje stebimas brolio ir tėvų M.Kuzminskas ypač buvo aktyvus per trečią kėlinį, kai išrašė nokautuojantį bloką ir atliko puikų perdavimą D.Sabonio dėjimui. Paskui sekė elegantiška verpstė ir taškai, o Lietuva amžiams atsiplėšė nuo suomių.

- Mindaugai, kokie iššūkiai svarbiausi dabar derinant žaidimą? – 24sek paklausė M.Kuzminsko.

– Pirmiausia, – klaidų skaičius (13). Negalime tiek klysti elementariose situacijose. Vis tik, su visa pagarba suomių komandai, turime žaisti kokybiškiau. Negalime žengti į aikštę po minutės pertraukėlių ir kažko neatlikti.

Mūsų klaidos neprideda kokybės, reikia jas išgyvendinti.

VIDEO: Mindaugas Kuzminskas: „Dar nejaučiame kojų, trūksta kvapo“

– Pirmasis mačas žaidžiant su Domantu Saboniu – koks įspūdis?

– Su Domu esu žaidęs Malagos klube, ne tik rinktinėje. Jis jaučia komandą, jaučia ritmą – daug tokių dalykų, kurių neišmoksi, kurie yra įgimti.

Pirmojoje pusėje jam gal ir nesisekė įmesti, kai varžovai dvigubino ir trigubino gynybą prieš jį, bet jis rado kitus žaidėjus – tokį žaidėją norėtų matyti kiekviena komanda.

– Pačiam tenka keisti puolėjo pozicijas – kaip jaučiatės?

– Labai gerai. Kol kas viskas tvarkoje. Kol kas nejaučiu kojų, trūksta kvapo, bet tai yra normalu, nes esame tokiame pasirengimo procese, o geriausios sportinės formos reikia būti čempionate.

– Trečią kėlinį pradėjote su didele energija – kokie trenerio žodžiai įkvėpė?

– Tai, kas buvo pasakyta rūbinėje, tegu lieka rūbinėje. Tačiau norėtume, kad taip būtų ne tik trečiajame kėlinyje, bet visas rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento