Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 20

Pusfinalyje sustabdytas A.Sireika – apie ūgtelėjusius žaidėjus ir „Žalgirio“ šansus

Rekordinio palaikymo tribūnose – 4867 žiūrovų – penktadienį sulaukę „Šiauliai-7bet“ neišlygino pusfinalio serijos su Vilniaus „Rytu“ ir kovas tęs mažajame Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finale.
LKL pusfinalis: "Šiauliai" - Vilniaus "Rytas"
Antanas Sireika / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Dvejopos mintys. Apmaudu, kad pralaimėjome kovą dėl patekimo į finalą. Džiugu, kad po ilgos pertraukos „Šiauliai“ kovėsi tame finaliniame ketverte. Ir kaunasi – nesibaigė dar kovos“, – pradėjo A.Sireika.

Ketvirtąsias serijos rungtynes penktadienį namuose šiauliečiai pralaimėjo 77:87.

„Šiandien mums pritrūko jėgų, kozirių. Nusiteikimas, psichologinis klimatas buvo geras. Tai parodė pirma pusė. Po to pradėjome byrėti... Mačiau, kad ir vienas, ir kitas visai pavargę. Nebeklausė nei kojos, nei rankos – labai sunku dar kažką padaryti. Džiaugiuosi, kad kovojome iki paskutinių sekundžių, bet varžovai buvo stipresni“, – tęsė A.Sireika.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Šiauliai-7bet“ - „Rytas“ [2022-05-20]

Nepadėjo „Šiauliams“ ir traumos. Martynas Varnas ir Nemanja Bezbradica, sugrįžę į aikštę, nebuvo tokie pastebimi, o Paulius Danusevičius rungtyniauti negalėjo.

„Sugrįžęs žaidėjas niekada nebūna geriausios sportinės formos. Jis būna statistinis vienetas. Reikia pasportuoti su komanda, įgauti tą formą. Džiaugiuosi, kad jie galėjo judėti. M.Varnas šlubčiodamas žaidė. Pagarba kovojantiems žaidėjams“, – dėkojo A.Sireika.

LKL pusfinalyje „Šiauliai“ žaidė net po 10 metų pertraukos, o LKL bronza paskutinį sykį džiaugėsi 2010-aisiais.

Mažajame finale A.Sireikos auklėtiniai susitiks su Kauno „Žalgirio“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ poros pralaimėtoju. Šiuo metu serijoje 2-1 pirmauja panevėžiečiai, jau rytoj namuose galintys žengti į finalą.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: Šiauliai-7bet“ - „Rytas“ [2022-05-20]

„Man atrodo, kad žaidėjai ūgtelėjo. Aišku, dabar, po pralaimėjimo – skaudu, bet Eimantas Stankevičius, Martynas Varnas – mano akyse jie darė pažangą. Taip pat ir Paulius Danusevičius. Labai gaila, kad jis negalėjo žaisti“, – tęsė A.Sireika.

66-erių strategas spaudos konferencijos pabaigoje sulaukė klausimo ir apie būsimą varžovą. Jo manymu, „Lietkabelis“ rytoj dar neuždarys serijos.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Antanas Sireika
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Antanas Sireika

„Aš galvoju, kad „Žalgiris“ laimės. Rytoj laimės. Paskui bus matyti“, – teigė A.Sireika, sėkmingai išpranašavęs, kad Eurolygos didžiajame finale šeštadienį kovos Stambulo „Anadolu Efes“ ir Madrido „Real“ komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas