Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 15

Rimo Kurtinaičio košmaras: žmogus iš kitos planetos

Kai „Lietuvos rytas“ paskutinį kartą matė Brandoną Daviesą „Žalgirio“ arenoje iki ilgosios pertraukos, Šaras svaidėsi žaibais ir staugė ant amerikiečio dėl atlaidžios gynybos prieš tritaškį įraičiusį Louką Mavrokefalidį. Bet kai „Žalgirio“ centras sugrįžo ant parketo iš rūbinės, tai buvo žmogus iš kitos planetos.
Brandonas Daviesas
Brandonas Daviesas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apšauktas trenerio 26-erių aukštaūgis grįžo į aikštę įsiutęs ant „Lietuvos ryto“ gynybos ir „Žalgirio“ arenos lankų.

Bam! – jis susirangė ant „Lietuvos ryto“ krepšio pirmoje žaliai baltų atakoje.

Bam! – sugrūdo iš viršaus įrėmindamas ant plakato vilniečių aukštaūgį Martyną Echodą, pelnydamas 4 tašką iš eilės.

Bam! – kaip girliandos išsirangiusiomis ilgomis rankomis amerikietis dėjimu iš apačios trupino Louko Mavrokefalidžio mumiją.

Trečiajame kėlinyje, kurį „Žalgiris“ laimėjo 27:19 ir susikrovė pergalingą pranašumą, B.Daviesas pelnė net 12 taškų (4/5 dvit., 4/5 baud.) ir išprovokavo tris svarbias Martyno Echodo pražangas, kuriomis sodino ant suolo efektyvią atkarpą žaidusį jauną lietuvį.

Iš viso po pertraukos jis surinko net 20 taškų ir surengė rekordinį pasirodymą savo LKL karjeroje – 27 taškai (8/12 dvit., 11/12 baud.), 7 atkovoti kamuoliai, 11 išprovokuotų pražangų ir 38 naudingumo balai.

Jam būnant aikštėje tas 28 minutes, „Žalgiris“ įmetė 18 taškų daugiau nei „Lietuvos rytas“. Tai buvo geriausias +/– rodiklis visoje komandoje, padėjęs pasiekti pergalę 90:80.

„Žmogus iš kitos planetos“, – B.Davieso vakarą apibūdino komentatorius Vaidas Čeponis.

LKL finalo serijoje tas antžmogis kol kas renka vid. 21,7 taško (67,7 proc. dvit.), atkovoja 6,7 kamuolio, blokuoja po 1 metimą ir renka po 29 naudingumo balus.

„Bandžiau būti agresyvus. Varžovai gerai ginasi prieš mūsų gynėjus, juos labai spaudžia, tad, gavęs progą įmesti, turiu atsidėkoti komandos draugams“, – kaip jau įprasta, kuklinosi „Žalgirio“ vidurio puolėjas.

„Žalgiriui“ pavyko atsitiesti po pralaimėjimo Vilniuje 73:82, tačiau B.Daviesas savo komandos žaidime dar įžvelgė daug spragų.

„Bandėme apginti namų tvirtovę. Sirgaliai mums davė daug energijos. Žinojome, kad laukia sunki kova. Tiesiog gramdėme žaidimą ir žaidėme komandiškai. Išgyvenome savo klaidas ir kovėmės“, – pasakojo B.Daviesas.

Jis su visa komanda apgynė ne tik namų tvirtovę, bet ir baudos aikštelę. „Žalgiris“ laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 42:20 ir leido vilniečiams puolime atkovoti tik 6 kamuolius – kol kas mažiausiai šioje serijoje.

„Manau, daug ką lėmė mūsų kovinė dvasia. Turime daug kur tobulėti, nes pridarėme daug klaidų. Kartais nežaidėme gerai. Bet ta kova, kovotojų dvasia, padėjo mums laimėti“, – teigė B.Daviesas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Kai užbaigė savo rekordinį pasirodymą ketvirtojo kėlinio pabaigoje ir jį pakeitė Gytis Masiulis, B.Daviesą ant „Žalgirio“ suolo pasitiko atsistoję komandos draugai.

Legionierių sveikino ir jie, ir 8793 „Žalgirio“ arenoje susirinkę sirgaliai, net pakilę iš savo vietų ir negailėję savo karžygiui plojimų.

„Sirgaliai davė mums daug energijos. Reikia jiems nusilenkti. Jie visada spaudžia mus kautis dar kiečiau, – tikino B.Daviesas. – Kai tik čia atvažiavau, jaučiau tą jų energiją mūsų užnugaryje. Tikiuosi, kad čia sugrįžę pasieksime dar vieną pergalę.“

Gali būti, kad namo sugrįžęs „Žalgiris“ kels į viršų ir čempionų titulą. Bet tam reikia laimėti ketvirtąsias serijos rungtynes Vilniuje. „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ mūšis „Siemens“ arenoje šeštadienį – 17 val. 20 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai