Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 09

Reguliaraus sezono pabaigoje – dramatiškas „Lietkabelio“ antausis „Žalgiriui“

Galbūt būsimos Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalio serijos repeticijoje, antradienio vakarą užbaigusioje reguliarųjį sezoną, Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (23-10) namie įveikė Kauno „Žalgirį“ (28-5) – 87:85 (12:21, 21:24, 21:16, 33:25).
Kristianas Kullamae
Kristianas Kullamae / LKL nuotr.

Pirmą sykį šiame sezone (ketvirtuoju bandymu) kauniečius nugalėję panevėžiečiai, pernai „Žalgiriui“ užkirtę kelią į didįjį LKL finalą, šiuo laimėjimu nutraukė 10-ies iš eilės Kazio Maksvyčio auklėtinių pergalių seriją šalies pirmenybėse, o savo pratęsė iki 7-ių.

Rungtynių pradžia Nenado Čanako auklėtiniams nieko gero nežadėjo. „Lietkabelis“ dažniau klydo nei atakavo krepšį, o „Žalgiris“ augino pranašumą (9:18).

Kietą gynybą demonstravę svečiai turėjo ir 14 taškų persvarą (12:26).

Tačiau antroje rungtynių pusėje N.Čanako auklėtiniai atkuto. „Lietkabelis“ ėmė pavojingai artėti, kol ketvirtajame kėlinyje atstumas susitraukė iki 5 taškų (63:68).

LKL.lt nuotr./Kazys Maksvytis
LKL.lt nuotr./Kazys Maksvytis

K.Maksvytis tuomet paprašė minutės pertraukėlės, Laurynas Birutis įspūdingai sužaidė ir gynyboje, ir puolime, o „Žalgiris“ vėl atitrūko (63:73).

Iniciatyvos tuomet ėmėsi Gediminas Orelikas, pataikęs tritaškį, pridėjęs dvitaškį su pražanga, o tikėjimą vėl pajutę šeimininkai priartėjo iki minimumo (72:73). Galiausiai G.Orelikas rezultatą ir persvėrė.

Paskutinę minutę buvo lygu (81:81), kai Željko Šakičius dūrė tritaškį, o į puolimą nuskubėjęs Vytenis Lipkevičius sumetė baudas (86:81).

LKL.lt nuotr./Vytenis Lipkevičius
LKL.lt nuotr./Vytenis Lipkevičius

„Žalgiris“ nepasidavė. Dovydas Giedraitis dūrė tritaškį (86:84), pražanga sustabdytas Kristianas Kullamae įmetė tik vieną baudą (87:84), o svečiams liko 8 sekundės paskutinei atakai.

VIDEO: „Betsafe-LKL“ rungtynių apžvalga: „Lietkabelis“ - „Žalgiris“ [2023-05-09]

Ž.Šakičius prasižengė prieš Tomą Dimšą. Jis įmetė pirmą, tyčia prametė antrą baudą, Kevarriusas Hayesas netgi sugriebė kamuolį puolime, bet jį iš rankų jam išplėšė „Lietkabelio“ kapitonas V.Lipkevičius.

LKL.lt nuotr./Kauno „Žalgirio“ krepšininkai
LKL.lt nuotr./Kauno „Žalgirio“ krepšininkai

Šios rungtynės turnyro lentelėje jau nieko pakeisti negalėjo. „Žalgiris“ buvo užsitikrinęs pirmą vietą, o „Lietkabelis“ – ketvirtą.

Jau šį penktadienį startuojančiose ketvirtfinalių serijose „Žalgiris“ iki 2 pergalių varžysis su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“, o „Lietkabelis“ – su Utenos „Uniclub Casino–Juventus“.

Verta pažymėti, kad abiejų klubų sėkmės ketvirtfinaliuose atveju, pusfinalyje „Žalgiris“ susitiktų būtent su „Lietkabeliu“.

LKL.lt nuotr./Emocijos Panevėžio arenoje
LKL.lt nuotr./Emocijos Panevėžio arenoje

K.Maksvytis šiose rungtynėse poilsio suteikė latviui Rolandui Šmitui ir amerikiečiui Isaiah Taylorui, tačiau po ilgos pertraukos į aikštę sugrįžo Tyleris Cavanaugh, pasižymėjęs 4 taškais per 18 minučių.

„Lietkabelis“: Gediminas Orelikas 16, Kristianas Kullamae 15 (3/7 trit.), Nikola Popovičius 13, Vytenis Lipkevičius 11 (6 atk. kam.), Željko Šakičius 8.

„Žalgiris“: Tomas Dimša 12 (3/5 trit.), Laurynas Birutis ir Edgaras Ulanovas – po 11, Achille Polonara 9 (7 atk. kam.), Ignas Brazdeikis ir Dovydas Giedraitis – po 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas