Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 02 04

Policija imasi darbo – pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl krepšinio statymų

Kauno policija patvirtino, kad imsis tyrimo, kuris siejamas su galimai nesąžiningais statymais dėl krepšininko Vaido Kariniausko rodiklių FIBA Čempionų lygos rungtynėse, jam atstovaujant Panevėžio „Lietkabeliui“.
Vaidas Kariniauskas
Vaidas Kariniauskas / FIBA nuotr.

„Šiandien, vasario 4 d., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto bandymo paveikti sąžiningą profesionalių sporto varžybų eigą arba varžybų rezultatą, – teigiama policijos pareiškime pirmadienį. – Šių metų sausio 24 d. gauta informacija apie įtartinus statymus ir galimą manipuliavimą sporto varžybomis. Įtariama, kad sausio 23 d. vykusiose krepšinio varžybose vienas iš žaidėjų galėjo tyčia pelnyti mažai taškų, o su juo galimai susiję asmenys, atlikę statymus lažybų punktuose, iš to galimai pasipelnė.

Dėl šio įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182-1 str. 1 d. Tam, kuris manipuliavimo sporto varžybomis, gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.“

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai.

Policija ėmė šio reikalo po Lošimų priežiūros tarnybos rašto.

Ji nuo praėjusio pirmadienio rinko informaciją apie sausio 23 dieną Prancūzijoje vykusias Čempionų lygos rungtynes ir su jomis susietais įtartinais statymais sporto lažybų bendrovėse.

24sek žiniomis, „Betsafe“ ir „Top Sport“ sporto lažybų bendrovės sulaukė neįprastai didelių ir pasikartojančių statymų, susijusių su V.Kariniausko rodikliais.

FIBA nuotr./Vaidas Kariniauskas
FIBA nuotr./Vaidas Kariniauskas

Po kelis tūkstančius eurų internetu ir lažybų punktuose buvo pastatyti, kad įžaidėjas nebus rezultatyvus mače Dižone.

„Šie statymai buvo didesni nei įprastai. Tai buvo įtartini ir pasikartojantys statymai. Jie kėlė rimtą pagrindą įtarimams”, - interviu 24 sek praėjusį antradienį sakė „Top Sport“ vadovas Gintaras Staniulis, pavadinęs šį įvykį „beprecedentiniu“.

Sausio 23 dieną Prancūzijoje „Lietkabelis“ pralaimėjo svarbų mačą Dižono JDA klubui 91:99. V.Kariniauskas, kurio rezultatyvumo vidurkis Čempionų lygos rungtynėse iki tol siekė 10,4 taško, Dižone pelnė 2 taškus. Jis žaidė 21 minutę, pataikė vieną metimą iš šešių – tikslą pasiekė vienas dvitaškis iš trijų, o visi trys tritaškiai lėkė pro šalį.

Pats krepšininkas interviu 15min neigė, dalyvavęs nešvariuose žaidimuose Dižone.

Susitarimą neigė ir už V.Kariniausko nerezultatyvumą ženklias pinigų sumas statęs jo bičiulis, kuris kreipėsi pagalbos į lošėjų asociaciją, pateikęs savus argumentus, kodėl statė pinigus už draugui prastą mačą.

V.Kariniauską iš pradžių suspendavęs Panevėžio klubas atsisveikino su žaidėjų praėjusią savaitę, sutarus dėl kontrakto nutraukimo.

Įžaidėjas, 2016 metais atstovavęs Lietuvos rinktinei olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire, iškart perėjo į Graikijos klubą Kymis, kuriame sėkmingai debiutavo praėjusį savaitgalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas