Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti
07 15

R.Milašius nurodė dvi vietoves, kurios LKL potencialiai galėtų pakeisti Pasvalį

Vos per pusmetį Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) dalyvaujančių komandų skaičius nuo dvylikos susiaurėjo iki dešimties. Praėjusio sezono įkarštyje bankrutavo „Gargždai“, o šiandien savo etapą stipriausiame šalies čempionate oficialiai užbaigė ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“. Vis dėlto „Betsafe-LKL“ prezidentas Remigijus Milašius ilgai ir garsiai aptarinėtos dvylikos komandų svajonės neužgesina, nurodydamas dvi potencialias vietoves.

„Reikia padėkoti Pasvalio klubui už tiek puikių metų kartu. Nors tai yra regioninis klubas, bet jis puikiai gyvavo ir niekada neturėjo skolų. „Pieno žvaigždės“ visada žvelgė į priekį, į perspektyvą. Deja, bet viskam ateina laikas“, – 15min sakė nuo 2013-ųjų metų „Betsafe-LKL“ pirmenybėms vadovaujantis Remigijus Milašius.

Vos 6 tūkstančių gyventojų turintis Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubas prie „Betsafe-LKL“ prisijungė 2011-aisiais metais ir pirmuosius dešimt sezonų žygiuodavo pirmajame komandų aštuntuke.

Aukštaitijos regiono komanda ėmė buksuoti per pastaruosius tris sezonus – 2022-aisiais finišavo 9-oje vietoje (9 pergalės, 21 nesėkmė), 2023-aisiais – 10-oje pozicijoje (8 pergalės, 25 nesėkmės), o praėjęs sezonas pasvaliečiams buvo rekordiškai prastas – vos 5 pergalės per 30 mačų (11-oji vieta).

LKL.LT/Pasvalio „Pieno žvaigždės“
LKL.LT/Pasvalio „Pieno žvaigždės“

Pasak R.Milašiaus, Pasvalio krepšinio projektą užgesinti nusprendė pagrindinis rėmėjas, didžiausias ir moderniausias pieno perdirbėjas Baltijos šalyse, koncernas „Pieno žvaigždės“.

„Mes gavome pranešimą, kad Pasvalio klubas traukiasi iš lygos. Apie tai žinojau jau anksčiau, bet mūsų pareiga visada yra laukti akcininkų sprendimo iki pabaigos. Gal jūs nežinojot, bet „Pieno žvaigždės“ turi 87 procentus Pasvalio klubo akcijų, o koncernas nusprendė uždaryti klubą, – 15min sakė „Betsafe-LKL“ galva. – Pastaruoju metu su „Pieno žvaigždžių“ savininkais nekalbėjau, bet teko su jais bendrauti praėjusiais metais. Jie nusprendė nebefinansuoti šio projekto. Jie paprasčiausiai supranta, kad rezultato pasiekti negali. Vietovė, kurioje randasi klubas, nėra patraukli, o gyventojų skaičius – mažas. Klubui buvo sudėtinga, jis laikėsi tik ant „Pieno žvaigždžių“ finansų. Pritraukti žaidėjus buvo sudėtinga. Visi mes norime gyventi gražiai ir patogiai, bet Pasvalys yra toli, prie Latvijos sienos.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./Remigijus Milašius
Lukas Balandis / BNS nuotr./Remigijus Milašius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams