Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 08 08

Prienų krepšinio klubas nerimsta: keičiasi pavadinimas ir komandos sudėtis

Prienų krepšinio klubas pradeda pasirengimą artėjančiam LKL sezonui svarbiomis naujienomis. Be naujų veidų sudėtyje, keičiasi ir komandos pavadinimas bei generalinis rėmėjas.
Olegas Smirnovas ir Adomas Kubilius
Olegas Smirnovas ir Adomas Kubilius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienį Prienų miesto savivaldybėje politinius klausimus keitė sportiniai reikalai. Čia surengta priešsezoninė miesto krepšinio spaudos konferencija. Jos metu pristatytas atsinaujinusios Prienų komandos pavadinimas bei logotipas, naujas generalinis rėmėjas, klubo komplektacija, tikslai ir vizija.

Apie klubo planus pranešti susirinko pagrindiniai klubo žmonės – prezidentas Vidmantas Žiemelis, klubo direktorius Adomas Kubilius, Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, komandos vyriausiasis treneris Mantas Šernius, komandos kapitonas Mindaugas Lukauskis bei naujasis klubo rėmėjas.

Pernykščio sezono pabaigoje jau buvo aišku, kad šių metų komanda keisis iš esmės. Komandoje neliko ne tik ilgamečio klubo trenerio Virginijaus Šeškaus, bet ir savotiškais traukaus objektais tapusių brolių Lavrinovičių. Iš senbuvių liko vos keli žmonės, vienas jų komandos kapitonas Mindaugas Lukauskis.

Liepos pradžioje komandos atstovai pranešė, kad Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Mantas Šernius treniruos klubą. 36 metų strategas, taip pat, pernai treniravo Kauno „Žalgirio“ dublerių ekipą.

Iš karto po šios žinios prie komandos pradėjo jungtis ir nauji komandos nariai. Pirmuoju naujoku tapo 27 metų 206 cm ūgio puolėjas Karolis Guščikas, su kuriuo sudaryta vienerių metų trukmės sutartis. K.Guščikas praėjusius du sezonus žaidė Utenos „Juventus“ klube.

Dar du naujokai atkeliavo tiesiai iš jaunimo rinktinės, tai Lietuvos vaikinų U20 rinktinės lyderiai – Arnas Velička ir Lukas Uleckas, kuriuos Prienams skolina Kauno „Žalgiris“.

Jauniausiu komandos pirkiniu tapo legionierius iš Prancūzijos 17-metis Tomas Digbeu. Jį Prienų klubui taip pat paskolino Kauno „Žalgirio“ ekipa.

Įžaidėjo pozicijoje rungtyniaus dar vienas naujokas – 26 metų 193 cm ūgio įžaidėjas Devonas Van Oostrumas gimęs Nyderlanduose, tačiau turintis ir Didžiosios Britanijos pilietybę. Per savo karjerą D.V.Oostrumui teko atstovauti Didžiosios Britanijos vyrų krepšinio komandai su kuria 2011 jis lankėsi Lietuvoje vykusiame Europos krepšinio čempionate.

Priekinės linijos priešakyje dar vienas naujokas – 25 metų 206 cm ūgio amerikietis Skylaras Spenceris, atvykstantis iš Rumunijos lygos. Aukštaūgių linijoje sirgaliai matys pažįstamą veidą. Trečią kartą karjeroje prie komandos prisijungs 30 metų 207 cm ūgio vidurio puolėjas Vaidas Čepukaitis, kuris pastarąjį sezoną praleido Utenos „Juventus“.

Komanda atsinaujino iš esmės, pasikeitė daugiau nei du trečdaliai pernykštės sudėties.

Pavadinimas keičiamas šeštą kartą

Naujasis Prienų krepšinio komandos pavadinimas – „CBet Prienai“. Tai susiję su naujuoju generaliniu rėmėju. Juo tapo bendrovė „Tete-a-Tete“ kazino ir jos valdomas internetinių lošimų prekės ženklas „CBet“, kurios vardu ir vadinsis komanda artėjančiame Lietuvos krepšinio lygos sezone.

„Per 11 metų tai jau šeštasis komandos pavadinimas. Nėra kuo didžiuotis, bet tai rodo, kad randame išeitis iš sunkiausių situacijų“, – sakė Prienų „CBet“ klubo direktorius Adomas Kubilius.

Naujasis treneris Mantas Šernius atskleidė dar viena intriguojančią detalę. Trenerių štabą papildys buvęs krepšininkas Dainius Šalenga.

„Tiek jis man, tiek aš jam turėsime vienas kitą kuo papildyti. Tiek žaidėjams autoritetas, kurie tikrai atsimena jo geriausias rungtynes, o ir kaip žmogus jis labai pareigingas“, – sakė M.Šernius.

Paklaustas apie tikslus ir būsimą komandos veidą treneris neslėpė, kad komanda bandys žaisti agresyviai.

„Tiek gynyba tiek puolimas vienas nuo kito priklauso. Agresyvus, nepaisantis jokių autoritetų. Jauna komanda todėl žaisime agresyviai“, – sakė treneris.

Ar klubas žais tik vietiniame čempionate?

„Norėjome dalyvauti Europos turnyre, bet kol neįrodėme, kad esame rimta komanda niekas mūsų ten neleidžia“, – komandos pristatymą baigė M.Šernius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas