Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Rekordinių Ą.Tubelio rungtynių neužteko – Klaipėdoje dominavo „Žalgiris“

Kauno „Žalgiris“ (17-2) pasiekė revanšą už vieną iš vos dviejų pralaimėjimų šiame Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezone. Šalies čempionai išvykoje 95:75 (24:13, 24:22, 27:20, 20:20) sudorojo apypilnių „Švyturio“ arenos tribūnų palaikomą Klaipėdos „Neptūną“ (6-12).

Klaipėdiečiai sensacingai laimėjo pirmąją tarpusavio akistatą lapkričio pabaigoje, Kaune nokautuodami „Žalgirį“ 88:76.

Šį kartą komandos susidūrė jau vadovaujamos kitų trenerių – „Žalgiryje“ Kazį Maksvytį jau prieš daugiau nei mėnesį pakeitė Andrea Trinchieri, o prie „Neptūno“ vairo šiose rungtynėse debiutavo atleistą Mindaugą Brazį pakeitęs Vidas Ginevičius.

Kauniečio debiutas uostamiesčio klubo vyr. trenerio pareigose prisvilo.

Puikiai tritaškius pataikęs „Žalgiris“ jau pirmajame kėlinyje susikrovė dviženklę persvarą (22:9), o pirmą ketvirtį laimėjo 24:13.

Įtikinama kauniečių persvara antrame kėlinyje išaugo net iki 18 taškų, o įpusėjus mačui žalgiriečiai pirmavo 48:35. Jie jau buvo pataikę net 9 tritaškius iš 19, kai „Neptūnas“ – viso labo 1 iš 9.

Trečiajame kėlinyje ėmė dominuoti iki tol tylus buvęs Ąžuolas Tubelis, per ketvirtį surinkęs net 10 taškų ir 15 naudingumo balų, bet vienas karys lauke „Neptūnui“ nepadėjo – 8 taškus per trečiąjį kėlinį pelniusio Lauryno Biručio vedamas „Žalgiris“ po 30 žaidimo minučių įtikinamai pirmavo 75:55.

Paskutiniame ketvirtyje klaipėdiečiai buvo sumažinę skirtumą iki 14 taškų (71:85), bet atkurti intrigos kauniečiai jiems neleido.

Nepaisant pralaimėjimo, naudingiausiai rungtynėse žaidė „Neptūno“ lyderis Ą.Tubelis.

21-erių aukštaūgis per 29 minutes pelnė net 25 taškus (9/14 dvit., 1/3 trit., 4/6 baud.), atkovojo 9 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo 1 metimą, dukart prasižengė ir surinko 32 naudingumo balus.

Ąžuolas pagerino savo LKL karjeros taškų rekordą. Iki naudingumo rekordo vilniečiui pritrūko vieno balo.

Puikiai pasirodė abiejų komandų gynėjai Žygimantas Janavičius ir Edmondas Sumneris, atlikę atitinkamai 12 ir 11 rezultatyvių perdavimų. „Žalgirio“ amerikiečiui tai – naujas rekordas žaidžiant Europoje.

„Neptūnui“ šiose rungtynėse nepadėjo ir rekordinis lankomumas – į 5,5 tūkst. sirgalių talpinančią „Švyturio“ areną pirmadienio vakarą susirinko 4197 žmonės.

„Žalgiris“ pirmauja LKL, lenkdamas artimiausią varžovą Vilniaus „Rytą“ (15-2). „Neptūnas“ po šios nesėkmės lieka aštuntas.

„Neptūnas“: Ąžuolas Tubelis 25 (9/14 dvit., 9 atk. kam., 32 naud. bal.), Ignas Sargiūnas ir Martynas Pacevičius po 11.

„Žalgiris“: Laurynas Birutis 17 (7/9 dvit., 8 atk. kam.), Kevarriusas Hayesas 12 (6/8 dvit., 8 atk. kam.), Keenanas Evansas ir Rolandas Šmitas po 11.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius