Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 15

R.Kurtinaitis apie pamestą Kazio sėkmę: „Gal reiktų nueiti į bažnyčią, uždegti žvakutę?“

Kovo pabaigoje iš „Wolves“ klubo atleistas Rimas Kurtinaitis mėgaujasi ramiu gyvenimu ir krepšinio žiūrėjimu „be jokios įtampos“. Žinomas šalies treneris 15min davė ilgą ir išsamų interviu, o pirmoje pokalbio dalyje – žvilgsnis į Kauno „Žalgirio“ bėdas bei R.Kurtinaičio patarimas sėkmę praradusiam Kaziui Maksvyčiui.

„Gyvenu gerai, miegu gerai ir žiūriu krepšinį be jokios įtampos. Žinoma, žiūrėdamas rungtynes kažkokius dalykus pasižymiu, nemažai Eurolygos stebiu, – 15min sakė 63-ejų Rimas Kurtinaitis. – Gyvenimas ramus – padirbu prie namo, kokią pirtelę užsikuriu, o dabar ruduo, tai aplinką vis tvarkausi, kad gražu būtų. Daug nereikšmingų dalykų, nieko ypatingo.“

Triskart Europos taurės čempiono su Vilniaus „Rytu“ ir Maskvos srities „Chimki“ klubais gyvenime krepšinio vis dar yra labai daug – nuo regioninės krepšinio lygos (RKL), kurioje Kauno rajono „Omega-Tauro“ komandoje dirba sūnus Giedrius, iki Eurolygos turnyro.

Tiesa, krepšininkas turėjo pastabų FIBA Čempionų lygai dėl nesuvokiamo šio turnyro formato.

„Žiūriu LKL, dar nuvažiuoju pasižiūrėti RKL, kurioje mano sūnus Giedrius dirba treneriu. Pasižiūriu ir NKL, nes man įdomu, kaip žaidžia Jurbarko komanda ir Vilniaus „Stekas“. Truputį pasidairau, kas ten vyksta, – dėstė R.Kurtinaitis. – Jei ne visas rungtynes žiūriu, tai seku ir skaitau naujienas. Pasižiūriu LKL, pasižiūriu Europos taurę, dar pasižiūriu ir Čempionų lygą, nors jos nelabai suprantu. Keistas formatas, kai reikia žaisti kas dvi savaites. Tokio formato dar nesu matęs (juokiasi). Kai NBA žaidžia po trejas rungtynes per savaitę, Čempionų lygoje sužaidžia vieną mačą kas dvi savaites. Per šį laiką net pamirštu, kokios komandos žaidžia ir kas turi kiek taškų, kokios komandos yra „Ryto“ grupėje. Tai man kažkiek primena FIBA langus. Kažkaip nerimtai atrodo.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Rimas Kurtinaitis su anūkais
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Rimas Kurtinaitis su anūkais

Bene didžiausio R.Kurtinaičio dėmesio sulaukia Kauno „Žalgiris“, pastaruoju metu patekęs į „duobelę“.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai patyrė jau tris pralaimėjimus iš eilės Eurolygoje, kurioje ilgesnę nesėkmių atkarpą fiksuoja tik keturiskart paeiliui kritę Pablo Laso treniruojami Miuncheno „Bayern“ krepšininkai.

Slogus „Žalgirio“ ruožas prasitęsė praėjusį savaitgalį šalies pirmenybėse, kai Vilniuje nusileido buvusiai R.Kurtinaičio komandai „Wolves“. Bet šių rungtynių rezultato Kurtis nesureikšmina.

„Turbūt „Žalgiris“ nedaro didelių problemų, kad pralaimėjo rungtynes LKL, – sakė R.Kurtinaitis. – Kai ateis sezono pabaiga, jie iš Eurolygos koncentraciją perkels į LKL ir turėtų viskas pasikeisti į gerą pusę. Reikia nenuleisti rankų ir reikia žiūrėti į priekį. Kas buvo vakar, to jau nepakeisi. Tiesiog reikia pasidaryti išvadas ir žiūrėti į priekį. Pasitikėjimo sugrįžimui reikia sėkmės, laimėti vienas kitas rungtynes. Pernai jie daug rungtynių laimėjo pabaigose „ant emocijų“, buvo pagavę gerą bangą. Kol kas jie sėkmės nepagauna šį sezoną, bet pagaus ir viskas bus gerai.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kazys Maksvytis, Rimas Kurtinaitis, Aurimas Jasilionis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kazys Maksvytis, Rimas Kurtinaitis, Aurimas Jasilionis

R.Kurtinaitis turėjo vaizdingą patarimą kolegai K.Maksvyčiui, kaip susigrąžinti prarastą sėkmę – nueiti į bažnyčią, uždegti žvakutę ir sugalvoti norą. Nors pats Rimas nėra pernelyg tikintis žmogus, tačiau šiuo keliu jis per savo karjerą buvo ėjęs du kartus.

Legendinis šalies krepšininkas ir treneris su 15min pirmoje pokalbio dalyje dalijosi pastebėjimais apie dviprasmišką Igno Brazdeikio pardavimą į Pirėjo „Olympiakos“, buksuojantį Nazą Mitrou-Longą, trūkstamą „Žalgirio“ dėlionės dalį, pamokančią istoriją iš Maskvos srities „Chimki“ laikų, šio sezono Atėnų „Panathinaikos“ vaizdą, atsigavusį Marių Grigonį ir stebinančius bei nuviliančius Eurolygos klubus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas