Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 27

Popierius paviešinęs M.Balčiūnas gesina skandalą: „Aš kaip tik paaukojau IBU plėtrą“

Kandidatas į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentus Mindaugas Balčiūnas 15min laidoje PIKENROLAS pasirodė nešinas trimis lapais, kurie, pasak jo, paneigia viešumoje jam mestus kaltinimus dėl viešo ir privataus interesų konflikto dirbant ir LKF generaliniu sekretoriumi, ir viešosios įstaigos „International Basketball University“ (IBU) vadovu.

„Visa agresija yra nukreipta į mano asmenį, nes prie federacijos nėra kaip prikibti. Aš nežinau, kas ten strateguoja, bet mes atsakėme. Tiesą sakant, panašiai buvo ir prieš praėjusius rinkimus, tad jau esame mokyti ir pasiruošėme“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė 47-erių Mindaugas Balčiūnas, kartu su Robertu Javtoku konkuruojantis dėl LKF prezidento posto.

Rinkimai – jau po trijų savaičių, rugsėjo 17-ąją Kaune.

Dar praėjusią savaitę M.Balčiūnas spaudos konferencijoje po Vykdomojo komiteto (VK) posėdžio sulaukė šūsnies klausimų apie IBU ir LKF santykį.

15min laidoje PIKENROLAS pasirodęs LKF generalinis sekretorius papasakojo apie IBU pradžią.

„Visų pirma, tai IBU buvo įkurtas ne 2018-aisiais metais, dar anksčiau – 2017-aisiais. Tai buvo visų mano veiklų tęstinumas. Kai aš visiškai susikoncentravau į krepšinio trenerių mokymus, aš jį įkūriau. Žinoma, turėjau tam tikrų žmonių pagalbos.

Mes paleidome tikrai unikalų projektą, kuris tikrai išsiplėtė, ypač į Aziją. Aš matau krepšinio augimą, matau jo esmines dedamąsias. Tai – krepšinio treneriai. Mačiau, kad Lietuvos krepšinio trenerių mokymų metodika yra labai išskirtinė, todėl pradėjau ją pristatinėti tarptautiniu mastu“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė M.Balčiūnas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Mindaugas Balčiūnas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Mindaugas Balčiūnas

O vėliau priėjo prie jam mestų kaltinimų paneigimo.

„Sugrįžus į LKF – milžiniškas Balčiūno verslo augimas, naudojantis šalies krepšinio veidu“, – skelbiama praėjusios savaitės DELFI publikuoto teksto antraštėje.

Šiame tekste, kuris remiasi rekvizitai.lt duomenimis, nurodoma, jog IBU stipriai išaugo per pastaruosius trejus M.Balčiūno darbo LKF valdžioje metus. Su tuo 15min laidoje PIKENROLAS jis kategoriškai nesutiko, paviešinęs trijų dokumentų kopijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas