Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 08

Po teisėjų vagystės – neigiamas FIBA atsakas Lietuvos rinktinei

Lemtingų pasaulio čempionato rungtynių pabaigą su Prancūzijos rinktine užprotestavusi Lietuvos krepšinio federacija sulaukė atsako. 24sek žiniomis, FIBA atmetė Lietuvos krepšinio rinktinės protestą. Šią informaciją vėliau patvirtino ir Lietuvos krepšinio federacija.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anot šaltinių, FIBA savo poziciją argumentavo tuo, kad protestai nagrinėjami tik tuo atveju, jei rungtynių eigą paveikusi klaida susijusi su švieslentės rodmenimis, pavyzdžiui, klaidingu rezultatu, ar laikmačiu, atakai skirto laiko problemomis.

Esą protestų pateikimas nesusijęs su teisėjavimo klaidomis.

Tiesa, vėliau FIBA pranešė, kad rungtynėms teisėjavę arbitrai dėl klaidos mačo pabaigoje daugiau šiame pasaulio čempionate nebedirbs.

Lietuvos krepšinio federacija iškart po pralaimėjimo Prancūzijai 75:78 pagal reglamentą pateikė protestą dėl teisėjų darbo. Jie apeliavo į paskutinę minutę padarytą arbitrų klaidą, kuri lietuviams kainavo vieną lemtingą tašką, kuris būtų išlyginęs rezultatą.

Įsiutęs Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis po susitikimo oficialioje spaudos konferencijoje svaidėsi keiksmais dėl FIBA politikos, atsakingoms rungtynėms paskirtų teisėjų iš Pietų Amerikos ir neveiksnios vaizdo pakartojimo sistemos.

„Teisėjai sugriovė antras rungtynes iš eilės. Su australais jie leido žaisti regbį, o dabar... Tai sušiktas pokštas! Tai ne krepšinis! Stabdykit žaidimą, eikit peržiūrėkit epizodą. Tie žmonės du mėnesius praleidžia be šeimų, aukojasi dėl rinktinės. Gerbkit juos!“ – angliškai tūžo D.Adomaitis.

Lietuvos žurnalistams treneris sakė: „Kamuolys numuštas nelegaliai. Kam jie investuoja tūkstančius į pakartojimo sistemą? Paprasčiausiai eikit pasižiūrėti, viskas bus sąžininga. Žaidžia dvi Europos komandos – duokit tris Europos teisėjus! Klauskit to FIBA.

Žaidėme su Australija – visiems aišku, kokia jų svarba. O švilpia, su visa pagarba, du Puerto Riko ir vienas Argentinos teisėjas. Vienas teisėjas rungtynių metu vienam iš žaidėjų sako: aš labai laimingas dalyvaudamas tokiose rungtynėse – čia man pirmos tokios svarbios. Sako tai žaidėjui ketvirtame kėlinyje! Jūs juokaujat (keiksmažodis)?!“

Pralaimėjimas Prancūzijai lėmė, kad Lietuvos rinktinė po antrojo etapo baigs pasirodymą pasaulio čempionate Kinijoje. Paskutinį mačą mūsiškiai sužais pirmadienį su Dominikos Respublika. Lietuviai turnyre užims 9-16 vietas.

VIDEO: „Rinktinė 2019“: FIBA vagystė, epizodo video, D.Adomaičio žinutė ir reportažas iš Kinijos
VIDEO: Dainius Adomaitis apie FIBA: „This is fucking joke.... This is fucking joke“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito