Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 22

Pažado neišpildę broliai Maciai į teismą padavė „Žalgirio“ vadovą Paulių Motiejūną

Beveik prieš dešimt metų Madrido „Real“ klubo žvaigždę Rudy Fernandezą sumušę, Kauno „Žalgirio“ klubui 25 tūkst. eurų piniginę baudą ir gėdą Lietuvai užtraukę broliai Normundas ir Nauris Maciai vėl nerimsta. Trečiadienį latviai išplatino pranešimą, kuriame teigiama, jog padavė į teismą Kauno klubo vadovą Paulių Motiejūną dėl to, jog jiems draudžiama lankytis „Žalgirio“ arenoje.
Rungtynių akimirka
Broliai Maciai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Priminsime, jog po R.Fernandezo užpuolimo 2013-aisiais „Žalgirio“ arenos prieigose broliai nėra įleidžiami į bet kurį Kauno arenoje vykstantį renginį.

Išplatintame laiške Maciai skundžias, kad Kauno „Žalgirio“ klubo ir arenos vadovo Pauliaus Motiejūno sprendimu Normundas jau 10 metų negali lankytis rungtynėse ar koncertuose „apskritai be jokios kaltės“.

„Anuomet emocijų nesuvaldęs Nauris taip pat stebisi, kodėl per 10 metų net sunkius nusikaltimus padarę asmenys išperka savo kaltę ir gali lankytis „Žalgirio“ arenoje, o jam „Žalgirio“ arenos durys neatsiveria iki šiol“, – skundžiasi broliai.

Teigiama, kad po ne vieno pokalbio su P.Motiejūnu buvo nuspręsta kreiptis į Kauno apylinkės teismą.

Ieškinys pateiktas prieš UAB „Kauno arena“.

Pažymima, kad arenos nuosavybės teise priklauso Kauno miesto savivaldybei, todėl ieškiniu keliamas klausimas, ar arena valdoma nepažeidžiant visuomeninės naudos principo, įtvirtinto Lietuvos Respublikos įstatymuose.

Tiesa, savo laiške Maciai nė žodžiu neužsimena, jog savo išpuoliu prieš „Real“ žvaigždę tuomet „Žalgirio“ klubui pridarė rimtų nemalonumų. Eurolyga tąkart kauniečiams skyrė 25 tūkst. eurų baudą.

Maciai iš pradžių tikino, kad šį finansinį įsipareigojimą padengs patys. Visgi vėliau šie pažadai virto šnipštu – latviai sumokėjo tik 5 tūkst. eurų.

„Apie pateiktą ieškinį sužinojome visai neseniai, todėl su teisininkais dar nagrinėjame gautą medžiagą. Ką tikrai galime pasakyti, kad broliai Maciai yra padengę tik nedidelę dalį baudos, kurią dėl jų elgesio Kauno „Žalgirio“ klubui paskyrė Eurolyga. Tuo metu skiriant baudą, Eurolyga atsižvelgė į klubo poziciją neįleisti brolių Macių į jokius „Žalgirio“ arenoje vykstančius renginius ir, remdamasi šiuo įsipareigojimu, skyrė tik ketvirtadalį maksimalios baudos, kuri galėjo siekti ne tik 100000 eurų, bet ir atimtus taškus turnyrinėje lentelėje ar net pašalinimą iš turnyro. Tai iki šiol išlieka išskirtiniu atveju „Žalgirio“ arenos ir Kauno „Žalgirio“ istorijoje, todėl ir buvo imtasi atitinkamų priemonių. Eurolyga savo ruožtu nusprendė iki gyvenimo galo uždrausti broliams Maciams lankytis jos organizuojamose varžybose, įskaitant Eurolygą ir Europos taurę, ir visų klubų buvo pareikalauta neįleisti jų į rungtynes“, – rašoma „Žalgirio“ arenos atsiųstame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas