Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 29

R.Kurtinaitis ieškojo pralaimėjimo priežasčių, G.Žibėnas kalbėjo apie fanus

Nemažai aistrų šeštadienio vakarą pakursčiusi Alytaus „Wolves“ ir Vilniaus „Ryto“ dvikova baigėsi Lietuvos čempionų dramatiška pergale. Po dvikovos dzūkams vadovaujantis Rimas Kurtinaitis savo vyrų pernelyg nepliekė, o „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas pergalę skyrė gausiai į rungtynes atvykusiems savo klubo fanams.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Vilniaus „Rytas“ žaidė neblogai, gal ne visus kėlinius, bet dominavo pirmoje rungtynių dalyje. Kita vertus, turėjome neblogus šansus laimėti, bet savo šansu nepasinaudojome. Neužpuolėme trys prieš du, nugriuvome paskutinėje atakoje, čia – nelaimingi atsitikimai. Šiaip per daug leidome įmesti iš antrų šansų. Jei pakeltume baudų metimo procentą, galima buvo laimėti. Kita vertus, man svarbu, kaip pralaimime. Šiandien neturiu priekaištų. Komanda gera, energinga, nelūžtanti, žaidė iki galo, turėjo šansą. Viskas gerai“, – dėl nesėkmės pernelyg neišgyveno R.Kurtinaitis.

VIDEO: Trenerių komentarai

Į Alytų atvyko nemaža grupė ištikimiausių „Ryto“ aistruolių.

Po rungtynių naujasis „Wolves“ klubo ambasadorius kovinio sporto žvaigždė Sergejus Maslobojevas čiupo į rankas mikrofoną ir tikino, jog ateityje vilniečiams žaisti „vilkų“ teritorijoje bus dar sunkiau.

Apie naujo LKL derbio užuomazgas po mačo kalbėjo ir abiejų ekipų strategai.

„Tai neturėtų išaugti į kažkokius konfliktus. Derbyje „Rytas“ – „Žalgiris“ vieni palaikė „Rytą“, kiti – „Žalgirį“, bet kai žaidžia Lietuvos rinktinė, visi palaiko Lietuvą. Fanų elgesys neturėtų peržengti kažkokias ribas, išskyrus sportą. Tais laikais, kai žaisdavome su Maskvos CSKA, mes irgi mušdavomės aikštelėje, bet po rungtynių kartu visi nueidavome į restoraną ir būdavome draugai. Nereikia maišyti darbo ir žaidimo su gyvenimu. Smagu, kai atvažiuoja toks fanų būrys ir palaiko. Visi tai girdime, bet į konfliktus tai neturėtų virsti. Mes ne tos kultūros šalis, kur vyksta tarp fanų muštynės, šaudymai ar mirtys. Mes kultūringesni, emocijos yra emocijomis, bet turi būti sveikas protas“, – kalbėjo R.Kurtinaitis.

„Skiriu šią pergalę komandos gerbėjams, nes daug kas norėtų nusisukti nuo komandos, kai jai sunku, bet šie žmonės, kurie šiandien atvažiavo, nusipelnė geriausių žodžių“, – kalbėjo G.Žibėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai