Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 31

R.Kurtinaitis įvertino galingą „Wolves“ startą – gyrė energiją ir legionierių pasirinkimą

Dviem užtikrintomis pergalėmis pasiruošimą sezonui pradėjęs naujasis BC „Wolves“ klubas džiugina Rimą Kurtinaitį.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / „Wolves“ klubo nuotr.

Uraganiškai, lyg NBA lygoje, puolantys „Vilkai“ kol kas 115:76 sudraskė kitą LKL klubą Prienų „Labas Gas“ ir 117:81 Estijos vicečempionę Tartu „Ulikool“.

„Šiuo metu mes fokusuojamės į energiją, kuria žaidžiame. Man buvo smagu žiūrėti, nes ir vakar turėjome intensyvias, agresyvias rungtynes, naudojome įvairių rūšių spaudimus.

„Wolves“ klubo nuotr./Mindaugas Lukauskis
„Wolves“ klubo nuotr./Mindaugas Lukauskis

Šįkart 40 minučių darėme tą patį ir vyrai atlaikė. Tai – svarbu. Pagrindinis mūsų uždavinys šiuo metu yra susikrauti fizinio pasiruošimo bazę, nes sezono metu nebus tiek laiko treniruotis. Ką dabar pasiruošime, tą ir turėsime“, – dėstė R.Kurtinaitis.

„Yra dalykų, kurie netenkina. Pirmaujame 20-30 taškų ir mūsų gynyba išlaisvėja. Aš to nenoriu. Noriu, kad komanda būtų susikaupusi visas 40 minučių, žaistų taip pat. Rezultatas man nėra toks svarbus, kaip atlikti veiksmai aikštelėje“, – pabrėžė „Wolves“ strategas.

„Šiandien tų klaidelių padarėme, ypatingai gynyboje. Leidome varžovams pasiimti kamuolių po mūsų krepšiu. Kita vertus, aš irgi suprantu vyrus. Fizinio pasiruošimo stovykla, rezultatas didelis, jie pasismagino palakstydami. Dirbsime dabar dėl kokybės, nes energijos turime“, – pabrėžė R.Kurtinaitis.

„Wolves“ dar nėra baigęs komandos komplektacijos, o Kristupas Žemaitis, Eigirdas Žukauskas ir argentinietis Marcos Delia šiuo metu atstovauja savo šalių rinktinėms, bet R.Kurtinaitis kol kas džiaugiasi kitų legionierių demonstruojamu žaidimu.

„Ahmadas Caveras labai puikiai įsiliejo. Hugo Invernizzi irgi žaidžia intelektualų krepšinį. Mes tai vertinome dar prieš pasirašydami sutartis su jais. Nenorėjome žaidėjų, kurie patys pelnys 20 taškų, bet jų komanda pralaimės.

„Wolves“ klubo nuotr./Ahmadas Caveras
„Wolves“ klubo nuotr./Ahmadas Caveras

Norėjome žaidėjų ne egoistų, o žaidžiančių dėl komandos. Tokius ir gavome. Meistriškumo abiem mūsų užsieniečiams šiuo metu užtenka. Susistatysime savo strategiją gynyboje, puolime ir, manau, jie gerai integruotis į komandinį krepšinį“, – pridūrė R.Kurtinaitis.

Vienas svarbiausių „Wolves“ žaidėjų vėl buvo A.Caveras, pelnęs 23 taškus ir atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus.

„Žaidžiame greitai, bet su kontrole. Turime daug energijos, žaidžiame komandiškai, agresyviai. Smagu varžytis rungtynėse su kita ekipa, o ne treniruotėse tarpusavyje.

Aš pats vis dar stengiuosi priprasti prie Europos krepšinio, terminų, derinių. Bet man patinka“, – džiaugėsi G lygoje praėjusiame sezone žibėjęs amerikietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas