Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 23

N.Čanako atodūsis: prieš kovą dėl medalių „Lietkabelį“ veja problemos

Panevėžio „Lietkabelio“ treneris Nenadas Čanakas baigia susipainioti traumuotų žaidėjų sąraše. 2018-2019 m. sezonui pasiekus finišo tiesiąją, „Lietkabelį“ veja didesnės problemos, nei 0-2 pralaimėta LKL pusfinalio serija Kauno „Žalgiriui“.
Paulius Valinskas
Paulius Valinskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Traumų išretintas „Lietkabelis“ vėl metė į aikštę užribyje 20 dienų besigydžiusį Marko Čakarevičių ir rungtynėms registravo 17-metį Mantą Rubštavičių, kad kovai išrikiuotų bent devynis krepšininkus.

Mindaugas Kupšas ant parketo lipo karščiuojantis, Stefanas Sinovecas – skaudančia koja.

Tad po švilpuko palaikydamas komandą Jamaras Wilsonas su rankšluosčiu nuo suolo lėkė į aikštę, bet greitai buvo sudrausmintas teisėjo Jurgio Laurinavičiaus. Išsigandęs gresiančios techninės, į vietą tūptelėjo net ir asistentas Sandis Buškevicas, prieš tai energingai dalijęs nurodymus.

„Lietkabelis“ dabar tokioje situacijoje, kad jam praverstų ir J.Wilsono, ir, kaip treniruotėse, S.Buškevico pagalba, mat traumuotų žaidėjų sąrašas ilgėja su kiekviena diena.

„Dabar situacija tokia, kad niekada negali žinoti, kas nutiks per naktį“, – atsiduso „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Simas Jasaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Simas Jasaitis

Prie traumuotų Simo Jasaičio ir Ike'o Iroegbu prisijungė mačo išvakarėse sunegalavęs Saulius Kulvietis. Puolėjui buvo įtartas apendicitas, bet, pasirodo, vienas svarbiausių „Lietkabelio“ žaidėjų apsinuodijo.

Ketvirtojo kėlinio viduryje efektingai kamuolį į krepšį įridenęs Jamaras Wilsonas skausmingai nusileido ant parketo ir susiėmęs už kelio nušlubavo ant atsarginių suolo.

„Lietkabelio“ krepšininkai jau nebetelpa Panevėžio miesto ligoninės priimamajame.

„Labai trūko žaidėjų. Kulvietis – ligoninėje, Sinovecas žaidė su skausmu, Kupšas karščiavo, – vardijo N.Čanakas. – Dabar situacija tokia, kad su tokia sudėtimi, kokia žaidėme su žalgiriečiais, visai būčiau patenkintas mažajame finale.“

N.Čanakas neslėpė, kad yra 80 proc. tikimybė, jog „Lietkabelio“ gynėjas Ike'as Iroegbu neišbėgs į aikštę LKL mažojo finalo serijoje. Tiesa, 24sek žiniomis, raumenį susimušusį legionierių vis dar tikimasi pamatyti aikštėje.

Per keletą dienų išvyti virusą turėtų S.Kulvietis, bet S.Jasaičio ant parketo nebeturėtume sulaukti.

„Jei atvirai, net negalvoju apie kitą pusfinalį. Tikrai nenoriu kalbėti apie tai. Pamatysime penktadienį. Abi komandos yra geros komandos su gerais treneriais“, – varžovo iš „Ryto“ ir „Neptūno“ poros nesirinko N.Čanakas.

Bet LKL pusfinalio serijoje nusilenkęs „Žalgiriui“ 0-2, „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas galėjo tik didžiuotis panevėžiečių pasirodymu. Aukštaitijos klubas metė čempionams pagirtiną iššūkį ir abukart pirmoje mačo dalyje lipo čempionams ant kulnų.

„Atidavėme viską, ką galėjome. Kai kada galėjome žaisti gudriau, priimti geresnius sprendimus abejose aikštės pusėse. Turėjome daug problemų su „Žalgirio“ kova dėl kamuolių puolime ir suklydome 20 klaidų. Bet neturiu priekaištų žaidėjams“, – tikino N.Čanakas.

Jeigu „Rytas“ penktadienį nugalės „Neptūną“ ir triumfuos serijoje 2-0, mažojo finalo serija prasidės pirmadienį.

Jeigu „Ryto“ ir „Neptūno“ batalijose prireiks lemiamų trečiųjų rungtynių, mažasis finalas startuos antradienį.

Bet N.Čanakas dabar naujienų laukia ne iš „Ryto“ arenos, o savo medikų personalo.

VIDEO: „Ginčas“ ir LKL pusfinalis: Kas taps „Žalgirio“ varžovu finale?
VIDEO: „Ginčas“: Kokias aukštumas gali pasiekti „Neptūną“ paliekantis K.Maksvytis?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento