Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 20

Po rinkimų – šūviai Utenos krepšinyje: vienas kalba apie kerštą, kitas – politinį susidorojimą

Skyla amžinu laikytas krepšinio klubo Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ galvų duetas. Rinkimus Utenos rajono savivaldybėje su politiniu komitetu „Kartu už Utenos kraštą“ laimėjęs klubo direktorius Eimantas Skersis 15min portalui pasakojo apie patirtą klubo prezidento Žydrūno Urbono spaudimą bei asmeninį kerštą, tuo metu Ž.Urbonas prašneko apie artėjantį galimą „politinį susidorojimą“.

E.Skersis prie Utenos „Juventus“ klubo administracijos prisijungė 2007-aisiais, tuo metu 2009-aisiais į Aukštaitijos klubą atvykęs Žydrūnas Urbonas pirmiausia ėjo žaidžiančiojo vyriausiojo trenerio asistento pareigas.

Šis duetas augo kartu su klubu, kilo pareigose bei iškovojo ne vieną Utenos miestui įsimintiną pergalę ir apdovanojimą. Vis dėlto keturiolika metų trukusi šių dviejų vyrų bendra kelionė krepšinyje, panašu, kad pasiekė liepto galą.

Kaip 15min sakė E.Skersis, tašką šioje istorijoje padėjo jo apsisprendimas eiti į savivaldos rinkimus su politiniu komitetu „Kartu už Utenos kraštą“, kuris yra opozicija Ž.Urbono atstovaujamai Lietuvos socialdemokratų partijai.

Ilgamečiai sąjungininkai krepšinyje pasirinko skirtingas barikadų puses politikoje, o rinkimų rezultatai skalambija apie pokyčių troškimą Utenoje. Ilgai miestą valdžiusi LSDP savivaldybės taryboje turės vos keturis mandatus, o „Kartu už Utenos kraštą“ – devynis. Tuo metu mero pozicijoje du dešimtmečius valdžiusį socialdemokratą Alvydą Katiną keičia „Kartu už Utenos kraštą“ lyderis Marijus Kaukėnas.

„Palengvėjimas, – apie emocijas po mero rinkimų 15min sakė Eimantas Skersis. – Situacija buvo sudėtinga. Nuėjau į politinę jėgą, kuri opozicijoje buvo dvylika metų bei visada pralaimėdavo mero rinkimus. Nuėjau į tokią organizaciją ir politinę jėgą, kurioje buvo labai daug klaustukų. Aš mėgstu pažaisti pokerį, o čia tinka terminas, kad ant stalo sustūmiau viską, nors neturėjau kortų. Paėjo (šypteli). Jaučiu didelį palengvėjimą ir džiaugsmą. Džiaugiuosi ne tik už save, bet ir už komitetą ir Marijų Kaukėną, kuris tapo meru. Ypač džiaugiuosi už Paulių Čyvą. Tai žmogus, su kuriuo mūsų klube metus laiko sėdėjau prie bendro stalo. Žinau, kad tai stiprus žmogus ir politikas. Esu jam sakęs, kad jei kažkada eisiu į politiką, tai tik su juo ir tik komitete. Džiaugiuosi už visus žmones, kurie pateko ir laimėjo, o šanso laukė labai ilgai.

Reikia pripažinti, kad įdėjome tikrai daug darbo. Turiu pažįstamų kituose regionuose, tai jie visi stebėjosi stebėdami mūsų tinklalaides, laikraščius, lankstinukus. Mes norėjome taikyti į visas auditorijas – jaunesnius ir vyresnius žmones. Kitas dalykas – Utena jau buvo nusivylusi. Utena nėra didelis miestas – čia visi visus pažįsta ir pasikalba. Problemų buvo daug, kaip ir daug buvo nusivylusių žmonių. Tai brendo ir brendo. Galime pažiūrėti į daug metų valdžiusios LSPD rezultatus. Jie pamažu krito ir krito, kol atėjo lūžio taškas. Žmonės suprato, kad nebėra kur trauktis ir reikia Uteną pabudinti.“

„Rinkimai man niekada nebuvo esminis momentas, – 15min sakė antruoju numeriu LSDP į rinkimus Utenoje deleguotas Ž.Urbonas. – Toks man visada buvo krepšinis. Esminis dalykas man visada buvo Utenos „Juventus“. Rinkimai rinkimais, bet mano partija yra krepšinis.“

Algirdo Venskaus nuotr./Eimantas Skersis, Arvydas Šikšnius ir Žydrūnas Urbonas
Algirdo Venskaus nuotr./Eimantas Skersis, Arvydas Šikšnius ir Žydrūnas Urbonas

40 proc. Utenos „Juventus“ akcijų priklauso savivaldybei, 20 proc. turi Žydrūnas Urbonas, o dar 40 proc. – dar dviem dalininkams.

Vis dėlto pokyčiai Utenos krepšinio klube – neišvengiami, o kuris iš dueto paliks „Juventus“, spręs valdyba, sako tvirtai dėl savo sprendimo palikti klubo direktoriaus poziciją apsisprendęs E.Skersis.

„Man teks pasitraukti iš Utenos klubo direktoriaus pareigų, nes mane į savo balsavimo langelį įrašė beveik septyni šimtai Utenos žmonių. Jaučiu prieš šiuos žmones atsakomybę, kurie rinko ir įrašė mane į balsavimo biuletenį. Taip, lengviausia būtų atsisakyti mandato ir likti „Juventus“ direktoriumi, bet tai būtų nepagarba žmonėms, kurie mane išrinko, todėl to nedarysiu. Jei žmonės galvoja, kad galiu padėti miestui, tai tą ir darysiu. Aš pasitrauksiu, bet tikiuosi likti klube kitose pareigose, bet ne vadovaujančiose, – 15min sakė E.Skersis. – Santykių su Žydrūnu nėra. Rankas paspaudžiame, bet santykių nėra. Mes abu kartu tikrai nedirbsime, bet tai yra ne mano, o dalininkų sprendimas. Klubo dalininkai rinksis ir jie tegul sprendžia, kuris iš mūsų turi likti klube. Aš tikrai nematau mūsų bendros ateities klube. Tie keturiolika metų klube, kai su Ž.Urbonu kartu dirbome klube, tikrai nebuvo blogi. Tikrai nebuvo. Ir aš nenoriu sakyti, kad baigėsi kažkokia era. Viskas buvo gerai, dirbome kartu daugybę metų ir kartu padarėme daug darbo Utenai. Tiesiog atėjo laikas, kai mes vienoje komandoje nebesutelpame.“

„Santykiai su Eimantu yra darbiniai. Mano požiūris į gyvenimą visada yra toks – jeigu du protingi žmonės susėda, gal net labiau vyrai, jie visada susitaria. Bet pabrėžiu žodį „protingi“, o ne „ambicingi“, „kerštingi“ ar „kažko ieškantys“. Mano atsakymas yra toks: visada galima susitarti, – 15min sakė Ž.Urbonas, einantis Utenos klubo prezidento ir sporto direktoriaus pareigas. – Man sunku kažką sakyti, nes aš viešoje erdvėje nepradėjau kaltinti, kaltinti kažkuo rėmėjų. Jei kažkas darys sprendimus ir ėjimus mano atžvilgiu, paaiškinimas būtų paprastas: politinis susidorojimas.“

nuotr. „Facebook“/Utenos „Juventus“/Žydrūnas Urbonas ir Eimantas Skersis
nuotr. „Facebook“/Utenos „Juventus“/Žydrūnas Urbonas ir Eimantas Skersis

Byrantis Utenos klubo vadovų duetas pasidalijo mintimis apie rinkimų laikotarpį, nuskambėjusį nueinančios valdžios sprendimą sumažinti savivaldybės paramą „Juventus“ komandai bei klubo ateitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas