Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 18

Prienams – R.Milašiaus žinutė dėl agentų šešėlio: „Valdyboje būtų siūloma šalinti“

Glaudžiai su agentūra „You First“ bendradarbiaujanti Prienų „Labas GAS“ ekipa sulaukė Lietuvos krepšinio lygos prezidento Remigijaus Milašiaus įspėjimo. 15min laidoje PIKENROLAS kartu su vykdomuoju direktoriumi Justinu Liaudinsku dalyvavusi LKL galva teigė, jog neišspręstas agentų klausimas klube Prienams galėtų kainuoti ir vietą lygoje.

Pirmoje 15min laidos PIKENROLAS dalyje Lietuvos krepšinio lygos prezidentas Remigijus Milašius ir vykdomasis direktorius Justinas Liaudinskas papasakojo apie artėjantį savaitgalį „Avia Solutions Group“ arenoje vyksiantį didžiausią metų sporto renginį – Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertą.

Tinklalaidės antroje pusėje LKL galva pasidalijo mintimis apie aktualijas – bręstantį Gedimino Žiemelio klubą, probleminę komandą Prienuose, liūdinančias ir džiuginančias šio sezono ekipas bei ambicingus LKL ateities tikslus.

Nuo 2013-ųjų metų LKL prezidento pareigas einantis R.Milašius viliasi iki savo kadencijos pabaigos pasiekti tris esminius tikslus – 12 komandų pirmenybės, minimalus klubų biudžetas – 1 milijonas eurų, kaip ir LKL prizinis fondas.

„Dabar minimali komandų biudžetų riba numatyta 600 tūkst., galvoju, kad po dvejų metų ji sieks milijoną eurų. Lietuvoje su tiek galima padaryti daug daugiau nei Ispanijoje ar Turkijoje, – 15min laidoje PIKENROLAS kalbėjo R.Milašius. – Kitas mano tikslas, kol dar esu LKL, milijono eurų vertės prizinis fondas. Matome, kad tai yra įmanoma ir judame tuo keliu. Tai būtų didžiausias prizinis fondas Europoje. Dabar jis pas mus siekia 554 tūkst. eurų. Per vieną dieną tai nepasidaro, nes yra ilgalaikiai kontraktai, kurių pakeisti negali. Kai viskas eina į priekį ir turi gerą įdirbį, galima kalbėtis apie naujus įsipareigojimus ir naujų klientų atėjimus į LKL.“

Kalbai pasisukus apie „problemines“ šio sezono LKL komandas, R.Milašius paminėjo Prienų „Labas GAS“ klubą, artimai bendraujantį su krepšinio agentūra „You First“.

Skolose praėjusį sezoną skendę prieniškiai nutarė susiveržti finansinį diržą bei surinko pigesnę komandą, tačiau jos pajėgumas atsispindi rezultatuose aikštelėje – 2 pergalės, 19 pralaimėjimų ir paskutinė vieta turnyre.

„Su finansais didelių problemų nėra, bet problemų yra pačiame žaidime ir pačioje organizacijoje. Pažiūrėkime į Prienų klubą. Jis turi įvairių skolelių ir skolų, o žaidimas, bet kokio lygio žaidėjų pirkimas ir septyniolikos jų įregistravimas man yra nesuprantamas. Kai kurie žaidėjai atvažiuoja tiesiog pasigydyti, pabūti ir išvažiuoja, – dėstė R.Milašius. – Turėjau susitikimą su šiuo klubu ir su vienu iš dalininkų labai rimtai pasikalbėjau apie kitą sezoną. KMT metu turėsime savo biurą, kuriame jis galės pasikalbėti su tam tikrais potencialiais rėmėjais. Kalba apie Prienus yra. Aš esu numatęs susitikimą. Prie klubo žada prisijungti vienas ar du žmonės, kad tai nebūtų agentų komanda. Apie tai negali būti jokių kalbų. FIBA reglamentas tai draudžia ir tai bus griežtai nupjauta. Jei jie nevykdys rašytinių pasižadėjimų, tokią komandą valdyboje būtų siūloma šalinti.“

„Potencialas yra, noras yra, susikalbėjimas dėl kitų metų – irgi yra. Aš patenkintas būsimų žmonių pokalbiu, kuris vyko prieš du mėnesius“, – apie galimas permainas Prienuose užsiminė R.Milašius.

VIDEO: PIKENROLAS: R.Milašius ir J.Liaudinskas – KMT užkulisiai, G.Žiemelio projekto aidai ir LKL ateitis

Kitos dvi LKL komandos, neišpildančios sirgalių lūkesčių – Pasvalio „Pieno žvaigždės“ ir Klaipėdos „Neptūnas“.

Vos 6 tūkst. gyventojų turintis Aukštaitijos miestelio klubas praėjusią vasarą susigrąžino trenerį Mantą Šernių, geriausią praėjusio LKL sezono strategą, tačiau pergalių garantu tai netapo.

Priešpaskutinė čempionato vietoje žengiančios „Pieno žvaigždės“ vos viena pergale lenkia „Labas GAS“ krepšininkus.

„Pasvalyje yra padaryta komplektacijos klaidų. Su finansais ten viskas gerai, kaip ir visada. Dėl pinigų ten niekada nebuvo klausimų, jų ir dabar nėra, – sakė R.Milašius. – Komanda buvo per vėlai pradėta formuoti ir per vėlai pasamdytas treneris. Visą įvykių seką man atsekti dabar būtų sunku, bet matome, jog komanda sezono starte nebuvo visiškai suformuota. Tuomet prasidėjo problemos ir pralaimėjimai, nebuvo ekspresijos ir noro. Taip komanda nuvažiavo žemyn. Bet tai yra laikina. Tai yra vienas sezonas. Manau, jog tai bus pamoka klubui, kad šitaip komplektuoti komandos nederėtų. Turguje reikia dalyvauti nuo pat pradžių – žaidėjus vilioti pinigais, trenerių ar minučių skaičiumi. Pasvalio klubą tikrai galima sutvarkyti. Tai klubo vidaus sportinės detalės. Tai nėra mano reikalas, tačiau, manau, kad sporto direktorius klube yra būtinas, kad galėtų spręsti tokius klausimus, kaip profesionalas.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Karolis Guščikas ir Žygimantas Skučas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Karolis Guščikas ir Žygimantas Skučas

Tris pergales iš eilės iškovojęs „Neptūnas“ šoktelėjo į 7-ąją LKL poziciją. Bet ji vargiai tenkina Klaipėdos miestą ir mėlynai baltus aistruolius.

„Klaipėdos krepšinio nuopuolis vyksta gal jau ketverius. Tokia situacija susidarė, kadangi buvo sukauptos nemažos buvusių vadovaujančių asmenų skolos. Sigitui Ambrazevičiui perėmus klubą, tas skolas kažkaip reikia dengti, nes klubas kitaip nevažiuos. Ligi šiol yra skolų ir žaidėjams, ir išorinių egzistuojančių įsiskolinimų, – sakė R.Milašius. – Galvoju, kad „Neptūnui“ nepavyko ir su treneriais, kai išvyko Kazys Maksvytis. Jis buvo tarsi ašis, jungusi visą Klaipėdą. Kazys rasdavo kalbą su žaidėjais, galbūt ir su rėmėjais. Klaipėda rodė rezultatus – ne viena pergalė buvo iškovota prieš „Žalgirį“ ir ne viena pergalė pasiekta įvairiuose turnyruose. Rezultatai buvo puikūs, o aplinka tikėjo Kaziu Maksvyčiu.“

Erikas Ovčarenko/BNS/LKL rungtynės „Neptūnas“ – „Žalgiris“
Erikas Ovčarenko/BNS/LKL rungtynės „Neptūnas“ – „Žalgiris“

Neaiškumų buvo kilę ir dėl „Neptūno“ valdymo struktūros. Klubo savininkas buvo pareiškęs apie norą atsitraukti, tuo metu direktorius Vilius Sukonas išties buvo palikęs klubą, tačiau vėliau sugrįžo.

Tiesa, pasak R.Milašiaus, jis „Neptūne“ figūruoja tik konsultanto pozicijoje.

„Man aišku, jog Sigitas Ambrazevičius yra „Neptūno“ savininkas. Jis turi beveik visas dalis. Vilius Sukonas buvo, atėjo ir išėjo. Pagal registrų centrą, jis nėra direktorius. Jo nėra. „Neptūnas“ turi visą struktūrą – turi futbolo komandą, vyrų, moterų ir dublerių krepšinio komandas. Jie atlieka tam tikrą darbą, o už sportinę dalį yra atsakingas Dainius Vaitelis. Šiandien „Neptūne“ vertikaliai yra atsakingi šie du žmonės – Sigitas Ambrazevičius ir Dainius Vaitelis“, – nurodė LKL prezidentas.

Klaipėdos ekipa šiuo metu yra per vieną pergalę nuo pirmojo komandų ketverto, o R.Milašius mato pozityvą trenerių rokiruotėje.

„Manau, kad paskutinis klubo sprendimas pasamdyti Dainių Adomaitį, kuris yra tikras profesionalas, buvo teisingas. Jam reikėjo važiuoti į Klaipėdą. Jis negali daug laiko sėdėti namuose ir ateiti tik pakalbėti į Pikenrolą. Dainius yra profesionalus treneris – kiek laiko praleisi Pikenrole, tiek gali prarasti savo vertę ir kvalifikaciją“, – sakė Remigijus Milašius.

Visa 15min laida PIKENROLAS su LKL prezidentu Remigijumi Milašiumi ir vykdomuoju direktoriumi Justinu Liaudinsku:

VIDEO: PIKENROLAS: R.Milašius ir J.Liaudinskas – KMT užkulisiai, G.Žiemelio projekto aidai ir LKL ateitis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas