Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 19

R.Milašius – apie neetišką kolegų elgesį ir M.Balčiūno interesus: „LKF – ne tavo nuosavybė“

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) prezidentas Remigijus Milašius pasidalino mintimis apie ką tik pasibaigusius Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) rinkimus, kurie po Vydo Gedvilo atėjimo virto politiniais, Mindaugo Balčiūno triumfą ir interesų konfliktus, neetišką kitų lygų vadovų elgesį.

Nuo 2013-ųjų metų „Betsafe-LKL“ čempionatui vadovaujantis ir į naują lygį šias pirmenybes pakėlęs Remigijus Milašius per kiekvienus LKF prezidento rinkimus sulaukia pasiūlymų siekti šalies krepšinio vado posto.

Ne išimtis buvo ir šie metai. 15min žiniomis, R.Milašius ilgai svarstė siekti LKF vadovo pozicijos, kūręs strateginius planus ir statęs savo viziją, kol galiausiai nusprendė šių darbų nesiimti.

„Aš tokių pasiūlymų sulaukiu per kiekvienus rinkimus, bet aš nesu krepšinio karjeros žmogus, – 15min po „Betsafe-LKL“ sezono pristatymo konferencijos sakė R.Milašius. – Aš bet kurioje srityje, kurioje dirbu, dirbu nuo ryto iki vakaro. Aš – darboholikas. Jei eičiau į LKF prezidentus, turėčiau atsisakyti visko, ką gyvenime esu sukūręs. Turėčiau absoliučiai viską perduoti savo sūnui, turėčiau numesti viską, ką kūriau 30-35 metus, ir atsiduoti tik krepšiniui. Jei noriu atlikti šį darbą, turiu jį daryti savo pavyzdžiu, o komanda turėtų būti tokia, kokia yra LKL. Tai – atsidavusi komanda, kuri turėtų gerai uždirbti, o finansai turėtų būti gerai paskirstomi. Reikėtų vykdyti programą ir viziją, kokią aš turiu. Man netinka vizija, kad tik ateini ir prezidento poste būni tralialia.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./LKL čempionato pristatymas
Lukas Balandis / BNS nuotr./LKL čempionato pristatymas

Galiausiai „Betsafe-LKL“ prezidentas papildė antrą kartą LKF posto siekusio Roberto Javtoko komandą, kurioje jam buvo numatyta pozicija kuruoti šalies klubinę sistemą.

„Turbūt atkreipėte dėmesį, kad nė vienoje laidoje nebuvau nieko (apie LKF rinkimus) pasisakęs. Mano buvo tokia pozicija. Matydamas mane pakvietusią komandą, kuri turėjo kažkokią viziją, aš jiems daviau savo vardą, sakiau, kad jei jiems reikės, aš padėsiu. Ir viskas, tuo mano dalyvavimas rinkiminėje programoje baigėsi, – 15min sakė R.Milašius. – Kad kažką reikia keisti – tai pripažįstame visi. Galvoju, kad daug ką reikia keisti. Tai yra mano, kaip vadybininko, matymas. Galbūt aš nelabai suprantu krepšinio dalį, galbūt aš perlenkiu iš vadybinės pusės, kai to negalima pritaikyti krepšinyje, bet per tiek darbo LKL metų aš jau jaučiu, kaip galima ir kaip reikia daryti. Aš turėjau viziją, būčiau bandęs ją įgyvendinti per veikiantį, o ne neveikiantį organą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas