Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 07

„Ryto“ ir „Wolves“ mačas prasidėjo sirgalių įžeidimu Gediminui Žiemeliui

Vilniaus „Ryto“ sirgaliai įžeidžiančia ataka sutiko „Wolves“ įkūrėją Gediminą Žiemelį, kai komandos pirmą kartą susitiko „Jeep“ arenoje per „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynes.
Vilniaus „Ryto“ sirgaliai
LKL dvikova: „Rytas“ - „Wolves“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tai pirmoji šių komandų akistata „Jeep“ arenoje ir antrasis tarpusavio mačas nuo tada, kai spalio 29 dieną Alytuje „Rytas“ 91:89 palaužė „Wolves“ ekipą.

Nors „Wolves“ nusipirko vietą „Betsafe-LKL“ čempionate iš Alytaus „Dzūkijos“ savininko Tomo Pačėso ir sezonui namų aikšte pasirinko Dzūkijos sostinę, visi žino, kad netrukus du stiprūs klubai bandys sutilpti Vilniuje, kai tik bus rekonstruota „Avia Soliutions Group“ arena.

Vieno turtingiausių šalies verslininkų Gedimino Žiemelio įkurtas „Basketball Holding Company“ (BHC) projektas dar pernai įžeidė „Ryto“ sirgalius, kai pabandė registruoti Valstybinių patentų biure „BC Lietuvos rytas“ pavadinimą, o kai tai nepavyko, komandą pavadino „Wolves“, nors jau daug metų „Geležinis vilkas“ yra „Ryto“ simbolis ir talismanas.

„Sostinėje vilkas tik vienas“, – dar antradienį po Čempionų lygos pergalės prieš Salonikų PAOK užtraukė „Ryto“ aistruoliai.

Šeštadienį jie varžovus pasitiko nuosaikiu švilpimu, gal ir dėl to, kad „Wolves“ gretose yra daug „Ryto“ klubui nusipelniusių žmonių – nuo trenerio Rimo Kurtinaičio iki „Rytui“ daug pergalių atnešusio Mindaugo Lukauskio, kitų buvusių žaidėjų – Ado Juškevičiaus, Arno Beručkos, taip pat štabo narių Aurimo Jasilionio ir legendinio masažuotojo Juozo Petkevičiaus bei klubo prezidento Rimanto Kaukėno, kuris irgi yra atstovavęs „Rytui“ prieš du dešimtmečius.

Tačiau rungtynių starte „Ryto“ aktyviausių sirgalių „B tribūna“ parodė namų darbus.

„Sostinėje vilkas tik vienas“, – daug kartų garsiai skandavo aistruoliai, sklidinai užpildę pustrečio tūkstančio vietų areną.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ - „Wolves“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ - „Wolves“

Sirgalių grupuotė trumpam iškėlė ir plakatą.

„Kas sekantis ambasadorius? Uspaskich? Paleckis? Celofanas?“ – buvo užrašyta ant plakato, kuriuo aistruoliai aiškiai siekė priminti G.Žiemelio vadovaujamos bendrovės daug metų Rusijoje vykdytus verslus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas