Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 26

Rokui Jokubaičiui – skirtingos NBA naujokų biržos pranašystės

Kauno „Žalgirį“ į „Barceloną“ neseniai iškeitęs Rokas Jokubaitis ketvirtadienį sužinos savo likimą NBA. Perspektyvusis įžaidėjas iš Lietuvos išbandys savo šansus NBA naujokų biržoje, kurioje jam pranašaujamos skirtingos pozicijos – nuo pirmojo rato iki antrojo rato pabaigos.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį du jaunieji Lietuvos krepšininkai išbandys savo šansus 2021-ųjų NBA naujokų biržoje – paraišką padavęs ir jos neatsiėmęs 20-metis Rokas Jokubaitis bei automatiškai šiame renginyje dėl amžiaus cenzo dalyvausiantis 21-erių Arnas Velička.

Jei pastarasis įžaidėjas NBA naujokų biržą nušviečiančių portalų tarp pirmojo 60-uko krepšininkų sąrašo nėra matomas, tai dėl Kauno „Žalgirį“ šią vasarą palikusio R.Jokubaičio abejonių nėra.

Visi aštuoni pagrindiniai portalai yra vieningi – lietuvis šią savaitę bus pašauktas į NBA.

Geriausiai R.Jokubaičio šansus vertina „The Athletic“ žurnalistas Samas Vecenie, įžaidėjui skirdamas net 29-ąją poziciją, kuri priklauso „Phoenix Suns“ klubui.

JAV sporto žiniasklaidos gigantės „Sports Illustrated“ ir ESPN buvo vieningos – 43-oji vieta („New Orleans Pelicans“).

Kairiarankiui gynėjui tinklalapis „nbadraftroom“ prognozavo 45-ąjį šaukimą („Boston Celtics“).

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis

„The Ringer“ išskyrė lietuvio žaidimo pojūčio ir organizavimo sugebėjimus, bet pranašavo 49-ąją vietą („Philadelphia 76ers“).

„Bleacher Report“ davė 52-ąjį šaukimą („Detroit Pistons“), „Yahoo“ – 56-ąjį („Charlotte Hornets“), o („nbadraft.net“) lietuvio šansus vertina kukliausiai – 58-oji vieta ir „New York Knicks“ klubas.

Ketverių metų kontraktą su „Barcelona“ sudaręs ir jėgomis su Šarūnu Jasikevičiumi vėl suvienijęs R.Jokubaitis praėjusio Eurolygos sezono „Kylančios žvaigždės“ rinkimuose finišavo antras, į priekį užleidęs tik Madrido „Real“ deimantą Usmaną Garubą.

Nors sutartis su Katalonijos klubu yra, bet kortas sumaišyti gali NBA klubas, jei jis pašauks R.Jokubaitį ir jį už Atlanto norės matyti nedelsiant.

Didelio Martino Schillerio pasitikėjimo sulaukęs 193 cm ūgio gynėjas praėjusį Eurolygos sezoną žaidė po 21 minutę, pelnė po 7 taškus, atkovojo po 1,7 kamuolio, atliko po 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 6,8 naudingumo balo.

VIDEO: PIKENROLAS. Lino Kleizos svajonė, Jono Mačiulio atmetimo teorijos ir „TikTok“ žaidėjų karta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas