Sportas gyvai
02 13

Remigijus Milašius – apie staigią „Gargždų“ mirtį ir galimą naują milijonierių LKL

„Betsafe-LKL“ prezidentas Remigijus Milašius portalui 15min teigė, jog bankrutavusį „Gargždų“ klubą buvo galima išsaugoti per tris minutes, bet to padaryti neleido žmonių ambicijos. Verslininkas užsiminė ir apie naują milijonierių lygoje, kurio įkurta komanda kitą sezoną galėtų pakeisti iš krepšinio žemėlapio dingusius „Gargždus“.

Prieš dvi savaites bankrutavęs „Gargždų“ klubas tapo pirmąja komanda „Betsafe-LKL“ istorijoje, kuri iš pirmenybių pasitraukė sezono pusiaukelėje.

Klaipėdos apskrities klubas per pusantro sezono stipriausioje šalies lygoje taip ir nesužaidė rungtynių savame mieste, namų rungtynes žaidusi „Švyturio“ arenoje Klaipėdoje.

Pirmą kartą po „Gargždų“ išnykimo viešai išstojęs „Betsafe-LKL“ prezidentas Remigijus Milašius 15min prenumeratoriams skirtame PIKENROLO KLUBE situacijos nenorėjo sureikšminti.

„Tai – normalu. Gal žurnalistams tai yra skandalas, bet man – normalus gyvenimo laikotarpis, – 15min laidoje PIKENROLO KLUBAS sakė Remigijus Milašius, kuris praėjusios savaitės pradžioje po verslo kelionės Artimuosiuose Rytuose grįžo į Lietuvą. – Visko gyvenime būna – kaip bankrutuoja privatus verslas, taip ir sportinis verslas gali bankrutuoti. Tame nėra nieko nuostabaus. Man, kaip asmeniui ir lygos vadovui, šis atvejis tikrai nėra geras ir gražus. Man tikrai nemalonu.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Gytis masiulis ir Remigijus Milašius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Gytis masiulis ir Remigijus Milašius

2022-ųjų vasarą iš NKL į LKL persikėlusi „Gargždų“ komanda praėjusį sezoną finišavo priešpaskutinėje 11-oje pozicijoje, o šį sezoną Vakarų Lietuvos klubą prispaudė skolų našta, kuri pradėjo kauptis nuo praėjusio sezono ir sausio mėnesį buvo pasiekusi apie 270 tūkstančių eurų ribą.

„Klubas neturėjo bankrutuoti, bet tam tikrų žmonių ambicijos privedė prie šito. Klausimų ten nebuvo, tik reikėjo mokėti šnekėtis. Aš nenoriu eiti į diskusijas ir nenoriu apie tai kalbėti. Jūs jau keletą savaičių apie tai diskutuojate, – sakė R.Milašius, vėliau vis dėlto šiek tiek išplėtęs mintį. – Aš žinau priežastis, kurios man yra vaikiškos. Šias priežastis dar vasarą galima buvo susėdus išspręsti. Trijų minučių reikalas ir klubas tęstų egzistavimą, tarp regionų turėtų vieną geriausių biudžetų bei vieną gražiausių ir geriausių arenų, kuri greitai iškils.

Visiems noriu padėkoti, jog ši komanda per trejus metus atėjo į LKL, savivalda – puiki, o buvęs savininkas (Ovidijus Jakubaitis – aut. past.) yra daug padaręs, bet kai ateini į tam tikrą lygį, reikia žaisti pagal tam tikras taisykles. Manau, kad „Gargždai“ šios taisyklės taip ir neišmoko. Savivaldos įsipareigojimai buvo puikiai įvykdyti, jie dar buvo atleisti nuo pelno, nekilnojamo turto ir žemės mokesčių. Viskas yra įmanoma. Aš asmeniškai su tais žmonėmis kalbėjau, o daugiau detalizuoti nenoriu. Važiuojame toliau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius