Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekordinis skaičius: MKL sezoną pradėjo beveik pusė tūkstančio komandų

Moksleivių krepšinio lyga (MKL) startavo su rekordiniu kiekiu jaunųjų krepšininkų. Lyga pažvelgti į 2024-2025 m. sezono dalyvaujančių komandų skaičių, pokytį ir pamatyti, kokios mokyklos daugiausiai deleguoja savo atstovų į krepšinio šventę.

2024-2025 metų sezonas bus gausiausias per visą istoriją. Šiais metais skirtingų komandų marškinėlius apsivilks beveik 7 000 tūkstančiai vaikų iš visos Lietuvos. Juos treniruos net 260 krepšinio treneriai.

Paklaustas, kaip šiuos pokyčius vertina MKL direktorius Petras Aleksonis sakė:

„Džiaugiamės, kad pasiekėme tokį rezultatą. Kasmet skatiname didesnį mokyklų įsitraukimą . Šiais metais išvysime rekordinį krepšininkų skaičių, kurie varžysis 3 skirtinguose divizionuose pagal savo amžiaus grupes. Taip pat smagu pranešti, kad šiais metais prie starto linijos stojo 479 komandos.“

Beveik pusė tūkstančio komandų

2024-2025 sezone rungsis 480 komandos, o tai yra 24 komandomis daugiau nei praėjusiais metais.

Didžiausias komandų prieaugis matomas B divizione. Praėjusiame sezone čia rungėsi 94 komandos, o šiais metais į sporto olimpą kops 105 ekipos iš 43 skirtingų krepšinio mokyklų ar sporto centrų.

C divizione taip pat MKL gerbėjai galės išvysti didesnį komandų kiekį. Šiais mokslo metais žiūrovus lepins 171 komandų iš 54 skirtingų krepšinio mokyklų ar sporto centrų. Praėjusiame sezone MKL C divizione rungėsi 156 ekipos.

Aukščiausiame MKL divizione komandų kiekis yra nežymiai sumažėjęs. Šį sezoną startuos 102 komandos iš 20 krepšinio centrų, o tai yra 2 mažiau nei pernai. Šiemet aukščiausiame divizione daugiausiai komandų delegavo Sostinės KM – 14.

Jauniausiųjų krepšininkų komandų kiekis išlieka panašus, kaip ir praėjusiais metais. Šiemet „Pirmąjį iššūkį“ priims 83 U12 ekipos iš 42 krepšinio įstaigų.

Šie mokslo metai yra ypatingi dvyliktokams. Būtent šiame sezone jie užbaigs kelionę moksleivių krepšinyje ir vers naują lapą sportininko karjeroje. Paskutiniam sezonui šiais metais ruošiasi 19 komandų iš 19 krepšinio ar sporto centrų.

Solidūs deleguotų komandų skaičiai

Su komandų prieaugiu, krepšinio mokyklos ir sporto centrai taip pat paskyrė rungtyniauti didesnį kiekį ekipų. Šiais metais daugiausiai komandų į moksleivių krepšinį delegavo:

  1. Vilniaus KM – 43
  2. Sostinės KM – 42
  3. Kauno KA „Žalgiris“ – 33
  4. Šiaulių KA „Saulė“ – 24
  5. Nacionalinė KA – 23

Platus dalyvių žemėlapis

Šiais metais aukščiausio tikslo sieks 57 krepšinio mokyklos ar krepšinio centrai. Varžysis net 49 skirtingi Lietuvos miestai.

Šiais metais MKL šeimą papildė naujas narys. Vilniaus KK „Feniksas“ MKL U15 C divizione sieks aukščiausių tikslų. „Feniksas“ turės dalintis sostinės padangę su kitomis atstovėmis: Sostinės krepšinio mokykla ir Vilniaus krepšinio mokykla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas