Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 19

Po pusmečio sugrįžęs M.Kuzminskas: „Pradžioje atrodė, kad reikia deguonies baliono“

Mindaugo Kuzminsko laikas be žaidimo išsitempė iki pusmečio. Pirmiausia, kai prasidėjo karas, jis sezoną baigė be klubo, o vėliau dėl traumos praleido pirmąsias šešerias Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasiruošimo ciklo rungtynes. Galiausiai Kuzia sugrįžo, nors fiziškai jis jaučiasi pasiruošęs 80 proc., bet spaudos konferencijos metu po pergalės prieš Nyderlandus puolėjo veide spindėjo šypsena.

Kontrolinių rungtynių ciklą prieš pasaulio čempionato atranką ir Senojo žemyno pirmenybes Vokietijoje Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė užbaigė pergalingai.

Kazio Maksvyčio kariauna 94:68 pervažiavo Nyderlandus, iškovojusi septintąją pergalę iš tiek pat galimų.

„Laimėjome tokiu skirtumu todėl, kad turime geresnės kokybės, su visa pagarba, žaidėjus ir trenerį nei Nyderlandai. Turime daug taisytinų dalykų, nėra jokių kalbų – aš irgi pridariau daug klaidų. Treneris sako, kad 30 numeriui negalime duoti mesti, o jam leidžiame išsimesti tritaškius. Taisytinų dalykų yra. Ačiū dievui, kad dar yra laiko, nes tai koncentracijos dalykai“, – po dvikovos kalbėjo Mindaugas Kuzminskas.

Tai buvo pirmasis vyriausio rinktinės krepšininko M.Kuzminsko (32 metai), kurį pasiruošimo stovykloje vis stabdė trauma, mačas.

Pirmą kartą ant parketo jis žengė įpusėjus pirmajam ketvirčiui. Pradžioje sublizgėti nepavyko, bet antroje mačo pusėje įsismaginęs puolėjas mačą baigė surinkęs 11 taškų, 3 atkovotus kamuolius ir 2 rezultatyvius perdavimus per 17 minučių.

„Faina grįžti, nes nuo vasario nebuvau ne tik žaidęs rungtynių, bet ir žaidęs penki prieš penkis treniruotėse. Pradžioje tai jautėsi ypatingai, bet žingsnis po žingsnio tikiuosi įeiti į formą. Noriu padėkoti visai komandai – žaidėjams, treneriams už tokį palaikymą. Manau, kad mūsų medicininis personalas yra geriausias Europoje. Ačiū jiems“, – sakė Kuzia.

Krepšininkas įvertino ir savo sportinę formą.

„Sakyčiau, kad esu 80 proc. pasiruošęs fiziškai. Komanda dabar ilsėsis, o aš dirbsiu individualiai. Reikia šį laiką išnaudoti, kad pasivyčiau komandą. Didžiausias šiuo metu turbūt trūkumas yra žaidybinio jausmo stoka. Keliskart perbėgau per aikštę ir atrodė, kad reikia deguonies baliono, – dėstė M.Kuzminskas. – Neseniai grįžus yra kažkiek psichologinis dalykas. Kai žinai, jei nutiks trauma, kad greičiausiai niekur nebevažiuosi. Pasąmonėje yra savęs pasaugojimas.“

M.Kuzminskui į rikiuotę pavyko grįžti trečiuoju bandymu, kai rinktinę ypatingai prispaudė problemos ketvirtoje pozicijoje.

Traumą gydosi ir Eigirdas Žukauskas, o padėti negali ir visas būrys kitų žaidėjų, kurių nebuvo stovykloje – Gediminas Orelikas, Eimantas Bendžius, Osvaldas Olisevičius, Arnoldas Kulboka.

„Pirmoji mintis buvo žaisti dar Alytuje prieš estus, bet pamatėme, kad neišeina. Gydytojai rekomendavo nežaisti, bet, kaip ir visada, laiko nebuvo. Priėmiau sprendimą, kad bandau, bet trauma atsinaujino. Dabar tikiuosi, kad viskas yra praeity. Žiūriu tik į priekį“, – sakė M.Kuzminskas.

Nors veteranas žaisti negalėjo, bet jis iš arti matė treniruočių procesą ir komandos pergalingą ruožą draugiškuose mačuose.

Kokį įspūdį jam palieka šių metų Lietuvos rinktinė?

„Gerą. Turime daug potencialo, esame visai neblogai susilipdę. Tiesiog yra smulkių taisytinų dalykų, kaip kad koncentracija. Negalime jos pamesti. Jei per minutės pertraukėlę yra nubraižytas derinys, negalime jo nepadaryti. Tokios smulkmenos, kurias reikia ištaisyti. Tikiuosi, kad viskas bus gerai“, – sakė M.Kuzminskas.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir R.Vyšniauskas – Lietuvos rinktinės klaustukai ir „Žalgirio“ komplektacija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas