Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 16

Puerto Rike – Lietuvos 3x3 krepšinio komandos triumfas

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Puerto Rike finišavo „Turismo San Juan Challenger“ turnyras, kuriame triumfavo Raudondvario „Hoptrans“ ekipa.
Aurelijus Pukelis
Aurelijus Pukelis / nuotr. FIBA

Aurelijaus Pukelio, Modesto Kumpio, Pauliaus Beliavičiaus ir Šarūno Vingelio kvartetas varžybose iškovojo penkias pergales iš tiek pat galimų. Jiems atiteko ne tik 20 tūkst. eurų piniginis prizas, bet ir kelialapis į lapkričio pabaigoje vyksiantį „Hong Kong Masters“ turnyrą.

Grupių etape „Hoptrans“ 17:14 palaužė kitą Lietuvos ekipą – Kauno VDU, kuriai atstovavo Titas Januševičius, Gabrielius Čelka, Rokas Mačiulis ir Augustinas Mikštas. Kitame mače 22:10 raudondvariečiai nepaliko šansų Varšuvos „Lotto“ krepšininkams ir į atkrintamąsias žengė iš pirmosios vietos.

Ketvirtfinalyje 21:13 buvo pranokti Hangdžou krepšininkai, o pusfinalyje 21:15 – Paryžiaus komanda.

Finale lietuvių laukė Lozanos „Sport LS“ ekipa, kurios gretose buvo ir geriausiu visų laikų 3x3 krepšininku tituluojamas serbas Dušanas Bulutas. Lemiamoje dvikovoje likus kiek daugiau nei minutei, rezultatas dar buvo lygus (18:18), tačiau baudos metimą realizavo M.Kumpys, du metimus iš po krepšio suvertė A.Pukelis ir „Hoptrans“ triumfavo – 21:18.

Dar vieną dominuojantį pasirodymą surengęs A.Pukelis buvo pripažintas naudingiausiu turnyro žaidėju. Aukštaūgiui pagal naudingumą ir pelnytus taškus varžybose neprilygo nė vienas krepšininkas.

„Hoptrans“ klubui tai buvo jau trečias laimėtas turnyras šiame sezone. Rugpjūtį lietuviai į viršūnę užkopė „Debrecen Masters“ turnyre, o spalio pradžioje pasiekė pergalę „Hongcheon Challenger“ varžybose.

Šiemet raudondvariečių sezone liko dar bent keli turnyrai. Jau netrukus lietuviai vyks į Kiniją, kur spalio 21-22 d. vyks „Chengdu Masters“ varžybos. Toje pačioje šalyje lapkričio 4-6 d. praūš „Wuxi Masters“, o lapkričio pabaigoje laukia minėtasis „Hong Kong Masters“ turnyras. Negana to, „Hoptrans“ ekipa greičiausiai dalyvaus ir finaliniame sezono turnyre, kuris vyks gruodžio 8-9 d. Džedoje (Saudo Arabija).

Taip pat jėgas tarptautinėje arenoje dar išsimėgins Marijampolės „Mantinga“ bei Plungės ekipa. Marijampoliečiai spalio 28-29 d. rungsis „Taipei Challenger“ turnyre Taivane, o lapkričio 4-5 d., kaip ir „Hoptrans“, dalyvaus „Wuxi Masters“ varžybose. Plungiškiai savo ruožtu lapkričio 2-4 d. patrauks į Saudo Arabiją, kur žengs į aikštelę „Neom Challenger“ turnyre.

Visi turnyrai, vyksiantys iki lapkričio 1 d., svarbūs ir dėl to, kad juose yra renkami reitingo taškai nacionalinėms komandoms. Būtent šią dieną paaiškės, kurios trys rinktinės iškovos tiesioginius kelialapius į Paryžiaus olimpines žaidynes. Šiuo metu lietuviai žengia ketvirti ir nedideliu skirtumu atsilieka nuo Kinijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas