Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 03

„Rytas“ prašo nukelti rungtynes su „Žalgiriu“ – LKL kol kas nesutinka

Dėl COVID-19 ir traumų praretėjusi Vilniaus „Ryto“ komanda sekmadienį turėtų stoti į kovą su Kauno „Žalgiriu“, tačiau sostinės klubas prašys LKL, kad rungtynės būtų atšauktos.
Donaldas Kairys
Donaldas Kairys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tai 15min patvirtino „Ryto“ direktorius Justas Jankauskas, kurio teigimu dabar komandoje yra šeši žaisti pasiruošę krepšininkai.

Tiesa, 15min žiniomis, LKL kol kas nėra linkusi nukelti susitikimo, nėra sulaukusi lyga ir oficialaus Vilniaus klubo prašymo, tačiau J.Jankauskas žada, kad prašymas bus išsiųstas netrukus.

nuotr. Vilniaus „Ryto“/Justas Jankauskas
nuotr. Vilniaus „Ryto“/Justas Jankauskas

Į sekmadienio kovą, pasak „Ryto“ vadovo, gali žengti Martynas Echodas, Augustas Marčiulionis, Mindaugas Girdžiūnas, Dovis Bičkauskis, Gytis Radzevičius ir Kristjanas Kitsingas.

Arnas Butkevičius ir Rokas Gustys yra ilgam iškritę iš rikiuotės dėl traumų, ketvirtadienio popietę „Rytas“ paskelbė apie Andrew Goudelocko susižeidimą.

Maurice'as Ndouras vis dar užstrigęs Ruandoje po to, kai išvyko į rinktinių „langą“ ir užsikrėtė COVID-19. Kaip teigė J.Jankauskas, rytoj senegaliečiui bus daromas testas, po kurio situacija dėl aukštaūgio sugrįžimo į Vilnių taps aiškesnė.

„Uleckui norime padaryti medicininį patikrinimą, nes matom, kad sunkiai įsivažiuoja į po ilgo nesportavimo“, – pasakojo „Ryto“ direktorius.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lukas Uleckas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lukas Uleckas

Neseniai prie komandos prisijungusio Ryano Boatrighto taip pat nėra pasirengusių žaisti sąraše. „Visi kiti arba traumuoti, arba vis dar teigiami“, – sakė J.Jankauskas.

Teoriškai „Rytas“ į kovą prieš „Žalgirį“ gali mesti dvigubas licencijas turinčius jaunuolius iš „Perlo-Energijos“ komandos, rungtyniaujančios Nacionalinėje krepšinio lygoje.

„Dubleriai žaidžia per penkias dienas trejas rungtynes. Jei juos imtume, būtų dar ir ketvirtos per šešias dienas, tad tai pakankamai sudėtinga. Dublerių komanda irgi praretėjusi, ne visi grįžę po COVID-19, o ir grįžusiems nesinori tokio didelio krūvio suteikti“, – aiškino J.Jankauskas.

„Ryto“ ir „Žalgirio“ akistata turėtų vykti sekmadienį Kaune, pradžia – 17 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas