Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 23

„Rytą“ dominęs serbas pasirinko Italijos klubą

Vilniaus „Ryto“ susidomėjimo sulaukęs gynėjas iš Serbijos priėmė sprendimą dėl savo ateities. 15min šaltiniai patvirtino „EuroHoops“ žurnalistės Antigoni Zachari informaciją, kad 24-erių Vasilije Pušica karjerą tęs Sasario „Dinamo“ klube.

Kaip ir „Rytas“, Italijos ekipa rungtyniauja FIBA Čempionų lygoje.

15min žiniomis, vilniečiai V.Pušicą regėjo starto penketo vaidmenyje. Sasaryje serbo lauks didesnė konkurencija, bet savo komandoje šį legionierių labai norėjo matyti treneris Gianmarco Pozzecco.

Pastarosiomis savaitėmis „Rytas“ buvo sugrįžęs į lenktynes dėl 196 cm ūgio snaiperio parašo po netikėto posūkio jo derybose su „Dinamo“.

Kaip rašė „Sportando“ vadovas Emiliano Carchia, link pabaigos artėjusios 24-erių V.Pušicos derybos su Sasario „Dinamo“ buvoa atsidūrusios aklavietėje. Anot italų reporterio, serbas jau buvo susitaręs su „Dinamo“, tačiau sandoris įstrigo dėl COVID-19 punkto.

Italijos ekipa norėjo apsidrausti nuo antros koronaviruso bangos ir į sutartį įtraukti tam tikrus saugiklius, kurie įsigaliotų, jeigu pandemija vėl sujauktų krepšinio tvarkaraštį. Panašaus pobūdžio kontraktus dabar siūlo daugelis Italijos klubų.

Sėkmingą derybų finišą komplikavo ir neramumai Sasario ekipoje. 15min žiniomis, V.Pušica prieš porą savaičių jau buvo linkęs žaisti Vilniuje, kai paskutinę akimirką jam asmeniškai paskambino ir perkalbėjo „Dinamo“ treneris Gianmarco Pozzecco.

Tiesa, po kelių dienų Sasario klube įvyko konfliktas ir garsus buvęs įžaidėjas vos neatsisveikino su „Dinamo“ klubu. Vis dėlto 47-erių italas su komandos vadovais užkasė karo kirvius ir tęs darbus Sasaryje.

„Scanpix“ nuotr./Gianmarco Pozzecco
„Scanpix“ nuotr./Gianmarco Pozzecco

V.Pušica užaugo Belgrado „Partizan“ akademijoje, bet po to persikėlė į NCAA ir penkerius metus praleido San Diego bei „Northeastern“ universitetuose.

2018-aisiais grįžęs į Europą, V.Pušica sukirto rankomis su Belgrado „Partizan“, bet pirmąjį sezoną rungtyniavo tik Serbijos lygoje. Ten per 15 minučių jis rinko vid. 8,3 taško, 2,2 atkovoto kamuolio ir 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

2019-ųjų vasarą V.Pušica išvyko į Italiją, Pezaro „Consultinvest“ komandą. Italijos čempionate jo rodikliai siekė 12,9 taško, 3,3 atkovoto kamuolio ir 3,8 rezultatyvaus perdavimo per 31 minutę.

V.Pušica pasižymi geru tritaškių pataikymu – Italijoje iš toli atakavo 42, Serbijoje – 45 proc. taiklumu.

Krepšininkas gali rungtyniauti tiek įžaidėjo, tiek atakuojančio gynėjo, pozicijose ir pasižymi protingu vadovavimu komandai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas