Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prisistatė R.Kurtinaičio globojama Kauno rajono ekipa: „Norime sekti Islandijos pavyzdžiu“

Krepšinio legendų Rimo Kurtinaičio ir Ramūno Butauto globojama Kauno rajono „Omega-Tauras-LSU“ ekipa pristatė artėjančio sezono planus.

Tris žodžius pavadinime turėsianti komanda debiutuos Nacionalinėje šalies krepšinio lygoje („7bet-NKL“).

Pranešama, kad ekipos sudėtis baigiama formuoti. Kaip ir trenerių štabas. Komandai bus sudarytos galimybės žaisti pusantro tūkstančio žiūrovų talpinančiame Garliavos sporto centre.

„Penktadienį organizacinius klausimus aptarė šio naujo darinio kūrėjai ir partneriai: Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, klubo prezidentas Donatas Šliogeris ir garbės prezidentas Rimas Kurtinaitis, „Tornado“ krepšinio mokyklos direktorius Dainius Čiuprinskas, kiti krepšinio specialistai“, – rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime feisbuke, kuriuose vėliau pasidalino ir „Omega-Tauras-LSU“ ekipa.

„Prie projekto aktyviai jungiasi ir Lietuvos sporto universitetas, kurio salėje komanda galės treniruotis, o Krepšinio studijų ir mokslo centro direktorius, žinomas treneris Ramūnas Butautas kuruos sportininkų parengimą. Komandos kūrimo procese taip pat ketina dalyvauti ir LSU studentai – trenerio asistentai, skautai, vadybininkai, kineziterapeutai, kurie ne tik mokysis, bet ir atliks tyrimus bei pateiks vertinimus.

D.Šliogeris pabrėžė, kad komandoje bus patyrusių žaidėjų ir jaunųjų talentų, kurių ypač daug išugdo viena stipriausių šalyje „Tornado“ krepšinio mokykla. Praėjusį sezoną „Tornado“ auklėtiniai įvairiose amžiaus grupėse iškovojo daugiausiai apdovanojimų. D.Čiuprinskas pranešė, kad „Omega-Tauras-LSU“ komandoje jau apsisprendė žaisti trys buvę „Tornado“ atstovai, tariamasi su dar keliais krepšininkais“, – tęsiama pranešime.

Praėjusiame sezone „Omega-Tauras“ rungtyniavo laipteliu žemiau – Regionų krepšinio lygoje (RKL), o komandą į pergales tempė 35-erių Šarūnas Vasiliauskas, praeityje žaidęs ir Lietuvos rinktinėje.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Šarūnas Vasiliauskas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Šarūnas Vasiliauskas

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas taip pat pritarė minčiai, kad reikia statyti tvirtą krepšinio piramidę, kurios pamatas būtų vaikai ir jaunimas.

„Tai svarbu ne tik dėl sportinių rezultatų. Mes norime sekti Islandijos pavyzdžiu: kurti šiuolaikinę sporto infrastruktūrą ir kuo labiau įtraukti jaunimą į veiklas, atitraukiančias nuo žalingų įpročių ir skatinančias sveiką gyvenimo būdą“, – pabrėžė meras.

Susitikime taip pat buvo aptarti klubo rėmimo ir komunikacijos klausimai, pristatyti marškinėliai.

RKL pirmenybėse „Omega-Tauras-LSU“ žaidė nuo 2015 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas