Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 16

„Rytas“ organizuos nemokamas treniruotes nuo karo pabėgusių ukrainiečių vaikams

Vilniaus „Ryto“ klubas dar labiau padės sparčiai augančiai ukrainiečių bendruomenei Lietuvoje.
LKL: „Rytas“ – „Dzūkija“
Jeep arena / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sostinės ekipa, kartu su krepšinio mokyklomis, „Jeep“ arenoje organizuos nemokamas treniruotes nuo karo pabėgusių ukrainiečių šeimų vaikams.

Nuotaikingas krepšinio treniruotes 6-16 m. vaikams ves buvęs „Ryto“ treneris, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) profesorius Rūtenis Paulauskas. Jam talkins Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) ir Vilniaus krepšinio mokyklos (VKM) treneriai.

„Krepšinis – viena geriausių priemonių integruoti į Lietuvą atvykusias ukrainiečių šeimas. Šiuo metu pabėgėlių šeimos išgyvena didžiulę įtampą ir stresą. Tai gali nulemti didžiules vaikų psichologines traumas ateityje. Įtraukdami juos į treniruotes ir suteikdami gerų emocijų, bent trumpam nukreipsime vaikų mintis nuo to, kas vyksta jų gimtinėje“, – teigia 2005 m. su „Rytu“ Europos taurę iškovojęs R.Paulauskas.

Pirma treniruotė įvyks jau šį šeštadienį, kovo 19 d., 10 val. „Jeep“ arenoje. Jeigu globojate ukrainiečius arba pažįstate į Vilnių atvykusias pabėgėlių šeimas, prašome pasidalinkite su mūsų svečiais šia registracijos forma.

Sportuoti norintiems ukrainiečių vaikams taip pat reikalingi įvairių dydžių sportbačiai, aprangos, kojinės ir kuprinės. Norintys prisidėti, šiuos daiktus gali atnešti į „Jeep“ areną darbo dienomis nuo 9 iki 17 val. arba kreiptis į club@rytasvilnius.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas