Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 03

Pokyčiai Lietuvos rinktinėje – Kęstutis Kemzūra kyla nuo suolo

Kęstutis Kemzūra grįžta prie Lietuvos rinktinės vairo. 15min žiniomis, 52-ejų specialistas laikinai pavaduos Kazį Maksvytį vyriausiojo trenerio pareigose.
Kazys Maksvytis ir Kęstutis Kemzūra
Kazys Maksvytis ir Kęstutis Kemzūra / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pirmadienį popiet Kaune esančiuose „Krepšinio namuose“ vyks Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto posėdis, bet svarbiausi sprendimai jau yra priimti.

Lietuvos rinktinei praėjusį mėnesį pasirodžius prasčiausiai Europos čempionatų istorijoje – užėmus 15 vietą, krepšinio federacija nusprendė išlaikyti tęstinumą.

K.Maksvytis išliks pagrindiniu vairininku, tačiau sezono metu rinktinės netreniruos.

Eurolygos bei FIBA rinktinių tvarkaraščiai ir toliau kertasi, o 45-erių darbėniškio laukia kovos stipriausiame Europos krepšinio klubų turnyre su Kauno „Žalgiriu“.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis treniruos „Žalgirį“ Eurolygoje
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis treniruos „Žalgirį“ Eurolygoje

Prie Lietuvos rinktinės vairo K.Maksvytis sugrįš vasarą, jei nacionalinė komanda sėkmingai užbaigs atranką ir pateks į 2023-iųjų pasaulio čempionatą.

Sezono metu K.Maksvytį rinktinėje pavaduos K.Kemzūra, neturintis darbo klube, o iki šiol ėjęs trenerio asistento pareigas.

Kitas K.Maksvyčio asistentas Giedrius Žibėnas taip pat dirba klube, vadovauja Lietuvos čempionui Vilniaus „Rytui“. Tiesa, FIBA Čempionų lygos, kurioje žaidžia „Rytas“, ir FIBA rinktinių tvarkaraščiai nesikerta.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kęstutis Kemzūra, Giedrius Žibėnas ir Kazys Maksvytis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kęstutis Kemzūra, Giedrius Žibėnas ir Kazys Maksvytis

Prie Lietuvos rinktinės vairo K.Kemzūra sugrįš po dešimtmečio pertraukos. Jo vadovaujama jaunatviška komanda 2010-aisiais planetos pirmenybėse iškovojo bronzą – vienintelį rinktinės medalį pasaulio čempionatų istorijoje. Ryškiausių žvaigždžių neturėjusi rinktinė, išskyrus Liną Kleizą, žaidė greitą, akiai patrauklų krepšinį.

Po metų Europos čempionate namuose laukė skausmingas pralaimėjimas ketvirtfinalyje makedonams ir galutinė 5 vieta, o 2012-aisiais Londone mūsiškai pirmą sykį per Nepriklausomybės istoriją nepateko į olimpiados pusfinalį, tad K.Kemzūra nusprendė trauktis.

Fotodiena/Alfredo Pliadžio nuotr./Kęstutis Kemzūra 2012-aisiais
Fotodiena/Alfredo Pliadžio nuotr./Kęstutis Kemzūra 2012-aisiais

Pirmosios rungtynės, kaip vyr. trenerio, K.Kemzūros dabar laukia jau kitą mėnesį. Lietuvos rinktinė bandys sėkmingai užbaigti pradėtą darbą – užsitikrinti bilietą į 2023-iųjų pasaulio čempionatą.

K grupėje pirmaujantys mūsiškiai (7-1) lapkričio 11-ąją namie susitiks su Europos vicečempionais prancūzais (6-2), o po trijų dienų išvykoje – su juodkalniečiais (5-3).

Antrasis atrankos langas vyks kitų metų vasarį – 23-iąją namie su vengrais (4-4) ir 26-ąją išvykoje su prancūzais.

Į planetos pirmenybes pateks trys geriausios grupės komandos.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas