Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 25

„Rytas“ paskutinę sekundę išplėšė pergalę prieš panevėžiečius

„Betsafe-LKL“ čempionate Vilniaus „Rytas“ namie po įnirtingos kovos palaužė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ 92:91 (13:25, 27:15, 30:28, 22:23).
Gytis Radzevičius, Jamelas Morrisas
LKL rungtynės: Vilniaus „Rytas“ – Panevėžio „Lietkabelis“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Rungtynių metu iniciatyva ne kartą priklausė panevėžiečiams, kurie pirmąjį kėlinį laimėjo net 25:13. Vis dėlto šeimininkai į kiekvieną svečių spurtą atsakydavo savuoju. Taip po antrojo kėlinio rezultatas buvo lygus (40:40), o po trečiojo minimaliai priekyje buvo „Rytas“ (70:68).

Ketvirtojo kėlinio pradžioje po Gyčio Radzevičiaus tritaškio skirtumas šeimininkų naudai šoktelėjo iki 5 taškų, bet po Jamelo Morriso baudos metimų ir Kristiano Kullamae tritaškio rezultatas eilinį kartą tapo lygus (73:73).

Likus žaisti kiek mažiau nei 2 minutes, po Gedimino Oreliko tritaškio ir Gabrieliaus Maldūno dvitaškio jau „7bet-Lietkabelis“ atitrūko 89:85. Po kiek laiko skirtumą iki minimumo galėjęs sumažinti Marcusas Fosteris nepataikė tritaškio, o kitoje aikštės pusėje J.Morrisas išprovokavo pražangą ir baudos metimais sukrovė savo ekipai 6 taškų pranašumą (91:85).

Vis dėlto jau kitoje atakoje G.Radzevičius taikliai švystelėjo dar vieną tritaškį ir vilniečių atsilikimas vėl sumažėjo iki vieno metimo (88:91). „7bet-Lietkabeliui“ atsakyti sėkminga ataka nepavyko, o G.Orelikas, likus žaisti 15 sek., už pražangą prie Kendale‘ą McCullumą buvo nubaustas nesportine pražanga. Amerikietis pataikė abu baudos metimus ir skirtumas ištirpo iki minimumo.

Paskutinę ataką „Rytas“ patikėjo tam pačiam K.McCullumui, o šis paskutinę kėlinio sekundę išprovokavo K.Kullamae pražangą ir stojo mesti lemiamų baudos metimų. Amerikiečio ranka vėl nesudrebėjo ir „Rytas“ išsiveržė į priekį 92:91.

Paskutinei atakai „7bet-Lietkabelis“ teturėjo 0,8 sek., po minutės pertraukėlė kamuolys atsidūrė G.Oreliko rankose, tačiau krepšininkas desperatiško tritaškio nepataikė.

„7bet-Lietkabeliui“ per šias rungtynes kilo sunkumų dėl vidurio puolėjų Nikolos Popovičiaus ir G.Maldūno anksti surinktų 4 pražangų, todėl žaidimą teko kurti gynėjams. Jie tai darė pavyzdingai. J.Morrisas iš viso pelnė 26 taškus, o K.Kullamae – 23.

G.Orelikas surinko 14 taškų, N.Popovičius – 9, Vytenis Lipkevičius ir Paulius Murauskas – po 6, G.Maldūnas – 5, Mantas Rubštavičius – 2.

„Rytą“ į priekį vedė Martynas Echodas (17), G.Radzevičius (17) ir M.Fosteris (16). K.McCullumas ir Evaldas Kairys pridėjo po 12 taškų, Margiris Normantas – 9, Elvaras Fridrikssonas – 6, komandos debiutantas Justinas Gorhamas – 3.

18-ąją pergalę per 23 rungtynes iškovojęs „Rytas“ lygos turnyro lentelėje liko antras, sostinės komandą nuo pirmaujančio Kauno „Žalgirio“ dabar skiria tik viena pergalė.

Žemiau rikiuojasi „7bet-Lietkabelis“ ir Alytaus „Wolves“, turintys po 15 pergalių, tačiau panevėžiečiai yra sužaidę jau 24 rungtynes, o dzūkai – vieneriomis mažiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas