Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Problemas šalin stumiantis G.Žibėnas: „Žaisime prieš elitinę komandą“

Giedrius Žibėnas jau ketvirtą kartą karjeroje ruošiasi „Betsafe-LKL“ pirmenybių finalui, kuriame bandys nukarūnuoti Kauno „Žalgirį“. Prieš pirmąsias finalo rungtynes specialistas įspėjo apie varžovų atliktas korekcijas per turėtą laisvą periodą tarp mačų.

G.Žibėnas taps Vilniaus „Ryto“ rekordininku.

Iki šiol dar joks sostinės klubo specialistas nebuvo treniravęs šios komandos keturiuose LKL finaluose.

40-metis strategas aplenkė tris kartus prie „Ryto“ vairo finale stovėjusį Rimą Kurtinaitį, o finalo serijoje iki trijų pergalių sieks antrojo savo titulo su sostinės klubu – tiek turi tik tas pats 2009 ir 2010 metais triumfavęs Kurtis.

Patricija Adamovič / BNS/Giedrius Žibėnas
Patricija Adamovič / BNS/Giedrius Žibėnas

Iki šiol G.Žibėnas abu finalus prieš „Žalgirį“ 2021 ir 2023 metais pralaimėjo, bet dabar pasitinka lemiamą seriją su nemaža viltimi, nes varžovai prieš finalą neteko savo pagrindinio variklio Keenano Evanso.

„Žalgiris“ turėjo 9 dienas persigrupuoti. Kažkiek skirsis žaidėjų vaidmenys rungtynių metu, lemiamais epizodais. Viskas buvo Evansui, dabar jie turės pasidalinti ir tam turime būti pasiruošę, – prieš finalo startą kalbėjo G.Žibėnas. – Per tiek dienų yra laiko atlikti pokyčius tiek gynyboje, tiek puolime, tad turime tam būti pasiruošę ir reaguoti rungtynių metu.“

Jo komanda pusfinalyje tik po penkių mačų nugalėjo Vilniaus „Wolves Twinsbet“, o „Žalgiris“ kiek lengviau 3-0 susitvarkė su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“.

Tai lėmė, kad vilniečiai pailsėti turėjo tris dienas, o žalgiriečiai – triskart ilgiau. Kam tai pravers, o kam pakenks?

„Žalos ar naudos tai duos individualiai kiekvienam žaidėjui, kiekvienai komandai skirtingai, – sakė G.Žibėnas. – Mes žiūrime iš savo pusės, mums dvi dienos pasiruošti vienam varžovui yra optimalios. Pasiruošimui išnaudojome ir laisvą dieną, ir dvi turėtas treniruočių dienas. Turime tikėtis pokyčių iš „Žalgirio“, nes jie turėjo laiko. Žaidybinis ritmas yra mūsų pusėje, bet čia yra didysis finalas, rezultatas 0:0, o mes žaisime prieš elitinę komandą.“

VIDEO: Giedrius Žibėnas: „Turime būti pasiruošę jų pokyčiams žaidime“

„Ryto“ kapitonas Margiris Normantas po pusfinalio serijos užsiminė, kad „jaučiasi tragiškai“, bet be rimtesnių netekčių į finalą žengiančių vilniečių treneris akcento ant auklėtinių sveikatos problemų nededa.

„Manau, kad jei kas ir turi mikrotraumas, tikrai jų neakcentuos, aukosis dėl komandos. Tokių finalų niekas nenorės praleisti nei mūsų komandoje, nei pas varžovus. Ne kasdien vyksta finalas ir manau, kad žaidėjai net ir su didesniais ar mažesniais skausmais bus pasiruošę“, – sakė G.Žibėnas.

Pirmosios LKL finalo rungtynės trečiadienį 18.50 val. prasidės „Žalgirio“ arenoje Kaune. Penktadienį komandos kelsis į Vilniaus „Twinsbet“ areną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas