Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 19

Prieš intriguojantį pusfinalį amerikiečiai netiki didžiausia ispanų baime

„Gasolis jaučiasi prastai ir negaliu užtikrinti, kad jis žais. Sprendimą turėsime prieš pusfinalį“, – pasitikdamas JAV krepšininkus spaudos konferencijoje pareiškė ispanų treneris Sergio Scariolo. Be 36-erių aukštaūgio ispanai neturėtų jokių vilčių pasipriešinti JAV krepšininkams. Tačiau patys amerikiečiai ispanų būgštavimais netiki.
Pau Gasolis
Pau Gasolis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Rio 2016 pusfinalis | JAV – Ispanija | 21:30

„JAV turėtų laimėti, bet ispanija gali nugalėti“, – prieš pusfinalio dvikovą, kuri startuos 21 val. 30 min. Lietuvos laiku, sakė Brazilijos krepšinio legenda Oscaras Schmidtas.

Prieš keletą metų Ispanijos rinktinė būtų metusi rimtą iššūkį dabartinei JAV komandai, kadangi ji vadinama viena silpniausių nuo 1992-ųjų.

Amerikiečiai tą patvirtino laimėdami, bet sunkiai tai darydami prieš Australijos komandą, iki paskutinių minučių už nugaros matę juos persekiojančius prancūzus ir serbus.

Kad galėtų nutraukti 74 pergalių iš eilės seriją, ispanai privalo eiti į mūšį su Pau Gasoliu, kuris rūpinasi blauzdos trauma ir vietoj treniruočių gauna gydymą. Beje, paaiškėjo, kad blauzdą „San Antonio Spurs“ naujokas susižeidė per grupės rungtynes su Lietuva.

R.Rubio: „Kritikai klydo“

„Mes žinome, kas jie tokie, – pareiškė JAV treneris Mike'as Krzyzewskis. – Ispanai visada žaidžia labai pasitikėdami savo jėgomis“.

Pastarosios JAV ir Ispanijos akistatos olimpinių žaidynių finaluose baigėsi rezultatyviomis, bet atkakliomis amerikiečių pergalėmis 118:107 ir 107:100.

Tiesa, nors sunkiai pradėjo pasirodymą Rio ir pralaimėjo Brazilijai bei Kroatijai, pastaruosius keturis varžovus ispanai nugalėjo vidutiniškai 25,8 taško skirtumu. Lietuvą nušlavė net 109:59.

Tai pačiai Prancūzijai ispanai nepaliko vilčių ketvirtfinalyje 25 taškų skirtumu. Taigi, amerikiečių testą Ispanija pasitinka geriausios formos.

„Kritikai klydo“, – džiūgauja ispanas Ricky Rubio.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas

Jam antrino kolega iš NBA Jose Manuelis Calderonas: „Manau, kad šita karta buvo nurašyta dar prieš 8 metus. Ir mes vis dar čia.“

Tuo tarpu Kevinas Durantas Ispaniją palygino su viena NBA komanda: „Visai kaip „Spurs“ – negali jų nerašyti, nes jie vis tiek bus viršuje“.

„O kada nebuvo? – tęsė M.Kryzewskis. – Jie vis žiba ir žiba. Mums nugalėti tokią komandą būtų didžiulis pasiekimas“.

Tuo tarpu ispanų treneris Sergio Scariolo prieš pusfinalį apie šansus nugalėti JAV kalba kukliai: „Turime žaisti ekstremaliai gerai. Beje, turime likti ambicingi, bet tuo pačiu neprisišnekėti. O į rūbinę žengti žinant, kad aikštėje palikome viską.“

36-erių Juanas Carlosas Navaro drąsesnis: „Kodėl gi neįveikus amerikiečių?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito